Traktör Seçimi

Selamlar arkadaşlar abiler,
Hali hazırda kullanmış olduğumuz Erkunt Haşmet 110 un arızalarından sıkıldık artık seneye garantiside bitecek değişmek farz oldu gibi birşey...
Yerli traktörün yanından bile geçmek istemiyorum ne erkunt ne nh td serisi nede tümo...
Aklımda jd yada mf almak var lakin servis yönünden massey ferguson birkaç adım önde...
Yerlerimiz Edirne Keşan da epeyce bayir 600 donum kadar var... 110 bg yada emsali güce denk gelecek bi traktör alacaz yine. Simdi mf de anlamadığım durum şu

5440 - 5445 yada 5450 - 5455 mi tercih etmeli,

5611 in farki ne düşünülebilir mi dyna 4 olmak şartıyla tabiki...?

40-45 yada 50-55 arasinda motor tipi mi farklı birinde perkins birinde agco yada sisi motor mu var? Başka fark varmi? 5455 serisinin kaputu cok cirkin geldi bazılarınınki one eğimli bu düz çirkin göründü gözüme... Ha birde tok sesi olan hangisiydi ayrıca hoşuma gidiyor o :)

Sitede detay bulamadim anlamadim... Bayi tatmin etmedi sorularima cevap yerine devamli yonlendirme cabasinda yeterli donanimda da degil buda hoşuma gitmedi canımı sıktı...

Burada okumuştum sanırım bir serinin üretimi bitti yeni seriler gelecek gibisinden kafam iyice karıştı...

Abiler bi el atsak konuya gözünüzü seveyim uzun oldu ama bilen anlayan arkadaşlar açıklasalarda aydınlansam...

Mustafa ARICAN

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Çok fazla bilgim yok, neden dersen? profide ilk lanse edildiği tarihten beri takip etmeme rağmen satınalmak kısmet olmadı :) olamadı :(
5440 mekanik enjeksiyonlu perkins motora sahip, 10-20-30 da dahil buna, 5450 de öyle olmsı lazım, tanıtım kataloglşarında ki 10 hp ekstra güç yükseltme özelliği bu serilerde yok, 5445 ve 5455 comonrail yakıt sistemli motora sahip, eğik kaput olan 30-40 serileri daha kompakt yani ön yükleyici ve çiftlik işlrine göre dizayn dilmiş ve diferansiyel kısmı 45-55 serilerinden farklı.
45-55 ile bitenler aynı şanzumana ve kabine sahip olsalarda ağır hizmet tipi diferansiyele sahip, daha çok tarla işleri için tasarlanmış,
fakat sonu 5 ile bitenlerin üretimi sonlandı diye duyduk, yani şuan 2016 modelleri nadir bulunur, 2017 de üretimde değiller diye biliyorum,
sonu 5 ile biten 5445, 5455 lerde 3.4 viteslerde yani yol durumlarında ekstra 10 hp güç yükseltme var.

Çok fazla bilgim yok, neden dersen? profide ilk lanse edildiği tarihten beri takip etmeme rağmen satınalmak kısmet olmadı :) olamadı :(
5440 mekanik enjeksiyonlu perkins motora sahip, 10-20-30 da dahil buna, 5450 de öyle olmsı lazım, tanıtım kataloglşarında ki 10 hp ekstra güç yükseltme özelliği bu serilerde yok, 5445 ve 5455 comonrail yakıt sistemli motora sahip, eğik kaput olan 30-40 serileri daha kompakt yani ön yükleyici ve çiftlik işlrine göre dizayn dilmiş ve diferansiyel kısmı 45-55 serilerinden farklı.
45-55 ile bitenler aynı şanzumana ve kabine sahip olsalarda ağır hizmet tipi diferansiyele sahip, daha çok tarla işleri için tasarlanmış,
fakat sonu 5 ile bitenlerin üretimi sonlandı diye duyduk, yani şuan 2016 modelleri nadir bulunur, 2017 de üretimde değiller diye biliyorum,
sonu 5 ile biten 5445, 5455 lerde 3.4 viteslerde yani yol durumlarında ekstra 10 hp güç yükseltme var.
Abi aldığımız traktörü 10 yıl yada 7-8000 saaten aşağı kullanmadık... Kibar özenli kullanmayı da becerebilen adamlar değiliz şansımıza milletin çok memnun olduğu haşmet bizde su koyverdi... Bikere alalım sağlam olsun mantığıyla gidiyoruz bakalım.... Teşekkürler cevap icin...

Kalite konfor sağlamlık arıyorsan John Deereden şaşmayacaksın traktör bir kere alınır.John Deereyi işi bilen alır.Dost tavsiyesi torunama kalsın diyosan John deere yok 2-3 sene biniyim orası burası patlasın diyosan diğerleri.servise takılma John Deere arıza yapmaz yağ değişiminden yağ değişimine gidersin servise.

Jd R serisi yada Yeni gelen M serilerine bakmadan alma derim massey ferguson eski massey degil cok daha kırılgan bütce zorlarsa jd için 2.ele bak lakin sunu demem gerekir haşmet ten jd ye binince cok farkli oluyor ben kudretten 6115 e bindim buzamana kadar eşeğe binmişim

Jd R serisi yada Yeni gelen M serilerine bakmadan alma derim massey ferguson eski massey degil cok daha kırılgan bütce zorlarsa jd için 2.ele bak lakin sunu demem gerekir haşmet ten jd ye binince cok farkli oluyor ben kudretten 6115 e bindim buzamana kadar eşeğe binmişim
Abi sen resmen devir atladin😀 Erkuntun debriyaj ı gazı neydi öyle iş yapmak değil onlar yoruyor du adamı kazık gibiydi tarlada cekisini beğenmezdim ama römorkta iyiydi Allah için...

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Erkunttaki motor iyi şanzıman iyi ama gerisi fossss
Motor zaten Dünyaya maal olmuş kalitesi tatisilmaz abi sanzuman da öyle yanlız dediğim gibi o sanzuman tarlada ağır geliyor o motora kim ne derse desin. Römork ta da bu ağırlığın avantajını sağlıyor. Tabi römork ta iyi olmasının bir diğer sebebi de kendi ağırlığının fazla olması...

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

JD R serisine bakamadim hic M serisine baktim tatmin etmedi sanki isinamadim alete...

Erkunt sansimizdan midir bilemedim bezdirdi hidrolik hortumu patlar hava hortumlari patlar on yag sogutucusu dwgisti yine hep yag icinde... bu sezon tam ise basladik zaten kurak gidiyor birgun aysan cekti ikinci gun hidrolik kollari iptal tam is zamani insani cildirtiyor... kabin kenarlari siyah silikonla donulmus sallantidan ayrilmis gordukce cinlerim tepeme toplaniyor zaten...

Kismet bakalim artik hangisi uygun olursa birini cekecez kapiya...

JD R serisine bakamadim hic M serisine baktim tatmin etmedi sanki isinamadim alete...

Erkunt sansimizdan midir bilemedim bezdirdi hidrolik hortumu patlar hava hortumlari patlar on yag sogutucusu dwgisti yine hep yag icinde... bu sezon tam ise basladik zaten kurak gidiyor birgun aysan cekti ikinci gun hidrolik kollari iptal tam is zamani insani cildirtiyor... kabin kenarlari siyah silikonla donulmus sallantidan ayrilmis gordukce cinlerim tepeme toplaniyor zaten...

Kismet bakalim artik hangisi uygun olursa birini cekecez kapiya...

M le R serisinin motor ayni şanziman ayni sadece kabin farklı bence bu mantikla bidaha bakın ona göre karar verin

M serisi common rail degil diye biliyodum yanlis biliyorum sanirim... acikcasi suda var M serisinde 4 piston cikisi gordum 2 daha ekleriz dediler lakin sonradan olmalari sevmiyorum 0 traktorde... orta kol eski sistem eyvallah onu hallederiz saglam biseyle...8
Bide erkuntta sol hidrolik kol pistonlu... alisinca cok hosuma gitti kullanisli geldi bana... ekipman takarkende rahat ediyorum... guzelde fiyat aldim jd bayisinden aslinda ama kismet bakalim...

6140R traktör özellikleri. Premium CommandView II kabin
Mükemmel ön aks ve kabin süspansiyonu
6,8 l “Sadece Dizel” PowerTech PVX motor
Tam Şasi tasarımı, 2,765 m aks açıklığı

IPM (97/68EC) uyarınca değerlendirilmiştir 118 kW (160 hp)
Maksimum hidrolik akış 114 l/dak (Opsiyon)
Maksimum kaldırma kapasitesi 7.200 kg
Yakıt deposu kapasitesi 350 l
daha birçok özellik ama fiyatı tabiki 2-3 erkunt . ancak bu traktör ömürlük. sizin tercihiniz. yeni ve büyük traktörlerde jd daha farklı ve dünya çapında da kalitesi kanıtlanmış. dünya bunu kullanıyor.

bu serinin en küçük traktörü ise 6105R İSE
Premium CommandView II Kabin
Mükemmel ön aks ve kabin süspansiyonu
4,5 l “Sadece Dizel” PowerTech PVX motor
Tam Şasi tasarımı, 2,580 m aks açıklığı
Tüm Özellikleri Gör
IPM (97/68EC) uyarınca değerlendirilmiştir 92 kW (125 hp)
Maksimum hidrolik akış 114 l/dak (Opsiyon)
Maksimum kaldırma kapasitesi 4.600 kg
Yakıt deposu kapasitesi 265 litreye kadar (HCS Plus ile)
ÖN pto ve hidrolik sistemi de mevcut.

Acikcasi kur cok yuksek bir muddet daha beklemede kalacam ama uzun kullanilacak bi traktor olacagi icin traktore gore butce ayiracam gerekirse vadeyi bi yil uzatacam ama saglam bisey olsun sezon ortasinda bana incik boncuk ariza cikartmasin

Şu durumda ithal traktörleri alınmaz ciftci kardeşim alacaksan biraz geç olsun ama temiz olsun. John deere 6-R serisi ömürlük bir tercih olur sakın başka markalar kafanızı karıştırmasın ben o adamlarin uyguladığı teknolojiye ve saglamliga şapka çıkarıyorum. Fendt te bile o sağlamlık yok.

MF ne yazık ki sahipsiz kaldı bu konuda, kullanıcısı olmadığım fakat fanatiği lduğum seriyi anladığım kadarı ile anlatmaya çalıştım.
JD kullanıcıları öncelikle yeni kullanıcı Fatih :D konuyu açan arkadaşın aklını çeldi, hadi o neyse Landinici Ahmet de destekcisi :D
Haksız rekabet var, nerdesiniz MF ciler?