Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Ben 5 adet tohum aldım tohumlama dahil tanesi 200 tl cogenturkun simentel bogalarından barclay,cincinnati,ferrari buzagılarını gördüm cok hosuma gitti galaxy yeni gelmiş bunu daha iyi dediler 5 adet aldım denicez bakalım nasıl olacak 🙂

Zor doğum gözüküyor bilgilerinde.Ama düvelere kullananlar var.Doğumlarındada sıkıntı yaşamadıklarını belirtmişler.Bizde aynı firmanın Barclay isimli simental boğasına tohumlatmıştık geçen sene inekleri.Doğumlar devam ediyor.Şuna kadar hepsi kendisi doğum yaptı.Ama aynı tohumdan komşuda bir ineğini aşlatmıştı zor doğum oldu.Birazda bakımla alakalı aşırı beslemeden herhalde.Barclaynin doğum puanı +11.2 İverin puanı ise -10.7 Barclaye göre İverin puanı baya düşük.

https://www.facebook.com/cogenturk....RMifG2-g3PW90Nkm0xjrH0t7fW8YqYfTrvCiDVrhW_icY

bu linktende cogenetik boğalarından doğan buzağılara bakabilirsin
buzagıları nasıl oldu kıvırcık mı :)

Galaxy kıvırcık simental fazla süt bekleme ama fena değil süt oranı ama kaliteli buzağıları olur bende bu yıl Waban ve Galaxy kullanmayı düşünüyorum.

IMG_2189.JPG hoenness pp buzağısı kıvırcık oldu.

Galaxy 250 tl waban 250 tl atıyor pahalı tohumlar birde biz ödemeyi 6 ayda bir yapıyoz onunda pahalılıkta etkisi olabilir