Traktörde kanola yağını yakıt olarak kullanan var mı?

Ynt: Traktörde kanola yağını yakıt olarak kullanan var mı?

burda yapanlar oldu bi makinası var icini akşam dolduruyosun sabah mazot oluyorda fazla kullanılmadı calışma ve güc sorunları yaşandı sulama kullandılar fazladan gaz veriyosun arızalar eksik olmuyor vs belki malzemenin yanma kelitesi iyi degildi konya şekerin yeni calışmalı var şimdi

omaraga42 link=topic=31594.msg638077#msg638077 date=1349942913' Alıntı:
Direkt yağı nasıl kullanacaksın??? yağdaki gliserin, azda olsa su nereye gidecek?
Bio dizel üretim aşamalarını biraz araştırmanı tavsiye ederim.Bilmediğimiz konularda yanıltıcı yorumlar yapmamak için.Alkol konusunda sadece alkol değil.metil alkol,kostik ve NaOH belirli oranlarda kullanılarak tepkimeye sokulur ve tepkime sonunda oluşan ürün kullanılır.65 derecede tercihen 2-3 saat tutularak kurutma yöntemi vardır.Alkolun suyun ve yağın buharlaşma noktalarına bakıp tekrardan düşünmek gerekir.Bu aşamadan sonra içinde alkol veya sudan eser kalır mı ???

Direkt yağ kullanımında eser miktardaki suyu buharlaştırarak uzaklaştırabilirsiniz, tek sorun gliserin ve yağın viskozitesi gözüküyor. Biyodizel konusunda Almanya ' da yaşasam düşünmeden alırım B20 ' ye kadar da hiç düşünmeden kullanırım. Yanlış anlaşılmasın biyodizele karşı değilim verdiğiniz bilgilerde çok kıymetli yalnız ülkemiz şartlarında üretilen biyodizele güvenmiyorum.

dedem ucuz diye almış s8 varken nisanda çiftleri zor bititirdik pompayı elledi 600 liraya mal oldu hesapladık mazot kullansaydık 300 lirası cebimizde olucaktı sanayıde traktör peşinde koşmakta cabası

SEYİT link=topic=31594.msg638080#msg638080 date=1349943624' Alıntı:
burda yapanlar oldu bi makinası var icini akşam dolduruyosun sabah mazot oluyorda fazla kullanılmadı calışma ve güc sorunları yaşandı sulama kullandılar fazladan gaz veriyosun arızalar eksik olmuyor vs belki malzemenin yanma kelitesi iyi degildi konya şekerin yeni calışmalı var şimdi

Dediğiniz gibi 2005 2006 yıllarında belediyeler dahil çok alan oldu içlerinden biride benim.Bu iş dikkat ister özen ister ilk zamanlarda.alışınca zaten kendi kendine olur gider.Eline anahtar değmemiş adamlar kullanmaya kalkınca o zamanlarda sıkıntı oldu haliyle.Belediyenin birine gitmiştim o sıralarda.3 tane traktör çalışmıyor diye usta çağıracaklardı.Pompa enjektör gitti diye.mazot filtresini ne zaman değiştiniz diye sordum hatırlamıyorum dedi :S kız-*sw filtre iyice şişmiş normal mazot bile geçmez.mazot otomatiğinin süzgeci dolmuş hatta eğip bükmüş süzgeci mazotu çekemeyince.Pompanın ipek filtresini söktüm yenisiyle değiştirdim.Havasını aldım marşa bastım tek marşta aldı çalışmayan motor.
Dediğim gibi eline anahtar almayan adam sıkıntı çeker.

partpol link=topic=31594.msg638082#msg638082 date=1349943727' Alıntı:
Direkt yağ kullanımında eser miktardaki suyu buharlaştırarak uzaklaştırabilirsiniz, tek sorun gliserin ve yağın viskozitesi gözüküyor. Biyodizel konusunda Almanya ' da yaşasam düşünmeden alırım B20 ' ye kadar da hiç düşünmeden kullanırım. Yanlış anlaşılmasın biyodizele karşı değilim verdiğiniz bilgilerde çok kıymetli yalnız ülkemiz şartlarında üretilen biyodizele güvenmiyorum.

Piyasadan bio dizel alınmaz buna kesinlikle katılıyorum.Zaten satışıda vergiye tabi değilse kanunen yasak.Kendin üreteceksin kendi mazotunu.Adam seni düşünmez parayı düşünür.Piyasadan alınan bio dizel kurutma aşamasından geçmemiştir bile.Burda kimseye bişey inandırmak bişey kanıtlamak zorunda değilim.Ben 2005 yılından bu yana yapıyor ve kullanıyorum daha Allah a şükür pompadır enjektördür bi sıkıntı yaşamadım.Nasip olursa 100 dekar kanola ekip yağını çıkartıp ondan bio-dizel yapmayı planlıyorum.o zaman bio-dizelin litre fiyatı 1.5 tl yi geçmez.Son söz olarak kimseye bişey inandırmak zorunda değilim.Ben yapıyorum ve yakıyorum.İsterim ki siz dostlarım abilerim kardeşlerim de alternatife yönelin.

fuarda gödüm knuştum belgelerini aldım.3500tl pompaya birsistem yakıyorlar-yag çıkarma makinesi 7500 tl 2-3 yıl garnatili çıkan yagı dogrudan depoya koy yak.fent bu siistemi kullnıyormuş firma bana öyle dedi.ankar tarım fuarında.

Birde benim anlamadığım nokta şu.Çoğu kimse sordu bana bunu.Adam direkt yağı yakmayı göze alıyor düşünüyor.Yağın işlenmiş bio dizel halini depoya bile koymam diyor :S :S Einstein demişya ön yargıyı yıkmak atomu parçalamaktan daha zor diye

Birgün dünyada motorin diye birşey kalmazsa ozaman istediginiz yağı koyabilirsiniz traktörlerinize..

omaraga42 link=topic=31594.msg638120#msg638120 date=1349949954' Alıntı:
Birde benim anlamadığım nokta şu.Çoğu kimse sordu bana bunu.Adam direkt yağı yakmayı göze alıyor düşünüyor.Yağın işlenmiş bio dizel halini depoya bile koymam diyor :S :S Einstein demişya ön yargıyı yıkmak atomu parçalamaktan daha zor diye

Sebebini siz söylediniz bu işlere Ticari gözle bakıldığı sürece insanlar biyodizeli kullanmayacaklardır.

Sizin kendi arazinizi değerlendirme fikriniz takdir edilecek bir konu, özellikle hersene nadasa bırakılan arazilere aspir ekilse en az akaryakıt ihtiyacının yarısı bu yöntemle karşılanır diye düşünüyorum.

biz 640 da denedik ayçiçek yagını mozata koyduk pis koku ve duman sorun yaratır diye bir daha koymadık.yakıtı %50 düştü.eksoz is oldu.

köylü link=topic=31594.msg638137#msg638137 date=1349953331' Alıntı:
biz 640 da denedik ayçiçek yagını mozata koyduk pis koku ve duman sorun yaratır diye bir daha koymadık.yakıtı %50 düştü.eksoz is oldu.

O isin sebebi yağın içerisinde bulunan gliserin (sabun hammaddesi), eksoza sıvamış...

Dikkat edin! Mazot deposuna direkt yağ koyarsanız deponun dibinde kalmış yada depodan soyulmuş bir takım materyali enjeksiyon pompasına gönderirsiniz ki pompaya zarar verirsiniz. Telafisi size pahalıya patlar... Tecrübe ile sabit.

en güzeli mazotla -traktörle az oynamak. ama şu biodizel işi bilmiyorum fuarda güzel anlattılarda da sı var işte..

Depo 100 litre alıyorsa 85 litresine mazot 15 litresine sizin dediğiniz yağdan koymak daha mantıklı bence :)

dayımla peugeot j9 da çok yağ kullandık tecrube konuşuyo ;D zuha-*-s
normal bi yağı mazotla karıştırıp kullanayım diye sakın düşünmeyin çünkü 2-3 dk sonra ayrışıyorlar
sıcak yerlerde yaşıyosanız 10 numara yağ kullanmanın pekte bi zararı yok
soğukta pompaya eleman kestirebilirsiniz çünkü yağ katılaşma eylemi gösterir soğukta
bir zararıda 10 numarayı uzun süre kullandığınızda yarım marşta çalışıyorsa biraz geç çalışabilir oda yağ enjektörde hafif katılaştığı için tekrar mazot koyduğunuzda düzelir
bu arada 93 model j9 da direk 20-50 yağ koyup çalıştırdığımızda oldu bize zararı marş kömürü yaktık pompa falafoş oldu su gibi yakmaya başladı yarım saat çalışmazdı ve enson motor içinden dişli sesleri çatırtı şeklinde gelmeye başlamıstı :D :D yani çok katı olduğunda motor iflas eder

55-46 link=topic=31594.msg638214#msg638214 date=1349968024' Alıntı:
dayımla peugeot j9 da çok yağ kullandık tecrube konuşuyo ;D zuha-*-s
normal bi yağı mazotla karıştırıp kullanayım diye sakın düşünmeyin çünkü 2-3 dk sonra ayrışıyorlar
sıcak yerlerde yaşıyosanız 10 numara yağ kullanmanın pekte bi zararı yok
soğukta pompaya eleman kestirebilirsiniz çünkü yağ katılaşma eylemi gösterir soğukta
bir zararıda 10 numarayı uzun süre kullandığınızda yarım marşta çalışıyorsa biraz geç çalışabilir oda yağ enjektörde hafif katılaştığı için tekrar mazot koyduğunuzda düzelir
Tamamdır genç :D Yazın kullanacam traktörlerde.Pompaya bir şey olursa sen sorumlusun.Bizim buralar yazın kavruluyor.Yani yağ kullanılır burada :) Bu yaz Gölgede 49 dereceyi gördük...Bence yalan 50 den fazladır.İnsan oturduğu yerde su içinde kalıyordu.85in boşta harareti yükseldi bir ara bu yaz :D

Emin Ünal link=topic=31594.msg638216#msg638216 date=1349968242' Alıntı:
Tamamdır genç :D Yazın kullanacam traktörlerde.Pompaya bir şey olursa sen sorumlusun.Bizim buralar yazın kavruluyor.Yani yağ kullanılır burada :) Bu yaz Gölgede 49 dereceyi gördük...Bence yalan 50 den fazladır.İnsan oturduğu yerde su içinde kalıyordu.85in boşta harareti yükseldi bir ara bu yaz :D
10 numara yağ kullan biz gibi 20-50 ile mazot felan karıştırma SAKIN!! ;D zuha-*-s

55-46 link=topic=31594.msg638220#msg638220 date=1349968373' Alıntı:
10 numara yağ kullan biz gibi 20-50 ile mazot felan karıştırma SAKIN!! ;D zuha-*-s

Arkadaşlar amman ha ben yağ kullanan var mı derken, ekstra önlem alıp kullanan varmı diye sordum sakın ha sakın traktörlerinizde yağı direkt traktörlerinizde kullanmayın, mazotla karıştırarak dahi olsa...

kırıkkalede 3800-3900 tl
ankara 4050-3875tl bence yag sakat.

direk yağ yakan sistemlerde var köylü arkadaşın dediği sanırım o ,yağı motora vermeden önce kızdırıp inceltiyor ama ne kadar sağlıklı olur traktörlerde bilmiyorum belki çok yakıtlı motorlarda kullanılabilir