Merhaba. Kusura bakmayin atlamışım. Bor, bugday arpa için gereksinimi en az olan elementlerdendir. Cokda onemli degil acikcasi. Bor elementine gelene kadar biz fosfora, cinkoya bakalim tahil grubu icin.
Ha humik asit bor alımını yavaşlatır soylemini ilk kez sizden duydum. Aycicegi ve kanola icin bor önemlidir ve ben bircok ciftcime humikcan ile beraber bor verdirttim. Bugune kadar olumsuz birsey olmadi. Aksine hep iyi sonuçlar aldık. Humik ve fulvik asitler selatlayici ozelligi olan organik maddelerdir. Sahsi kanaatim alinimi yavaslatmaz.
http://www.altintar.com/urunler/24/blackjak-sc-sivi-humik-fulvik-asit
Alıntıdır.
Dünyada Bir Benzeri Olmayan Humik Asit BLACKJAK Hakkında :
İçerisinde humik ve fulvik asitlerin yanında ulmik asit vardır. Ulmik Asit hormonlar gibi bitki gelişmesini teşvik eder.
Asitliği (pH) 4-5 civarındadır. Diğer Humik Asitlerin 11-12âdir. Bu nedenle bu Humik Asitler damlama gübresi ile beraber verilince, demir, çinko, mangan, fosfor ve bor gibi besin elementlerinin alımını engeller. BlackJak tam tersine, arttırır.
Asitliği düşük olduğu için damlamadan verilen ilaçlarla karıştığında ilaçları bozmaz. Diğer Humik Asitlerin asitliliği yüksek olduğu için ilaçları bozabilir.
İçinde sodyum olmadığından daha çok besin elementini şelatlar. Alımını arttırır.
Kökleri uyaran maddeler düşük asitte daha iyi çalıştığından Blackjak kullanınca kökler daha iyi uyarılır. Daha iyi çalışır.
Şoklu gelen fidelerin uyanmasında ve köklenmesinde son derece etkilidir. Ayrıca şaşırtılan fidenin strese girmeden, hemen tutunmasını sağlar.