Tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı tarımda hangi yatırımlara destek verilecek?

İpart nasil oluyor hic bilgim yokTum il ilceler gecerli
Alt limit 250 bin tl
Ust limit 3 milyon tl
Kırsal ekonomik altyapı yatırımı konularında yatırım tutarı ve destekleme oranı
MADDE 13 – (1) 8 inci maddenin birinci fıkrasında belirtilen yatırım konularında hi￾beye esas proje tutarı 500.000 TL üst limitini geçemez.
(2) Hibeye esas proje tutarı alt limiti 20.000 TL’dir. Bu limitin altındaki başvurular
kabul edilmez.

Alt limiti 250.000 olan Ekonomik yatırım konularında yatırım tutarı diye geçiyor.

1 saattir okuyorum sartlari, bi celtik kurutma makinesi alabilirmiyim diye beynim dondü, git paranla al kredi cek basin agrımaz.
7-8 yıl önce yine böyle bir destek vardı. Bizde buğday mibzeri yazilmistik şansımıza bize çıktı. Sevinerek il tarım müdürlüğüne gittik. Memur makinayi almamız için hazirlamamiz gereken evrak listesi verdi ne göreyim valla yalan olmasın 30 veya 32 madde vardı bunların yarısı benim hazırlamam gereken bir bölümünü satıcı ve bir bölümünü üretici hazırlaması gerekiyordu. [emoji16] Ben tabi evragi alıp umutsuz olarak çıktım. Babam dedi ben inat ettim 1 ay içerisinde evrakları hazırlayacağım uğraştık aldık ama çoğu çiftçi arkadaşımız kesin vazgeçer. Devlete karşı borcu yoktur yazısı istiyorlar. Bir de makinayi peşin aldık. Diyelim makina 10 bin artı yüzde 18 KDV. Satıciya 11.800 TL. Ödedik devlet bize 3 veya 4 ay sonra 5000 TL geri ödedi.

7-8 yıl önce yine böyle bir destek vardı. Bizde buğday mibzeri yazilmistik şansımıza bize çıktı. Sevinerek il tarım müdürlüğüne gittik. Memur makinayi almamız için hazirlamamiz gereken evrak listesi verdi ne göreyim valla yalan olmasın 30 veya 32 madde vardı bunların yarısı benim hazırlamam gereken bir bölümünü satıcı ve bir bölümünü üretici hazırlaması gerekiyordu. [emoji16] Ben tabi evragi alıp umutsuz olarak çıktım. Babam dedi ben inat ettim 1 ay içerisinde evrakları hazırlayacağım uğraştık aldık ama çoğu çiftçi arkadaşımız kesin vazgeçer. Devlete karşı borcu yoktur yazısı istiyorlar. Bir de makinayi peşin aldık. Diyelim makina 10 bin artı yüzde 18 KDV. Satıciya 11.800 TL. Ödedik devlet bize 3 veya 4 ay sonra 5000 TL geri ödedi.
Bizim Bulgar da daha farklı çözümler var mesela makina 10000 firma diyor ki bu aleti benden alırsan sana 15 veya 20 fatura keserim o aradaki farkı da yarı yaparız diyor burda işler biraz daha farklı oluyor

Bizim Bulgar da daha farklı çözümler var mesela makina 10000 firma diyor ki bu aleti benden alırsan sana 15 veya 20 fatura keserim o aradaki farkı da yarı yaparız diyor burda işler biraz daha farklı oluyor
Abi turkiyede de aynı yapanlar var o birazda bulunduğun il ilçedeki tarim müdürlükleri ile alakali mesela ben bundan 3 yil once 30 bin hibe almiştim kuruşu kuruşuna fatura kestirdim tarim müdürlügündeki yetkililerin elinde en az 3 satıcıdan alınmiş fiyatlar var

Sen genc ciftci orojesinden aldigin icindir belki, ben 2008 de kendim lazer, aldim.2012 de hibe cikti bi lazer daha aldim ondan %18 fatura parasi yüklendi, kdv hibeye girmedi, ozaman oyleydi, simdi nasil bilmiyorum ,

Hah işte, o destek bu destek 😂