süt inekçiliği karlı mı

Ynt: süt inekçiliği karlı mı

bu aşamadan sonra vazgeçmem zor gibi göörünüyo yaptıpım işte 5000 tl kazanıyorum 100 hayvanla bu parayı kazanamam mı

AHBAG link=topic=54713.msg580420#msg580420 date=1334426046' Alıntı:
bu aşamadan sonra vazgeçmem zor gibi göörünüyo yaptıpım işte 5000 tl kazanıyorum 100 hayvanla bu parayı kazanamam mı
İş rayında giderse çokdaha fazlasını kazanırsınız,ama bu işi iyi bilen birilerinden profesyonel destek alın mutlaka hayvan seçimi maaliyet hesapları vs.

AHBAG link=topic=54713.msg580420#msg580420 date=1334426046' Alıntı:
Kardeş yaptığın fizibilitenin raporunu paylaşırsan, bizde yapacağın yatırımın nasıl karlı olacağını görebiliriz.

hacimmet kardeşim aşğıda bir hesaplama yaptım yanlışlık neredeva yardımcı olabilir misin şimdiden tşk ederim

aslında ben bir hesaplama yaptım 15 hayvan 20kg süt toplam 300 kg ayda 9000 kg süt eder sütü 80 kuruşa satsam 7200 tl
3000 tl aylık masraf kalan 4200 tl bir hayvan günlük 10 tl yem yese 15 hayvan ayda 4500 tl yer

aylık 300 tl zararım var 15 hayvanın 12 yavrusu olsa ve yaşasa her aya 1 hayvan düşer 1 buzağıyı 1500 den hesaplasak aylık 1200 tl para kazanırım diye düşünüyorum
benim sizlere sormak istediğim bunların dışında ne gibi sorunlarla karşılaşırım hesabın neresinde yanlış var

AHBAG link=topic=54713.msg580433#msg580433 date=1334426771' Alıntı:
hacimmet kardeşim aşğıda bir hesaplama yaptım yanlışlık neredeva yardımcı olabilir misin şimdiden tşk ederim

aslında ben bir fizibilite yaptım 15 hayvan 20kg süt toplam 300 kg ayda 9000 kg süt eder sütü 80 kuruşa satsam 7200 tl
3000 tl aylık masraf kalan 4200 tl bir hayvan günlük 10 tl yem yese 15 hayvan ayda 4500 tl yer

aylık 300 tl zararım var 15 hayvanın 12 yavrusu olsa ve yaşasa her aya 1 hayvan düşer 1 buzağıyı 1500 den hesaplasak aylık 1200 tl para kazanırım diye düşünüyorum
benim sizlere sormak istediğim bunların dışında ne gibi sorunlarla karşılaşırım hesabın neresinde yanlış var
Kardeş; senin yeterli toprağın, traktörün, ekipmanın, ahırın hali hazırda mevcut mu yoksa sıfırdan mı başlayacaksın ? eğer bunlar yok ise zaten işin zor benim edindiğim tecrübe ve mevcut giderlere bakarsak minimum bir büyükbaş hayvan için yeterli yem sağlayabilmen için 5 dekar toprak lazım sonra traktör lazım traktöre ekipman lazım v.s bu böyle gider vallahi bide 16 anaç hayvan var bunların danası, düvesi 35 civarı toplam hayvan var ineklerin tamamı simental ortalama süt verimi yıllık 17 kg mı geçmiyor sonra bir hayvanı 365 gün sağamazsın en fazla sağsan normal koşullarda 9 ay sağarsın bunların bazıları hasta olur sütünü kullanamazsın bazen şap vurur 4 - 5 ay belki daha fazla verim alamazsın senin hesap yanlış inan bana o hesapla bu işe sakın girme kesinlikle zarar edersin. Saygılar.

süt işine hiç girme neden zararda etmezsin kar da etmezsin topla kurbanlık düveyi satımını yap daha karlı çıkarsın..millet süt işini bırakıp yetiştiriciliğe dönüyo boş yere o kadar paranı harcama..

AHBAG link=topic=54713.msg580433#msg580433 date=1334426771' Alıntı:

aslında ben bir hesaplama yaptım 15 hayvan 20kg süt toplam 300 kg ayda 9000 kg süt eder sütü 80 kuruşa satsam 7200 tl

Hocam benim hesabımda şöyle sağılır 15 hayvanınız olsa 25 kgr günlük ortalama süt alsanız 2,5 litre 1 kgr yem hesabından rasyon uygulasanız 15 inek 117 lr kesif yem tutar 5 kgr yonca balyesi yese 40 tl ye yakında o tutar 20 kgr sılaj yese 20 tl tutarsap balyasınada 5 tl verseniz günlük 15 ineğin yem gideri komple satın alsanız 190 tl yaklaşık gider tutar şimdi kar hesabına geçelim
15x25 lt süt=375 lt
desteğiyle birlikte
375x30=11250 lt süt
11250x790=8887 tl
kesintisi felan 8600 tl diyelim

aylık yem gideri 5700 tl
toplam süt parası 8600 tl

Gelir:8600 tl
Giderler:
5700 tl yem gideri
1500 tl bakıcı gideri
1000 tl işletme bina kira gideri
5700+1500+1000:8200 tl

8600-8200= 400 tl şu koşullarda kar edersiniz aylık inanın bunun üstünde kar edemessiniz süt miktarını yüksek koyduk,süt parasınıda yüksek koyduk ama bina size ait olsa bakımınıda kendiniz yapsanız 2500 tl cebinizde kalır yani ayda 3000 tl ye yakın kar edersiniz artı veteriner vs. masraflar olur buzağı danalar olursa onların yem gideri olur yinede kendinize ait çiflikte bakımınıda kendiniz yapsanız kar edersiniz.

hacimmet gerekeni söylemiş.. benim size tavsiyem hayvancılıga başlıyacaksanız süt inekçiliğinden başlamayın derim en teferuatlı olanı bu çünkü.. markatiniz var kasap reyonunuz da varsa kesinlikle besicilik yapın örnegin senede 24 hayvan besi yapsanız ayda 2 tanesini kestirseniz..ortalama 300-350kg gelse.. biz mezbaya kg ını 14 tl den veriyoruz siz markette 22tl ye satacaksınız .. arada çok fark var kendi taze etinizi satmış olacaksınız ve hayvancılık hakkında bilginiz ve tecrubenizde bu arada gelişir.. karınızda olur..çok extrem bi durum olmazsa zarar etmezsiniz.. şuan hayvan piyasasının ölü zamanı fiyatlar çok düşük ucuza zayıf bakımsız hayvanları alıp bir kaç ay bakıp piyasanın durumuna göre elden cıkarsanız al verde daha cok karınız olabilir.. yada 1 yasını doldurmamış cins duveleri alıp bastırıp dogumuna yakın elden cıkarsanız ozamanda ciddi karınız olur..

ceya023 verdiğin bilgi için tşk edrim
marketim var güzel de iş yapıyo ancak iyi bir kasap ustasının maliyeti markete 2000 lirayı buluyo
ayrıca kırmızı et satışımız çok da yüksek değil dediğiniz gibi kendi hayvanımı kesip satsam bunu müşteriye anlatsam biraz dah fazla satabilirim ama yine de mantıklı görünmüyo ayda en fazla 3 hayvan satarım bunu yapacak olsam burada besicilik yapanlar var onlardan 14 liraya alıp da yapabilirim zaten
ayrıca bu kar benim ahırdan elde ettiğim kar olmaz ben bu işte başarılı olabilirsem zaten marketçiliği bırakıcam
bu iş ne kadar zor olursa olsun inanın marketçilikten zor olamaz marketçilikte 1000 kalem mal var sabah 8 akşam 11 çalışıyosun akşama kadar 1000 tane iki ayaklıyla uğraşıyosun bu yetmiyomoş gibi bi de zincir marketlerle rekabet edicem diye çalışıyosun kesinlikle hiçbir tatilin yok 15 yıldır bu işi yapıyorum artık canımıza tak dedi bu işi mutlaka bırakmam gerek

sizi anlıyorum ama hayvancılıkta öle kolay bi iş degil hele süt inekçiliği hiç degil.. buradada 4ayaklılarla sürekli alakadar olmanız gerekli.. besicilikte kendi hayvanınızı yetiştirmeniz şöyle karlı olur herzaman taze t bulunur marketinizde ve temiz et buda fiyatları yukseltmenize ve satış yapmanıza neden olur.. örnegin 3 hayvan satsanız 1ton et eder ortalama.. siz bu 3 hayvanı her birinden bin ila 1.5tl besisinden kar etseniz aylık 3bin tl eder .. ve 1 ton eti kendiniz satarsanız markette 5bin tlde oradan kar ederssiniz belki daha fazla .. tabi kasap çalıştırmanız gerekli.. ama besiciliktede işi biliceksiniz uygun zamanda besilik hayvan alıcaksınız pahalı hayvan ve yem alıpta bu iş yuzunden batanlarda var.. ben bu yıl etin bu kadar düşük olmasına ragmen hayvan bası bin tl kazandım kendi yaptıgım hesaba göre tabi yemi kendim üretiyorum çogunlukla.. şuan duve topladım bi kaçtane onları yetiştiriyorum bakalım.. damızlık hayvan yetiştirmekte kar var özellikle simental ırkında.. tabi ucuz ve saglıklı hayvan toplamaya dikkat etmek şartı ile.. şu bi gerçek ticarette kazandıgınız parayı burada kazanmanız olagan ustu emek ister sizin için uygun olmaz rahat bi iş istiyorsanız..

15 hayvan 20 kg den ayda 8000 TL para getircekse yarın gidip 150 tane alcam..bırakın bu işleri hayvancılık yapanlarda yorum atsınlar buraya sen 15 hayvana bakıcı tutucan 1500 tl vericen yer parası 1000 tl vericen + hiç bilgin yok bu konuda ekipman yok sap samanın yok nasıl yem vericen bilgin yok bakıcı bilir dersin güvenirsin bu devirde işini ya kendin yapıcan ya hiç yapmıcan güven olmaz böyle konularda başında durursan ayrı mesele ama 1500 tl 15 hayvan için çok bakıcıya..en iyisi git 500 milyara memleketinde v.s yerlerde tarla traktör al bırak hayvancılık işini tarım yaparsan 5 sene sonra kendin dönersin hayvancılığa şimdi başlancak zaman değil hem tarımla uğraşrken görürsün etraftan yapanlardan bilgin v.s olur sen para kazanmak için mi yapcan bu hayvancılığı anlamadım yem v.b şeylerin hepsini satın alarak yapıcam dersen hiç girme bu işe..Tarla ekipman motor bunlar lazım madem okadar paran var başlarken tam başlıcan ama başında durucan sende öğrenicen 1 sene bakıcıdan öğrencen sen geccen işin başına.. bu devirdede bakıcı bulmak zor çoban bulursun ama hayvandan tam anlayanlara zor rastlarsın...

dediğin sayıda hayvanla bizde uğraşıyoruz ama hiç hesap edilen gibi olmuyor mutlaka ek masraflar cıkıyor kira bakıcı kaba yeme para yok eger hayanların kuru donem masrafları hep cepten bu durumda bunu eklememıssınız gıbı geldı bana 2,5 ay az bır sure degıl yıne ıns kar edersınız

Ben de görüşümü belirteyim, Sizin durumunuz kendi işinizde yaşadığınız yoğun stresten kurtulma çabası ve olursa o işten kaçış durumu. Bildiğiniz işi yapın derim. 1500 TL ' yi bakıcıya vereceğinize 2 yıllık üniversite mezunu birine verin markette size yardımcılık yapsın, sizin yükünüz azalsın arada siz de gidin gezin, çiftlikleri dolaşın, severseniz bu işi ona göre yapmaya karar verirsiniz, yok ben illa yapacağım diyorsanız yolunuz açık olsun kolay gelsin derim.

malkaralı_yusuf link=topic=54713.msg581253#msg581253 date=1334567339' Alıntı:
Ben de görüşümü belirteyim, Sizin durumunuz kendi işinizde yaşadığınız yoğun stresten kurtulma çabası ve olursa o işten kaçış durumu. Bildiğiniz işi yapın derim. 1500 TL ' yi bakıcıya vereceğinize 2 yıllık üniversite mezunu birine verin markette size yardımcılık yapsın, sizin yükünüz azalsın arada siz de gidin gezin, çiftlikleri dolaşın, severseniz bu işi ona göre yapmaya karar verirsiniz, yok ben illa yapacağım diyorsanız yolunuz açık olsun kolay gelsin derim.

güzel bir görüş

feuer_frei link=topic=54713.msg581103#msg581103 date=1334517993' Alıntı:
15 hayvan 20 kg den ayda 8000 TL para getircekse yarın gidip 150 tane alcam..bırakın bu işleri hayvancılık yapanlarda yorum atsınlar buraya sen 15 hayvana bakıcı tutucan 1500 tl vericen yer parası 1000 tl vericen + hiç bilgin yok bu konuda ekipman yok sap samanın yok nasıl yem vericen bilgin yok bakıcı bilir dersin güvenirsin bu devirde işini ya kendin yapıcan ya hiç yapmıcan güven olmaz böyle konularda başında durursan ayrı mesele ama 1500 tl 15 hayvan için çok bakıcıya..en iyisi git 500 milyara memleketinde v.s yerlerde tarla traktör al bırak hayvancılık işini tarım yaparsan 5 sene sonra kendin dönersin hayvancılığa şimdi başlancak zaman değil hem tarımla uğraşrken görürsün etraftan yapanlardan bilgin v.s olur sen para kazanmak için mi yapcan bu hayvancılığı anlamadım yem v.b şeylerin hepsini satın alarak yapıcam dersen hiç girme bu işe..Tarla ekipman motor bunlar lazım madem okadar paran var başlarken tam başlıcan ama başında durucan sende öğrenicen 1 sene bakıcıdan öğrencen sen geccen işin başına.. bu devirdede bakıcı bulmak zor çoban bulursun ama hayvandan tam anlayanlara zor rastlarsın...

Kesinlikle güzel çok yerinde tebrik edilesi öneriler...

malkaralı_yusuf link=topic=54713.msg581253#msg581253 date=1334567339' Alıntı:

Şu andaki mewcut soruna temelinden çözüm önerisi ama bu da insana elemana güwene dayalı bir konu bu dewirde o da çok zor...Elemanın war derdin war...

İnsan bazen bunalır, yoğun stres yaşar, iş, çevre, aile ve duygusal durumun tetiklemesiyle. İşte o zaman savunma mekanızmaları devreye girer, ilk çözüm sorundan veya o çevreden kaçıştır. Ancak kişi bu süreci geçtiğinde tekrar stresle başa çıkabilme yeteneği devreye girer. Normale döner. Güçlüdür insan sonuçta. Ben de arkadaşımıza naçizane öneride bulundum. Yapma demiyorum, buna hakkım yok zaten. Zararına ya da karına ortak da değilim, kendi düşüncelerim %100 doğrudur da demiyorum. Hayvancılık yaptın mı hayır, ahırın var mı hayır, tarlan var mı hayır, traktörün var mı hayır. Kazanırsam edinirim. 300 dönüm badem ekmek isteyen arkadaşlara bir üyemiz şöyle demişti. ' Çıraklığını yapmadığın işin ustalığına soyunma ' .

malkaralı_yusuf link=topic=54713.msg581700#msg581700 date=1334651125' Alıntı:
İnsan bazen bunalır, yoğun stres yaşar, iş, çevre, aile ve duygusal durumun tetiklemesiyle. İşte o zaman savunma mekanızmaları devreye girer, ilk çözüm sorundan veya o çevreden kaçıştır. Ancak kişi bu süreci geçtiğinde tekrar stresle başa çıkabilme yeteneği devreye girer. Normale döner. Güçlüdür insan sonuçta. Ben de arkadaşımıza naçizane öneride bulundum. Yapma demiyorum, buna hakkım yok zaten. Zararına ya da karına ortak da değilim, kendi düşüncelerim %100 doğrudur da demiyorum. Hayvancılık yaptın mı hayır, ahırın var mı hayır, tarlan var mı hayır, traktörün var mı hayır. Kazanırsam edinirim. 300 dönüm badem ekmek isteyen arkadaşlara bir üyemiz şöyle demişti. ' Çıraklığını yapmadığın işin ustalığına soyunma ' .
Abi güzel söz gerçektende ' Çıraklığını yapmadığın işin ustalığına soyunma ' .

AHBAG link=topic=54713.msg580210#msg580210 date=1334405914' Alıntı:
aslında ben bir fizibilite yaptım 15 hayvan 20kg süt toplam 300 kg ayda 9000 kg süt eder sütü 80 kuruşa satsam 7200 tl

Verilen cevaplara bakıyorum. Gerçekten üzülüyorum. Yahu bir tane de fizibilite analizi ile neden zarar edeceği anlatılsa. Beyefendi ne güzel hesap kitap yapmış. Bir tane hesap kitap ile cevap verilmemiş. Hep olmaz, hata edersin, vs vs vs...

Umarım başarılı olursunuz. Bence eğer doğru başlangıç yapabilirseniz çok başarılı olma potansiyeliniz var.