Ben jd nin bakım maliyeti fazla demedim kendim ithal traktör case kullanıyorum 1 yilda 6. 000 TL periyodik bakım masrafi yaptım. Dolayısı ile case pahalı ise jonhdeere de pahalı olabilir demek istedim çünkü 1 euro x 6.4 TL gayet doğal bir durum. Ben jd de kotulemiyorum güzel traktör ama ithal traktör ile çiftçilik yapmak her çiftçinin harcı değil bu devirde. Çiftçi arkadaşta 50.dekar. Tarla var gidip. İthal traktör mu almalı. Dolayisi ile çiftçi arkadaş ayağını yorganına göre uzatmalı.Bence uzunluğu dışında td100ün 85Mden hiçbir fazlası yok. Ayrıca 6000 liralık o traktöre ne yapılmış merak ettim. Bizdede var 2 tane John Deere de o kadar bakım masrafı olduğunu hiç hatırlamıyorum. İnsanları doğru şekilde yönlendirelim bakım masrafından kurtulacağım derken servisle akraba olmasın.
Ayrica Case nin bakim maliyeti artınca kendi adıma ben üzüldüm 6. 000 TL az para değil.
Hayatımda hiç new holland sahibi olmadım
Ama td 100 performans ve kullanım maliyeti açısından jd 5085m den üstün bir traktor olduğunu düşünüyorum. Arıza konusunda ise 50 saatte arıza yapan ithal traktör de gördüm
6090 saatte ciddi arıza yapmayan yerli traktör de gördüm. Kullanım ve bakımlarinin zamanında yapılması ile de halkalı bir durum bu.
Karşılaştırma 5100 r ile td 100 arasında olsa idi halim vaktim yerinde ise jd yi tercih ederdim. Selamlar.