Ynt: Sonunda Çiftliğin İnşaatı Bitti Kaldı İnce İşler
Bakınız; yazdıklarımı yanlış anlamayın.. Kimsenin bu sektöre girmesini engelllemek gibi bir niyetimiz de yok.. Ayrıca çekememzlik gibi bir sorunumuzda yok..Bu işler esnaflığa başlayıp, 2 günde raf doldurup jan janlı bir açılışla hemen para kazanma gibi olmuyor.. Kimse mandıranızın önüne çelenk çiçek v.s. göndermiyor..
Farzet ki kesif yemi kendin üreteceksin.. Buğday ekmek için önce 011 Nisan Mayıs aylarında tarlaları nadas yapıyosun, bir kaç defa ekime kadar karıştırıyosun. Ekim ayı geldiğinde bir şekilde ekmen lazım; hava şartları bazen müsade etmeyebilir.. İşi sıkı tutacaksın gübre,tohum, mazot v.s hazır olmalı.. Ektik farzedelim, baharda gübresi var, ilacı var, hasata kadar binbir türlü rsik (tolu, yangın, zararlı böcekler hastalık v.s.) Hasatı yaptın tam balya bağlattın bi yağmurda işin biter, en kısa zamanda toplayıp(bazen 6 saat)ya sal kuruluğa yada dışarı istifleyip üzerini kapatman lazım.. Bu süreç bizde 16 aydır, çünkü hasat ağustos 1 de başlar sizde belki biraz kısalır.. Bu anlattıklarım bir mikttar arpa ve buğday sahibi olmak içindir..Bu döngüyü sağlamak bir başarı, bunları hayvanlara yedirip et ve süt almak paha biçilmez başarıdır.. Hepsini geçtik bunun sonunda binbir emekle sağdığınız sütü 50 kuruşa def-i bela sütçüye vermekte vardır, tam hijyeni sağlayamayıp veya yeterli soğutamayıp kesilmesine neden olarak reddelip dereye dökmekte vardır ki burası ayrı dert aynı dereye 3 gün süt dökersen 4. gün oradan kokudan geçemessin. Süt akan ve kokan bir maddedir.Herşey bu kadar olumsuz gidecek diyede bişey yoktur.. Belkide rızkınız o yöndedir, tahmin edemeiyeceğiniz kadar başarılı olursunuz, buğdaylarınız 1 e 30 verir, inekleriniz günde 50 litre süt verir, her biri ikiz buzağılar meydana getirir.. Benden bu kadar..