Ben dekar hesabı yapıyorum her zaman. Dekara 300 gram gelecek şekilde ilaç gübre koyuyorum. 1000lt ilaçlama makinesi ile 35 dekar yere işlem yapıyorum. 10.5 kg gübre eritip koydum 1 pompaya. Dekara gelen su miktarı 25 litre ile 35 litre arasında öneriyor ziraat mühendisleri. Bende 28 29 litre su atmış oluyorum.Hocam gübrenin üstünde yazan atıyorum 300 gram/da kısmını 100 lt suya 300 gram olacak şekilde mi kullandınız yoksa dönüm hesabı yaparak atıyorum dönüme 30 lt su düşüyorsa 30 lt’ye 300 gram olacak şekilde mi karışım yaptınız? Kafam karıştı kimisi ilk şekilde kimisi ikinci şekilde yapman gerekir diyor.
Igsaş uan 32 kullandık. Güzeldi. Yani gübre gittiği belliydi. Renk hemen değişiyordu. Tabi bu yıl sıvı olarak azot kullanmayı düşünmüyoruz. Üre gübre kadar azot vermek istediğimizde dekar maliyeti artıyor maalesef.Arkadaşlar İGSAS ın sıvı gübrelerini kullandınız mı tavsiye edermisiniz, gubretas in ürünlerinden kalitelimidir?
Anladım hocam teşekkür ederim.Ben dekar hesabı yapıyorum her zaman. Dekara 300 gram gelecek şekilde ilaç gübre koyuyorum. 1000lt ilaçlama makinesi ile 35 dekar yere işlem yapıyorum. 10.5 kg gübre eritip koydum 1 pompaya. Dekara gelen su miktarı 25 litre ile 35 litre arasında öneriyor ziraat mühendisleri. Bende 28 29 litre su atmış oluyorum.
Fiyat performans ürünleri var.İthal olup yerli ürünlerle aynı maliyete gelen ürünler var.Tamamen araştırma konusu yani.Şu ürün mesela ithal olmasına rağmen dekar maliyeti 30 tl civarında.Yapılması gereken bu zaten. Tarla tarımında ithal gübre kullanmak artık makul değil. Bahçe tarımı için ise durum farklı. Arazi büyük olunca afakî fark oluşuyor.