Evet, örneğin 22 lik mibzere ilk başta 39 bin fiyat vermişti. Şuan son durumda 43 bin fiyat yazılmış, piyasada şuan 53 bin civarı, hibe açıklandığı zaman Allah bilir artıkBu devletin belirtiği fiyat mi
Evet, örneğin 22 lik mibzere ilk başta 39 bin fiyat vermişti. Şuan son durumda 43 bin fiyat yazılmış, piyasada şuan 53 bin civarı, hibe açıklandığı zaman Allah bilir artıkBu devletin belirtiği fiyat mi
Yine hibe satıcıların desene çiftçiye Bi şey yokEvet, örneğin 22 lik mibzere ilk başta 39 bin fiyat vermişti. Şuan son durumda 43 bin fiyat yazılmış, piyasada şuan 53 bin civarı, hibe açıklandığı zaman Allah bilir artık
Resmi işlem senin adına olur külfeti o öderbir şey sormak istiyorum..bize çıkan ekipmanı başkasına devrede bilir miyim? amca oğlu sana çıkarsa bana sat diyor..
KDv dahil değildirSon başvuru için birkaç gün kaldı aklıma takılan şimdi devletin belirlediği fiyatlar KDV dahil mi yoksa hariç mi? Muhtemelen kdv dahildir ama emin olamadım
Hibeye başvuranlar, proforma faturayı keserken, devletin belirlediği fiyatı KDV dahil mi kestiler? Yoksa kdv hariç mi kestiler?
Şöyle örnek vereyim; 22 lik hububat mibzeri 43.014 lira fiyat belirlenmiş. Proforma fatura, kdv dahil 43.000 mi? Yoksa 43.000 + %8 kdv ile beraber 46.440 mı kesilecek?
Kılavuza baktım ama bu konuyla ilgili birşey bulamadım. Hibede devlet kdv yi ödemiyor, lakin referans fiyatta kdv dahil olması lazım diye düşünüyorum. Siz başvuru yaparken, proforma faturayı nasıl yaptınız?KDv dahil değildir
siz yüzde 50 değil 43-44 gibi hesaplayın..Kılavuza baktım ama bu konuyla ilgili birşey bulamadım. Hibede devlet kdv yi ödemiyor, lakin referans fiyatta kdv dahil olması lazım diye düşünüyorum. Siz başvuru yaparken, proforma faturayı nasıl yaptınız?
Benim sorduğum farklı birşey, siz diyorsunuz ki kdv yi devlet ödemediği için %50 değilde %43 filan gelecek. Bunu bende farkındayımsiz yüzde 50 değil 43-44 gibi hesaplayın..
Siz %43 değilde %40 hesaplayın zaten o 3 üde proje hazırlama diye danışmanlık şirketi alıyorBenim sorduğum farklı birşey, siz diyorsunuz ki kdv yi devlet ödemediği için %50 değilde %43 filan gelecek. Bunu bende farkındayım
Benim sorduğum;
22 lik hububat mibzeri 43.014 lira fiyat belirlenmiş. Proforma fatura, kdv dahil 43.000 mi? Yoksa 43.000 + %8 kdv ile beraber 46.440 mı kesilecek
Galiba ben anlatamıyorum... Hibenin % kaça geleceğini sormuyorum. Diyorum ki, siz proforma faturayı nasıl kestiniz? Referans listesinde ki fiyata kdv ekleyerek mi, yoksa listede ki fiyatı kdv dahil mi proforma fatura kestiniz? Hepsi buSiz %43 değilde %40 hesaplayın zaten o 3 üde proje hazırlama diye danışmanlık şirketi alıyor
Devletin bir ekipman için belirlediği fiyatlar var faturanin kaç para kesildiginin önemi yokGaliba ben anlatamıyorum... Hibenin % kaça geleceğini sormuyorum. Diyorum ki, siz proforma faturayı nasıl kestiniz? Referans listesinde ki fiyata kdv ekleyerek mi, yoksa listede ki fiyatı kdv dahil mi proforma fatura kestiniz? Hepsi bu
Ayrıca niye danışmanlık şirketine vereyim? burda herkes evraklarını (çks, kimlik, traktör ruhsat vb) ekipmancıya verip, onlar başvuru yapıyor.
Ben ise başvuru mu kendim yapıyorum, 2 yerden proforma fatura aldım. Biri referans fiyatının üzerine kdv ekleyip kesmiş, diğeri referans fiyatta kdv dahil kesmiş.
Hocam devletin belirlemiş olduğu o fiyata, kdv dahil mi onu soruyorum? Proforma fatura ona göre düzenleyelimDevletin bir ekipman için belirlediği fiyatlar var faturanin kaç para kesildiginin önemi yok
Bende ekipmanciya verdim adam danışmanlık şirketine vermiş 3 bin lira istiyor ben kendim başvururum dedimGaliba ben anlatamıyorum... Hibenin % kaça geleceğini sormuyorum. Diyorum ki, siz proforma faturayı nasıl kestiniz? Referans listesinde ki fiyata kdv ekleyerek mi, yoksa listede ki fiyatı kdv dahil mi proforma fatura kestiniz? Hepsi bu
Ayrıca niye danışmanlık şirketine vereyim? burda herkes evraklarını (çks, kimlik, traktör ruhsat vb) ekipmancıya verip, onlar başvuru yapıyor.
Ben ise başvuru mu kendim yapıyorum, 2 yerden proforma fatura aldım. Biri referans fiyatının üzerine kdv ekleyip kesmiş, diğeri referans fiyatta kdv dahil kesmiş.
Abi sen bi ilçe tarıma sor belki ordan öğrene bilirsinHocam devletin belirlemiş olduğu o fiyata, kdv dahil mi onu soruyorum? Proforma fatura ona göre düzenleyelim
El insaf yani.Bende ekipmanciya verdim adam danışmanlık şirketine vermiş 3 bin lira istiyor ben kendim başvururum dedim
Ama Tarım ve Orman Bakanlığının sayfasına giremiyorum şifreyi unuttum