T.M.O ürün kota bilğisi

Abi numara al yoksa bir memur sümen altı felan eder dikkat et
Ufuk zaten ortalık kel alinin bagrına dönmüş memurların g.t üç buçuk atıyodu.
kiminin faturayı kayıp etmiş sisteme hiç girmemişler bide sade ben vermedim ordaki madur arkadaşlara ben bu şekil dilekçe ile müracat ediyorum deyince baya bi yazan oldu.

Abi senide polis eşliginde ankaradan çıkarırlar bir kisi ile o is olmaz.
Yazdıklarınızda haklılık payı çok . bu gün inanki kendi durumumdan çok vatandaşın durumuna üzüldüm kimse bilmiyor ne yapcanı ben bu şekil dilekce yazıp veriyorum diyince bi umut baya yazan oldu.
yazık yani bu ülkenin emekçi çiftçisini bu şekilde perişan etmek.

Şadan bey arkadaşım bizde her yıl tmo randevu sitesindeki kota neyse o oluyordu.
zaten %50 fazlalık işini bildiğim için ben tmo daki kotayı görünce ilçe tarımdanda sordum .ilçe tarım ordaki yazan neyse kota o dedi .
ana kota şu kadar vede deste tabi olan ana kota deseler .yada ürünü satarken siz satış yapsanızda muhtahsil desteni alamazsınız deseler zaten kalan ürünü zatmazdım .gider tüççara fatura istemiyorum der 4 -5 krş fazlaya verir bu derece madur olmazdım.
Abi ilçe tarımdaki memurlardan evrak almaların dışında bir faydaları göremedik bizdede kayıp var o kadarda hesapladım suanda net kotamı bilemiyom

Yazdıklarınızda haklılık payı çok . bu gün inanki kendi durumumdan çok vatandaşın durumuna üzüldüm kimse bilmiyor ne yapcanı ben bu şekil dilekce yazıp veriyorum diyince bi umut baya yazan oldu.
yazık yani bu ülkenin emekçi çiftçisini bu şekilde perişan etmek.
Mrb mehmet abi
Bugün ilçe tarıma gittim fakat yapılacak hiç bir şey yok diyorlar.tmo kota bilgileri bakanlığı ilgilendirmiyormuş bu prim miktarı ortalama verim verilerine göre yeniden düzenlenmiş. Kısacası geçmiş olsun çiftcilerimize nerden baksanız her şeyleri tutarsız.
Iyi akşamlar

Mrb mehmet abi
Bugün ilçe tarıma gittim fakat yapılacak hiç bir şey yok diyorlar.tmo kota bilgileri bakanlığı ilgilendirmiyormuş bu prim miktarı ortalama verim verilerine göre yeniden düzenlenmiş. Kısacası geçmiş olsun çiftcilerimize nerden baksanız her şeyleri tutarsız.
Iyi akşamlar
Bilgiler için teşekkürler . bu gün akşam üstü benide ilce tarımdan arayıp bu işin sade bizim ilcede olmadığını ve bütün ülke geneli olduğunu. bu verilerin son 3 yıl icindeki verim ortalamarı baz alınırak sisteme girdi vs vs anlatıp durdular.
ben şunu bir kez daha anladımki ülemizde çiftçiyi koruyup kollayan hiç bir kurum kuruluş yok.

Bende bugün teslim ettim TMO %50 fazla açıkladı kotayı dedi bu Ali Cengiz oyununu yazın sezdim sanırım bı kısım arpayı koyuncu arkadaşa satmıştım... Köyde halen desteğin 230 TL olduğunu söyleyip hayır 100 TL dediğimde bana kızan dedeler amcalar var . Destek yattı gidin parayı çekin diyecem birde o zaman soracağım destek 230 degilmi ne oldu diye....

Nasıl ilgilendirmiyor onu anlayamadım. TMO verileri tarım ilçeden alıyor diye biliyorum. Kimse suçu üzerine almamak için elinden geleni yapıyor olan bizlere oluyor.
Bu zamana kadar herzaman tmo nun kota tonaj verilerine bakarak bakanlık ödeme yapıyordu.
Bu sene böyle oldu tarla sürülemedi ekin derilemedi ekin ekilemedi tarla sürülemedi bu senede böyle oldu!!!!!!

Bende bugün teslim ettim TMO %50 fazla açıkladı kotayı dedi bu Ali Cengiz oyununu yazın sezdim sanırım bı kısım arpayı koyuncu arkadaşa satmıştım... Köyde halen desteğin 230 TL olduğunu söyleyip hayır 100 TL dediğimde bana kızan dedeler amcalar var . Destek yattı gidin parayı çekin diyecem birde o zaman soracağım destek 230 degilmi ne oldu diye....
Yenikentli arkadaşım kusura bakma ismini bilmediğim için niçkinle yazmak zorunda .
ilk baştan vatandaşa adam gibi bilği verseler zaten kimse madur olmazdı. kota fazlasını ya tüccara muhtahsil almadan 4-5 krş fazlaya verir yada muhtahsili seneye alcam diyebilir bi şekilde hallederdik.
prim işide bizim memlekettede aynen dediğin gibi 230 sanan çok ...

Böyle bi sacmalik olur mu Allah askına. Adamın mahsulü var , satmış , elinde sattığına dair belgesi de var. Verilen hak geri alınır miymis? Nedir bu çiftçi ile alıp veremedikleri anlamadım. Bask hiç bir sektörde bu şekilde oynama yapılamaz , sahipsiz olan birtek çiftçi var. O yüzden çiftçi ile istedikleri gibi oynuyorlar
Yazık çok yazık.

Böyle bi sacmalik olur mu Allah askına. Adamın mahsulü var , satmış , elinde sattığına dair belgesi de var. Verilen hak geri alınır miymis? Nedir bu çiftçi ile alıp veremedikleri anlamadım. Bask hiç bir sektörde bu şekilde oynama yapılamaz , sahipsiz olan birtek çiftçi var. O yüzden çiftçi ile istedikleri gibi oynuyorlar
Yazık çok yazık.
Ademin bey arkadaşım valla hemde adamlar hiç şeyine bile takmadan nsl biliyorlarsa o şekilde işlem yapıyorlar.
onlarda biliyor çiftçiyi koruyup hakkını savuncak bi kurum kuruluş olmadığını.

Yahu akşamdan beri düşüyorum da tapulu alanlarda sorun olmadığını sorunun tapusuz veya icar sözleşmesi olmayan vb yerlerden kaynaklı üretimden mi kaynaklanıyor acaba beyler
Fehim abi şimdi illaki icar vede tapuda kayıtlı olmayan değilde miras meselesi yüzünden cks yaptıramayan ama tarla işleyen vardır. ama bu şekilde olsa bile ürettiği ürünü kendi cks si yetersiz olan bi eş dost bulur varsa fazla kotası onun adına satabilir.
şuanki durum daha farklı harmam zamanı il- ilçe tarımlar kotanız tmo sitesinde ordan öğrenin dediler. tmo da misal harmanda 100 dönüme 50 ton kota koyup bu kadar ürün satabilirsin demil vatandaşda ürününü satıp muhtahsili alıp teslim etmiş.
şimdide il- ilçe tarım müdürlükleri kendileri verim belirleyip ona göre deste tabi tutmuşlar.
tmo vede ilçe tarım arasındaki anlaşmazlın ceremetini çiftçi cekiyor

Fehim abi şimdi illaki icar vede tapuda kayıtlı olmayan değilde miras meselesi yüzünden cks yaptıramayan ama tarla işleyen vardır. ama bu şekilde olsa bile ürettiği ürünü kendi cks si yetersiz olan bi eş dost bulur varsa fazla kotası onun adına satabilir.
şuanki durum daha farklı harmam zamanı il- ilçe tarımlar kotanız tmo sitesinde ordan öğrenin dediler. tmo da misal harmanda 100 dönüme 50 ton kota koyup bu kadar ürün satabilirsin demil vatandaşda ürününü satıp muhtahsili alıp teslim etmiş.
şimdide il- ilçe tarım müdürlükleri kendileri verim belirleyip ona göre deste tabi tutmuşlar.
Abi bunun kısa adını sen biliyorsun bu nu Müslüman yapmaz

• Beğen
Tepkiler: FEHİM
Tahminim doğru yolda bende de mirasçı yerlerim var. İlk önce benim dosyamıda almadılar ama bastırınca hem dekar desteklerini hemde ürün desteklerini alabiliyorum. Beyler biraz araştırma yapın. Destek alınamayan pek yer kalmıyor. Ek 5 ve Ek 6 tıyı diretin hangisi oluyorsa. Çünkü benim bildiğim vatandaşın beyanı esastır ve araziyi işleyen desteklemeden yararlanır.
Ürün desteğinden faydalanamayınca buradan yazıyorsunuz da dekar desteklemesi den söz etmiyorsunuz. Ya sizler çok zenginsiniz yada araştırma yapmıyorsunuz.
Geçmiş yıllarda bu sitede konuları geçtiği halde birşey değişmemiş gibime geliyor