Ynt: Sizce 5625 mi ? Yoksa 5083 veya 5085 mi ?
Kesinlikle katılıyorum kulaktan duyma şehir efsanesi söylentilerin yerine çok açıklayıcı ve faydalı bilgiler. 5725 kullandım ve 5105 m tecrübem oldu.Ben e serisini bu kıyaslamaya sokmuyorum bile 5625 yerine 5085 i şiddetle tavsiye ederim turbosuz 5625 pek mantıklı olmaz.dustero link=topic=71474.msg936344#msg936344 date=1416165469' Alıntı:Of of of ardımdan süregelen çok büyük bir bilgi kirliliği gördüm Yılmaz abi maks torkunu zaten 1500 1750 devirde yakalayan dizel araba motorları nasıl o süreden sonra turbo açabilir turbo açmak diye bir deyim yok VTEC değil bu ya da VVT-I değil Turbocharger sürekli egsoz gazı sirkülasyonu ile çalışan bir sistem turbo beslemeyi keser dediğiniz şeyin gerçek açıklaması ayağınızı gazdan çekip turbo basıncını düşürmeniz turbo asla durmaz insertend nickli arkadaşımız bu konuda doğru açıklamayı yapmış.
Fiat Albea ya da Doblo gibi arabaların düşük devirde cansız olmasının sebebi rail basınçlarının düşük olmasından kaynaklı Albea dediğin araçta zaten tork düşük nereye hızlanacak benzinli 1600cc atmosferik bir motorla torku hemen hemen aynı. Gaza ilk basışta zaten egsoz gazı üretip turbo türbininin dönmesiyle beraber motor emişini artırıp beslemeyi sağlayarak güç üretmekle meşgul oluyor motor bu da ' ' TURBOCHARGER ' ' motorlarda 1 -2 sn ivmede kayıp demek CRDI yakıt enjeksiyon sistemidir ben pompa demedim yakıt püskürtme sistemidir ama bir pompa gibide düşünebilirsin çünkü silindir başına püskürtülen yakıt basıncının ayarlandığı nokta burası.
Turbolu araçlarda seyir hali bittikten snra kontağı kapamadan evvel kısa bir süre çalıştırılması öngörülür bunun sebebi hem turboda soğutmayı sağlamak hemde turbo türbini stop ettikten sonra bir süre döndüğü için turbo yağlamasını kesmeden evvel turbo düşük basıçtayken son yağlamayı sağlamaktır dolayısıyla turbo hep devrededir. Ayrıca VGT turbolarda hep devrededir VGT turbo ani hava basıncı sağlayarak daha erken ve daha verimli güç ortaya çıkmasını sağlar. Supercharger ve Biturbo seri üretim traktörlerde olmadığı için o konulara hiç girmeyelim arkadaşlar. sebazios insertend