Ynt: TD80 D PULLUK SEÇİMİ
vallahi kardeşim 5050 almak istemiştim ama 45000 euro dediler fiyatına arada bayagı bi fark var ben yıllık 500 dekar civarı tarla işlerim şimdilik yeterli ama borcu bitince niyetimde 5050 var yerli motorlarda gerçekten iş yok kalite fena degilde kontrol sıfır.
gelelim diger arkadaşa eger özellikle mazot yaktırmak için ugraşmassan kesinlikle td 80 e 2 lt mazot yaktıramazsın ben az evvel çiften geldim arkadaşıma yardıma gitmiştim onun motoru td 100 peş peşe sürdük motoru 130 saate yılda 2000 dekar tarla sürer arkasında 5/12 aydın pulluk var 1 düz le 16 gaz veriyor sanki arkasında pulluk yok gibi gidiyor motor ve 1,6 ile 2 lt arası mazot yakıyor ve emin ol burdaki herkez en az senin kadar tarla sürmeyi bilir ayrıca dünyadaki bütün motorlu taşıtlar gibi traktörün de bi rodaj süresi olur onun için sadeca rodajı dolana kadar motor tam sıhatli çalışmaz ve biraz fazla yakıt yakabilir
bu gün yine kanaat getirdim td 80 gerçekten güzel motor td 100 le çiftte yarış ediyor
toprak biraz kumsaldı 2 takviye 4. viteste 18 gaz la tere yag gibi gidiyor bastıkçada gaz yiyor ama şunu da belirteyim bizim buralardaki toprak yapısı genelde kil toprak yani suyu gördümü cacık olur güneşi görünce de kazma geçmez bu tip topraklar için konuşuyorum td 80 e 4/12 ideal daha büyü motoru zorlatır diye düşünüyorum