Sivas Bölgesine uygun ve verimli buğday çeşitleri ? Özelliklerini de belirtirseniz iyi olur.

Teşekkürler abi . ilaçlamayı da eksik bırakmayacağım çinko , potasyum , kalsiyum ve ot ilacı . verim 500 kg civarlarında olursa bundan sonra kapsamlı çeşitlere yönelirim . sen neler yaptın abi biraz sen bahset ; )
Toprak hazırlığını iyi yap taban ve üst gübresini olması gereken kadar vermeye çalış ekimden sonra mutlaka tırtıklı demir log çek üzerine sıvı gübrelere çok umut bağlama öyle aman aman bir fark olmuyor üstelik sulanmayan bir yerde ama atarsan illaki farkı olur iyi bir zamanda yapılan ot ilacı çok iyi olur
Bende sertifikalı ekiz aldım biraz kalanıda kendi bugdayımdan tohum elettim patateslerin sökülmesini bekliyorum tırmık çekıp ekecegim birde zaradaki Veysel ustaya remork yaptırıyorum bugün gidip bi baktım

Resimler ve ekler

• 20231003_092748.jpg
    20231003_092748.jpg
    135.1 KB · Görüntüleme: 23
  • 20231003_094602.jpg
    20231003_094602.jpg
    136.2 KB · Görüntüleme: 24
  • 20231003_092735.jpg
    20231003_092735.jpg
    111.6 KB · Görüntüleme: 24
Toprak hazırlığını iyi yap taban ve üst gübresini olması gereken kadar vermeye çalış ekimden sonra mutlaka tırtıklı demir log çek üzerine sıvı gübrelere çok umut bağlama öyle aman aman bir fark olmuyor üstelik sulanmayan bir yerde ama atarsan illaki farkı olur iyi bir zamanda yapılan ot ilacı çok iyi olur
Bende sertifikalı ekiz aldım biraz kalanıda kendi bugdayımdan tohum elettim patateslerin sökülmesini bekliyorum tırmık çekıp ekecegim birde zaradaki Veysel ustaya remork yaptırıyorum bugün gidip bi baktım
Hayırlı olsun remork güzelmiş kaça yaptırdın bende Alp tarimdan ekiz bugday tkk 15 liraya aldım ama fecenseneden kalanmis galiba mavi etiket ekize bakalım reis den umdugunuzu bulamadik

Toprak hazırlığı bu sene beni bays uğraştırdı nadası temmuzda yapabildik. Nadaslar çok kesdkliydi . 3 defa kültivatör çektim merdaneli ve düz halen iyi olmadı bazı yerler bazı tarlalara traktörü sokmadık bile kırılacak yerler değil . Bu yağmur etki etmiştir biraz hafta sonu duruma göre ızgara ve kültivatör çekeriz. Yaprak gübresi konusunda besin tabanı ve elementlerjn oranı iyi ise yani kaliteli markalar için söylüyorum durum değişebilir diye düşünüyorum. Ama en önemlisi temeli hazırlamak ve dap römorkta hayırlı olsun :)

Hayırlı olsun remork güzelmiş kaça yaptırdın bende Alp tarimdan ekiz bugday tkk 15 liraya aldım ama fecenseneden kalanmis galiba mavi etiket ekize bakalım reis den umdugunuzu bulamadik
Reis bugday bu sene hava koşullarına bağlı olarak sıkıntı yaşattı ekiz ekenler bende dahil olmak üzere memnundu
Remorkun taban sacı kapaklar alt ızgararalar üste ilave en üstede kendi 25 cm lik ilavelerim konuldu 41 cm kapaklar 41 cm ilave 25cm daha ilave kondu uzunluk 3.15 cm di değişmedi genişlik 1.80 cm di 1.90 cm oldu tamper in keçelerini kendim değiştirmiştim alt şasesi eski kullanılan malzeme kalitesi iyi diye yeniden yaptırmaya karar verdim antipası boyası herşeyi 34 bin yol yakıt git gel 35 bin gibi oldu

Resimler ve ekler

• IMG-20230916-WA0001.jpg
    IMG-20230916-WA0001.jpg
    172.4 KB · Görüntüleme: 52
Reis bugday bu sene hava koşullarına bağlı olarak sıkıntı yaşattı ekiz ekenler bende dahil olmak üzere memnundu
Remorkun taban sacı kapaklar alt ızgararalar üste ilave en üstede kendi 25 cm lik ilavelerim konuldu 41 cm kapaklar 41 cm ilave 25cm daha ilave kondu uzunluk 3.15 cm di değişmedi genişlik 1.80 cm di 1.90 cm oldu tamper in keçelerini kendim değiştirmiştim alt şasesi eski kullanılan malzeme kalitesi iyi diye yeniden yaptırmaya karar verdim antipası boyası herşeyi 34 bin yol yakıt git gel 35 bin gibi oldu
Buğdayları sattınız mı abi ? Bizim buğday depoda 35 ton kadar. Daha satmadık gelen 7 veriyor

Slm arkadaşlar. Sivas gölova ilcesinde bende cifcilik yapıyorum. Ama iyi tohum bulamiyoruz hangi bugda tafsiye edersiniz. Kıraç araziye yakın çevrede tohum olan varsa yazsın bana

kangalda genelde kiziltan(makarnalik), odeska, bayraktar, tercih ediliyor. arpa olarakta tarim92

Buğdayları ne zaman ekmeliyiz sizce ? Kasımdan önce ekilmesi yavsiye edilmiyor .
Toprak yeteri kadar tavlı yani nemli ise bekleme bizim bölgemizde bugday kar yağmadan çıkıp 4 5 yaprak olmalı kök yapısı güçlenmeli karasal iklim bizimki kasımdan önce tavsiye edilmeyen yerler ılıman bölgeler ılıman bölgede erken ekim yapılınca kışa fazla büyümüş giriyor don olaylarında zarar görüyor
Ben biraz ekim yaptım yağmurlara göre fırsat buldukça devam

Resimler ve ekler

• 20231014_161523.jpg
    20231014_161523.jpg
    237.6 KB · Görüntüleme: 68
Toprak yeteri kadar tavlı yani nemli ise bekleme bizim bölgemizde bugday kar yağmadan çıkıp 4 5 yaprak olmalı kök yapısı güçlenmeli karasal iklim bizimki kasımdan önce tavsiye edilmeyen yerler ılıman bölgeler ılıman bölgede erken ekim yapılınca kışa fazla büyümüş giriyor don olaylarında zarar görüyor
Sivas'ta Energo deneyen , eken hiç yok mu?

Nemli ve 4 . Kultivatörü çektik bazı tarlalar 5. Oldu

Resimler ve ekler

• Screenshot_20231017_215840_Gallery.jpg
    Screenshot_20231017_215840_Gallery.jpg
    544.4 KB · Görüntüleme: 46
Hayırlı olsun kardeşim Hamza çeşidini bilmiyorum Trakya soğuğu ve aldığı yagışı bizim iklime hiç benzemiyor inşallah güzel olur Allah herkesin emeğini rızkını bol versin
28 dönüm bir yere ekimini 1 hafta önce yaptık . Irmak yanı olduğu için domuzlar toprağı 2 dönüm kadar kurcalamış. Babam DAP ı az atmış fakat 14 kg inek gübreside vardı belki o şekilde dengeler . 1 hafta içinde çimlenmeye başlar . Tritikale 2 hafta önceden ekmiştik ektikten sonrq hemen yağış aldı. Filizlenmeye başlamışlar. Tritikale 15 16 kg dap kullandık . Toprak hazırlığımız iyiyidi . Bazı yerlerde 4 bazen t tane kültivatör çektim. Seneye umutluyuz . Sendeki durumlar nasıl abi ?

28 dönüm bir yere ekimini 1 hafta önce yaptık . Irmak yanı olduğu için domuzlar toprağı 2 dönüm kadar kurcalamış. Babam DAP ı az atmış fakat 14 kg inek gübreside vardı belki o şekilde dengeler . 1 hafta içinde çimlenmeye başlar . Tritikale 2 hafta önceden ekmiştik ektikten sonrq hemen yağış aldı. Filizlenmeye başlamışlar. Tritikale 15 16 kg dap kullandık . Toprak hazırlığımız iyiyidi . Bazı yerlerde 4 bazen t tane kültivatör çektim. Seneye umutluyuz . Sendeki durumlar nasıl abi ?
En sonuncu parseli ekeli 9 gün falan oldu diğer yerleri çoktan ektim sırayı tuttu fare var bazı parsellerde ilçe tarımdan ilaç aldım ilaçlama yapacam iş bitti kışlık düzene geçtim bu yıl yağmurdan pas zararımız oldu seneyede fare zararı olmaz inşallah çok fare var

En sonuncu parseli ekeli 9 gün falan oldu diğer yerleri çoktan ektim sırayı tuttu fare var bazı parsellerde ilçe tarımdan ilaç aldım ilaçlama yapacam iş bitti kışlık düzene geçtim bu yıl yağmurdan pas zararımız oldu seneyede fare zararı olmaz inşallah çok fare var
Bu sene fare gerçekten çok sıkıntı. firez yerleri sürüp ekecektim vazgeçtim bu sene nadasa bıraktım fareden dolayı.