Traktöründe Euro dizel kullanan varmı?yakıt tüketimi ve çekiş nasıl etkilendi?

Ynt: Traktöründe Euro dizel kullanan varmı?yakıt tüketimi ve çekiş nasıl etkilendi?

atilla link=topic=23786.msg195260#msg195260 date=1247606077' Alıntı:
benzinde oktan sayısı ... aşağı yukarı karbon sayısına denk gelebilir ..dizel yakıtındada setan sayısı var diye biliyorum ...karbon sayısı fazla olan yakıtın yanması için daha fazla okşijene ihtiyacı vardır ...bunu sağladıktan son
ra yanma verimi yükselir diye düşünüyorum ...euro dizelin normal dizelden setan sayısının daha fazla ve - 20 derece dış hava sıcaklığında , bu yakıtın kiristalleşmeyeceği ( donmayacağı ) beyan ediliyor....sadece benim fikrim...
Aynen katılıyorum.. bizim buralarda fazla tarlası olanlar kışın atarlar gübreyi kışın kırsal motorin donduğu için euro dizel kullanılar.. tabi her zaman donmaz ama tedbirde yarar vardır..

Ynt: Traktöründe Euro dizel kullanan varmı?yakıt tüketimi ve çekiş nasıl etkilendi?

MrTeneKe link=topic=23786.msg252235#msg252235 date=1266148603' Alıntı:
Aynen katılıyorum.. bizim buralarda fazla tarlası olanlar kışın atarlar gübreyi kışın kırsal motorin donduğu için euro dizel kullanılar.. tabi her zaman donmaz ama tedbirde yarar vardır..
kardeşim ben 80-66nın deposuna her depoya 3litre benzin dolduruyorum gaza bastığın zaman devir saatinden fark ediyorsun zaten aynı ferrari gibi oluyor :)Euro dizel hiç kullanmıyoruz commonrail nissan navara bile kırsal mazotla çalışıyor onada kış günlerinde 3-5litre benzin atıyoruz.... nissan servisi bizi euro dizel kullanıyor biliyor ve araç 150.000kmde şuana kadar hep aynı kişiler bakımını yaptılar hiç bir şikayet arıza olmadı yağ filtre değiştir baz gaza :D

bir müddet devamlı olarak euro kullanmıştım, kırsal mazot ile kıyaslanamaz biçimde fark var ama bir senelik yakılan mazotun maliyet farkını hesaplayınca anlıyorsunki en iyisi kırsal mazot, çünkü herşey duygusal..parra parra parraaaa..

euro kullanmaya devamm hem motorun sıhhati açısından hem yakıt hemde güç açısından yakıta gelince ben kendi motorum da kırsal aldım 1 kere 1 depo ama yanıcılığı daha az olduğu içinnn motor daha çok çaba sarf ediyor buda yakıtı artırıyor aynı oranda çekiş düşünce yakıt çoğalıyor ben şuan arabam da da traktörümde de euro kullanıyorum ve gayet memnunum adamlar bunların motorlarını sonra pompalarını ona göre yapmış işte bize kullanmak düşer arasındaki fiyat farkına gelince kırsalı daha çok yaktığı için dengeliyor diye düşünüyorum ben sadece ben değil servisin değerlendirmesi bu yönde ...

yeni üniversallarda kullanılıyo normal koyarsan olmuyo sanırsam

motorcu link=topic=23786.msg262181#msg262181 date=1268734695' Alıntı:
yeni üniversallarda kullanılıyo normal koyarsan olmuyo sanırsam
tc 5070 ve cs lerde common-rail motor var kırsal+ince yağ kullananlar bile var nissan navara çalışıyor arkadaşlar traktörlerdemi sorun olacak..

gecn yıl 3 depo kullandım mf 285 s kırsal motorınle arasında depo fullemede fıyat farkı 2 lıtre mazot parası kadardı yanı kırsala100 tl verıyorsan euroya 105 tl verıyorsun arasında pek fıyat farkı yoktu suan nasıl uzun suredır bakmıyorum motorun cekısı arttı yolda suratıde arttı ama tarlaya gırınce aynı ısı gormedı dekarda yaktıgı yakıt mıktarı nerdeyse %30 arttı soyle soyleyeyım 60 dekar tarlayı 4 14 pulluk ıle kırsalla rahat bıtırıp ceyrek depoyla eve gelıyordum aynı tarlada 55 dekarında mazot bıttı takvıye yaptım daha sonra tanıdık ustayla gorustum aslında euronun kırsaldan ıyı oldugunu soyledı ama sureklı kullanmak ıcın enjektor ve pompa ayarlarını ona gore yaptırmak gerekıyormus cunku cok ınce bır yakıt ha bıde egzozdan gelen guzel bır koku vardı

yine 10 numaraya kadar düştüm.n ' piyim 2 lira ile 3 lira arasında koca 1 lira var.depoda 60 lira eder .sabahları zor çalışıyor.havalar ısınınca randıman alır herhalde.hafif işlerde yakıt biraz azaldı ama ağır işlerde aynı yakıyor.adamlar 100-200 milyarlık araçlara (otobüs-kamyon)koyuyorlar.istasyondan aldığımız mazotlarında hileli olma ihtimali var.niyetin bozan yarı yarıya 10 numara koysa tankerde 10 000 kazanır.

ali_kockaya link=topic=23786.msg262235#msg262235 date=1268750820' Alıntı:
yine 10 numaraya kadar düştüm.n ' piyim 2 lira ile 3 lira arasında koca 1 lira var.depoda 60 lira eder .sabahları zor çalışıyor.havalar ısınınca randıman alır herhalde.hafif işlerde yakıt biraz azaldı ama ağır işlerde aynı yakıyor.adamlar 100-200 milyarlık araçlara (otobüs-kamyon)koyuyorlar.istasyondan aldığımız mazotlarında hileli olma ihtimali var.niyetin bozan yarı yarıya 10 numara koysa tankerde 10 000 kazanır.
doğru söylüyorsun abi millet kırsal motorini alacam diye neredeyse kendini satacak...valla ben hiç affetmem depoya ne olsa koyarım şuana kadar hiç bir sorun olmadı zaten mazotun biraz kalın yağlı olması daha iyi !!! gemilere verilen mazotlardanda kullandım petrolde satılanlar arasında dağlar kadar kalite farkı var kalın yağ gibi mazot hemde litresi 1.5 lira ....

3085 KULLANIY0RUM İLK YILLAR EUR0 KULLANDIM S0NRADAN KIRSALA DÖNDÜM PEK FARK Y0K SADECE EUR0 DİZELDE KURSUN Y0K BUDA TURB0NUN KURUM BAGLAMASINI ENGELLİY0R

arkadaşlar biz genellikle euro dizel kullanıyoruz.. çok temiz mazot olursa normal mazotta koyuyoruz. ama euro dann cok memnunuz traktör hiç kara duman atmıyor ve performansıda iyi, bilmiyorum bizde yakıtta bi artış olduysada farkına varmadık hiç.. artı erkuntların pompaları hassas kötü yakıta gelmiyor. euroda belki daha az yakıyordur :) kötü mazot kullanan traktörler aşırı derecede kara duman atar bunun kesmek içinde iki depo euro kullanın derler servisler gercektende iki depo euro kullanın kara dumanın nasıl kesildigini göreceksiniz.. eski traktörümüzde kaçak mazot kullanıştık neredeyse pompası gidiyordu traktörü zor eve yetiştirdik depoyu boşalttık.. her mzaot koyulmaz traktöre pompayı elinize alınca zararınızı anlarsınız..ve turbo dizel motorlarda pompa araçtaki en zor ayar tutan parçalardan biridir ustası kolay bulunmaz.. pompası bozulan traktörün tekrar hayat bulması şansınıza kalmış iyi bi usta rastlarsa halledersiniz rastlamazsa traktör sanayiye çok uğrar .. ve sıfır pompa alsanız bile randuman alamaya bilirsiniz.. artık motora verdigi zararı katmıyorum bile.. hesabınızı iyi yapın derim.. ama çok kaliteli normal mazotlarda oluyor denk gelirse.. illa euro olması şart değil ama kaliteli mazot olması şart..
direc injecsiyon pompalara çok etki etmez.

ceya023
sana katılıyorum.bir araç nasıl dizayn edildi.ise o şekilde kullanılmalı.bizi yoldan çıkaran ekonomik sebepler.benzin için dizayn edilen otomobili lpg ile kullanıyoruz sonuç ortada.ama otomobil çift sürmüyor.tek sakıncası 100 le çıkacağı rampayı 50-60 ile çıkıyor. traktöre güç lazım.benim traktörün yakıt sistemi ucuz.ama erkunt un pompasını yedin mi 3500 lira.3,5 ton yakıt kullanman gerekiyor.bu maliyeti amorti etmen için.böyle hassas traktör sahipleri iyice düşünmeli bu işlere kalkışırken.

geçenlerde zetorun sitesini incelerken değişik yakıtlarla sorunsuz çalışan pompa diyordu.biraz düşününce de öyle olması gerekiyor.bir gün yağ koyarsın,birgün gelir kanola yetiştirir onun yağını koyarsın.traktör her halukarde böyle şeylere takılıp kalmamalı.dizel motor üreticisi perkins avrupa firması.bio yakıtların baş destekcileri batı devletleri.bio-dizel le çalışmayacak motor üreteceklerini sanmıyorum.

ali bey şöyle aslında esas olan temiz mazottur.. euro dizelde temizligi ve kalitesi ortada.. artı erkunt az yakan bi traktör eger her mazotu koyabilseydiniz pompası bu kadar verimli çalışmazdı sanırım.. yoksa perkins bunu düşünüyordur eminim.. yani benim hiç bi sıkıntım olmadı euro dizelde yakıtı artmadıda fark etmedim aksine az bile yaktıgı oluyor..

temiz mazot olsunda varsın euro dizel olmasın ama hersey ortada yani mazota yag katan mı tiner katan mı daha neler neler güven olmuyor açıkcası..
direc injecsiyon pompalarda o dedigin olay oluyor her mazotla çalışıyormuş.. ama turbo dizellerin pompası herzaman hassastır..kötü mazotla turbo dizel motordan iyi performans alınamaz hangi marka olursa olsun tam verimli çalışmaz diye düşünüyorum.. çünkü pompalar euro dizele göre ayarlanıyor atesleme zamanı oksijen miktarı v.s. yaglı mazot koydugunuzda bu degerler değişecektir ve turbo tam performansını gösteremeyecektir karışımdaki oranları ideal oranda saglayamayacaktır .. setan oktan olaylarınıda bilmiyorum artık benim görüşüm bu.. turbo dizellerde yakıtı arttıracagınıda sanmıyorum.... 640 ta bile neredeyse pompamız gidiyordu kaç depo euro dizelle ve katkı ile çalıştırdık zor düzeldi motor..
biz temiz ve kalite mazot buldukmududa alıyoruz ama genellikle garanti euro dizel alıyoruz.. motordan hiç duman attırmıyor..

turbosuz motorlarda yakıtı artırabilir daha ince ve katkısız oldugu için..

ali_kockaya link=topic=23786.msg262235#msg262235 date=1268750820' Alıntı:
10 numara yağ bence cok ıyı oluyo. yoksa mazot maşallah benzin fiyatını da gececek. zaten artık benzın gıbı inceldi mazot da. depoya yarı yarıya mazot la yagı karıştırıyorum. fazla koymuyorum ama gozle görülür derecede yakıt ta tasarruf sağlıyorum.

tarım kredı koop tan alıyoruz bız fıcı fıcı bu adamlar a sorduk euro su yokmu bunların dıye... yok dıyorlar... yani çiftçiyi ipe ipe zarar a ugratalım dıyorlar...

tarım krediden bizde aldık güzün guzeldi mazotu same de kullandık onu hep genelde.. fena degildi.. 2000litre kuzenim aldı güzün.. 1500'unü same yaktı..

ceya023 link=topic=23786.msg262940#msg262940 date=1269079839' Alıntı:
tarım krediden bizde aldık güzün guzeldi mazotu same de kullandık onu hep genelde.. fena degildi.. 2000litre kuzenim aldı güzün.. 1500'unü same yaktı..

elazıg ile canakkale tutmayabılır usta buyuzden ıyıdır sızınkı..

ben hiç kullanmadım bi ara 10 numara yağ koyuyordum.ondan sonra tırcılardan alıyordum bu aralar kırsal kullanıyorum ama bu gidişde 10 numara yakcam senelik 30varilden fazla mazot kullanıyoruz mecburen bi yerden kısıcaz saygılar...

bende özellikle yazın bir sene kullanabileçeğim yakıtı alıyorum tankere ve bu yakıt bir yıl tankerin içinde bekliyor durulup dinlendikten sonsa kullanuyoruz. özellikle yazın almamın sebebi yazın satılan mazota içerisine belli oranda yağ kattıklarını söylüyor bayi yani yazın satılan mazot kışın satılan mazottan daha kalın oluyormuş ve böylece daha az yakıyor traktörler demişlerdi.