1000 dönüm için kaçlık traktör gerekli

Herkese hayırlı forumlar bir soru soracağım
Bizim yaklaşık 1000 dönüm dededen kalma arazimiz var çoğu hiç ekilmemiş biz bu araziyi değerlendirmek istiyoruz.arazi sert toprak ama verimli bir yer hafif yokuşlu da bir yer bunun altından kaçlık traktör çıkar şu anlık bir steyr traktörümüz var onun da altından çıkacağını pek düşünmüyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Bizim yaklaşık 1000 dönüm dededen kalma arazimiz var çoğu hiç ekilmemiş biz bu araziyi değerlendirmek istiyoruz.arazi sert toprak ama verimli bir yer hafif yokuşlu da bir yer bunun altından kaçlık traktör çıkar şu anlık bir steyr traktörümüz var onun da altından çıkacağını pek düşünmüyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Beğendiğiniz bir markanın Massey newholland farketmez 100hp ve 120hp iki traktör işini krallar gibi görür

İyi bir plan yapmak için öncelikle veriye ihtiyaç vardır. Bu sebeple de aşağıdaki soruların cevabına göre hareket etmek gerek diye düşünüyorum. Böylelikle daha doğru karar verirseniz, belki de 1 tane büyük 1 tane ara işler için küçük traktör daha verimli olabilir

1-Hangi ürünleri ekmeyi düşünüyorsunuz? Bu ürünleri ekip bicerken çakışan işler olacak mı?
2- Sulu tarım mi kuru tarim mi, arazi kıraç mi?
3-Bahsettiginiz 1.000 dönüm yer kaç parselden oluşuyor, parseller büyük mü küçük mü, birbirine yakınlık durumu nasıl? Bi tarladan diğerine giderken yolda çok vakit kaybı olur mu? Hepsi köy civari mi?
4-En ağır yani en çok güç isteyen ve zaman alan iş hangisi olacak? Bu iş yilda kaç gün sürer tahminen?
5-sadece çiftçilik mi yapacaksınız yoksa hafta içi şehirde çalışıp haftasonu mü çiftçilik yapacaksınız? Eğer böyleyse tarlada çalışmak için zaman az olacağı için birden fazla traktore ihtiyaç olabilir?

Dikkatimi çekti bu tarz soru soran yeni üyeler hiç eksik olmuyor geneli 1000 dönüm üzeri oluyor sonra ortadan kayboluyorlar.
Yeni,genç ve hayalgucu yüksek diyelim.
Oltada hep bir 500-1000donum. Ilcemi,koymu neresi,isim hep mustear. Arkadaşlar da çıkmış 100-120 hp iki ,üç traktör. Biz bir bezelye sorduk ta teselli kıvamında bir cevap veren olmamıştı. Yine de sagolsunlar...

İyi bir plan yapmak için öncelikle veriye ihtiyaç vardır. Bu sebeple de aşağıdaki soruların cevabına göre hareket etmek gerek diye düşünüyorum. Böylelikle daha doğru karar verirseniz, belki de 1 tane büyük 1 tane ara işler için küçük traktör daha verimli olabilir

1-Hangi ürünleri ekmeyi düşünüyorsunuz? Bu ürünleri ekip bicerken çakışan işler olacak mı?
2- Sulu tarım mi kuru tarim mi, arazi kıraç mi?
3-Bahsettiginiz 1.000 dönüm yer kaç parselden oluşuyor, parseller büyük mü küçük mü, birbirine yakınlık durumu nasıl? Bi tarladan diğerine giderken yolda çok vakit kaybı olur mu? Hepsi köy civari mi?
4-En ağır yani en çok güç isteyen ve zaman alan iş hangisi olacak? Bu iş yilda kaç gün sürer tahminen?
5-sadece çiftçilik mi yapacaksınız yoksa hafta içi şehirde çalışıp haftasonu mü çiftçilik yapacaksınız? Eğer böyleyse tarlada çalışmak için zaman az olacağı için birden fazla traktore ihtiyaç olabilir?
Öncelikle cevap verdiğin için teşekkürler
Buğday ekmeyi düşünüyoruz
6 parselden oluşuyor hepsi birbirinin yanında sayılır birbirine uzak değiller köye yaklaşık 5 km uzaktalar yollarını da bu sene yaptırmıştık ve sadece çiftçilik yapmayı düşünüyoruz büyük işler için büyük traktörü küçük işler için steyri kullanmayı düşünüyoruz
Verebileceğin bir tavsiye varsa herzaman açığım tekrardan teşekkürler

Büyük traktörün çeki gücü ne olacak?
9 ton civarlarında Nh t7070 var.
7 bacak kırlangıç ayak patlatmayı rahat taşır.
Rampacılığı da iyi sayılır.
Steyr gibi çalışan motor olarak
Deuthz 9340 ttv.
Rampada ekim işleri için
Nh t6 180.

Son düzenleme:
Büyük traktörün çeki gücü ne olacak?
9 ton civarlarında Nh t7070 var.
7 bacak kırlangıç ayak patlatmayı rahat taşır.
Rampacılığı da iyi sayılır.
Steyr gibi çalışan motor olarak
Deuthz 9340 ttv.
Rampada ekim işleri için
Nh t6 180.
20 sene önce üniversite de okurken 1.200 dönüme yakın yeri tek çeker 277 ile işliyordum, yulaf buğday nohut biraz da nadas. Ben mi herküldüm şimdi insanlar rahatına mı düşgün? Tarlalar arası mesafe 30 kilometre idi ve parçalı. Çok icar isteyeni bıraktım kar etmezsem boşa uğraşmam da. Şimdi yarısını hafta sonu çiftçeker 75 ile işliyorum. Bu sene işlemesem daha iyiymiş gibi. Biraz kuraklık nohutta domuz zararı para kazanamayınca tarlaları da sürmedim daha. Hocam bu faktörler ancak çeltikte lazere felan lazım, ştayırla bi başlasın bakalım ufaktan sonra alır birşeyler bence.

Ankara şartları ile Trakya şartlarını aynı görmeyiniz.
Bu sezon Ekim 15 ten sonra yakıta da bakmayarak kuru şartlarda çalıştık, Kasım başlarken ekim işlerinin çoğunu bitirdik.
Trakya' lı arkadaşlar kuruya ekimde gübre zaiyatı çok olur mu diye sorarken , sonradan yağmurdan ekemiyoruz diyen çıktı.
Bin dekarı 15 günde hazırlayıp Trakya şartlarında ekecek ekipman tavsiyeleri verdik.