TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI %50 HİBELİ PROJELERİ

Bugun yem karma makinesine yazilmak için gittik,2 metrekup sabit makine için devlet 33 bin lira fiyat biçmiş ama makine 40 bin o da bugun yarin belkide 45 olucak.Devletin bu makine için verdiği fiyat 14 bin,geri kalan 20-25 bin tl yi biz ödeyeceğiz.Desteksiz alalim diye üretici firmaya gittik makine zaten 25 30 bin bandindaymış.Bizde dosyalari iptal ettik şimdi hiç almiyoruz😂

• Beğen
Tepkiler: ufukk
Bence şanslisiniz burdakiler her şeyin fiyatini belirlemişler mesela baz aldiklari fiyat 35 bin ama mibzer 38 40 bin o da bugun haftaya 45 i bulacak belkide.
Hocam nasıl iyi ki? Mibzer 39.000 e yakın fiyat biçilmiş, ekipmancı liste fiyatı 52.000 peşin diyor. Hibe açıklandığında 60.000 olsa ve bayi de 65.000 den aşağı olmaz derse ne olacak?

Bence fiyatı sabit olması daha mantıklı

Makina ekipman detegi çiftçi açısından bir cazipliği olmuyor. Üretici firma ve bayiler en aaz yüzde on fiyatları pomoalanıyor . Gayri resmi pazarlıklı ve faturasız destekliden ödediğin paradan yüzde 15 fazla ödersin. Bu yıl sanayici canlansın diye çıkartılan bir destekleme çünkü demir almış başını gitmiş kg 13 TL idi ham profilin fiyatı. Zaruri olmadık a ekipman alınmaz gübre tonu 1000dolar üre olmuş 1000 ero ii akşamlar şekarım düşdü gene.

Hocam nasıl iyi ki? Mibzer 39.000 e yakın fiyat biçilmiş, ekipmancı liste fiyatı 52.000 peşin diyor. Hibe açıklandığında 60.000 olsa ve bayi de 65.000 den aşağı olmaz derse ne olacak?

Almayın kardeşim s atamayınca ne yapacak. Kaç kg geliyor ve motoru şanzuman lı dümeni olan ni otomobil al. Mibzer senede enfazla kullansan 20 günü geçmez.

• Beğen
Tepkiler: KIZILTAN
Arkadaşlar bu hibe olayı tamamen çiftçiyi destekledik demek için var. Fiyatlar eski fiyatlar. Bir arkadas demis 2m3 icin falan. Mesela 6 metreküp yazılmak istersin ve devlet 6 m3 e 60.000 tl fiyat biçmiştir. %50 hibe ile sana 30k vericektir. Fakat bu makinalar 100 küsür bin tl. Hibeli alırsan peşin 70 bin nakit cıkacaksın devlet 30 bin koyacak. Tabi hibe işleri olana kadar makina 120 bine de zamlanabilir ve devletin vereceği para hep aynı kalacak.

Çok mantıklı bir iş değil 30 bin fayda görmek için elinizdeki 70 bini vermeyin. 5 yıllık sübvanse kredi kullanın. 5 yılda ödeyin zaten enflasyonla beraber her sene ödeyeceğiniz para daha hesaplı oluyor. Şimdi bu hibe için harcayacağınız nakitle ise gidip yatırım yapın bankaya koyun ya da baska bi mal alın ya da yatırım yapın daha hesaplı olur size tavsiyem.

%50 hibe dediğin devlet fiyat kotası koymayacak ve belli başlı firmalar ile anlaşacak. Makina 120 bin değerindeyse 60 bini direk devlet verecek. Bu şekilde mantıklı ama devletin şuan hibe için makinalara biçtiği değerler 6 ay öncesinin parası. Şuanki hibe işinin çok karlı olduğunu düşünmüyorum açıkcası

Pardon hocam ben yanlış anlamışım,hibe açıklandiğinda 60 bin ise 30 bin ini devlet verecek sandim

• Beğen
Tepkiler: by_siverekli
Arkadaşlar referans fiyatları tekrar güncelleme olcak kesinlikle basvuru yapmayın bu önümüzdeki günlerde tekrar acıklanacak ve sürede uzatılacak kesin bilgi

31.10.2021

Programın genel uygulama usul ve esaslarına açıklık getirmek, destek sağlamak amacıyla Genel Müdürlük tarafından çıkarılan Uygulama Rehberi 31.10.2021 tarihi itibari ile Bakanlığımız Web Sitesi üzerinden yayımı yapılmış olup, Başvurular 17/12/2021 tarihi saat 23:59'da sona erecektir.

Fiyatlarda (birkaç ürüne baktım) 5 bin artım olmuş