SA İYİ GÜNLER AYÇİÇEGİ HAKKINDA BİLGİSİ OLANLAR

Arkadaşlar kumsal zayıf arazilerde sıra arasını 35 Cm ye ekilmesi sizce çokmu seyrek?sizler kaç Cm ekiyorsunuz?

-Taban arazi.Lazerli.Altında 30 kg taban gübresi + üstünde 10 kilo ara çapa döneminde üre var. Yapraktan potasyum nitrat + iz element + ekstradan bor var.Sulama yok.Tamamen doğal şartlar, yağmur vs ile gelişen bir tarla.10 dekar.Tarla toplulaştırma gördü.Hata , eksik , fazla yok.Bunu niye söylüyorum çünkü tanıdığım çiftçilerin yüzde %80 tarlasının tam olarak kaç metrekare olduğunu bilmediği gibi verim kasmak için gerçek tarla büyüklüğünü söylemiyor, ya da söylemek istemiyor.Biz tüm işlerimizi bilimsel yapmaya çalıştığımız gibi çiftçimizi de bu yönde geliştirmeye uğraşıyoruz.Diğer çeşitleri de denedik en iyi sonuç bu tohumda geldi.Tabii en büyük marifet çiftçimizin işçiliğinde.
-Toprak hazırlığında ekstra bir işçilik yok.Yazdan sürülür.Bir daha karıştırılmaz.Ekim öncesi yeşil öldüren ile otlar kurutulur, tiller, aysan, tırmık vs. ince işçiliği yapılır, ekilir.En önemlisi de tavında girilir.Bu tip tarlalara yaş girildiği vakit 100kg verim dahi yapmaz.En önemli husus bu.
-İlaç olarak üstüne ekimden 3 gün sonra atılan Oxyfluorfen etken maddeli ilaç(tavsiye etmem) ve ilerki dönemde Quizalofop etken maddeli herkesin bildiği dar yaprak ilacı kullanıldı.
-Sıra arası 28-30 arası denk geldi.
Benim merak ettiğim:Yapraktan potasyum nitrat + iz element + ekstradan bor var demişsiniz.Bu uygulamaların dozu ve kullanılan markaları bizimle paylaşabilir misiniz?Piyasada çok marka var.Birkaçını bor ve iz element kullandım.Neticeye etkilerini analizlerde göremedim.

Benim merak ettiğim:Yapraktan potasyum nitrat + iz element + ekstradan bor var demişsiniz.Bu uygulamaların dozu ve kullanılan markaları bizimle paylaşabilir misiniz?Piyasada çok marka var.Birkaçını bor ve iz element kullandım.Neticeye etkilerini analizlerde göremedim.

P.Nitrat - Gübretaş ( 100gr/da)
İz element - Fetrilon Combi2(Compo)(50gr/da)
Bor - Nutribor (Compo)(50gr/da)

64ll62 yüksek yağ oranına yüksek verime sahiptir, yanlıs sapları dayanıklı değildir yıkılma ile karşılaşabilirsin.
Coral hızlı gelişme gösteren sağlam gövde yapısına shiptir, yağ verimi 64ll62 kadar olmasa risk taşımayan bir çeşittir.
Bosfara da Corala yakın bir çeşittir yanlız biraz geççi çeşittir,

64ll62 yüksek yağ oranına yüksek verime sahiptir, yanlıs sapları dayanıklı değildir yıkılma ile karşılaşabilirsin.
Coral hızlı gelişme gösteren sağlam gövde yapısına shiptir, yağ verimi 64ll62 kadar olmasa risk taşımayan bir çeşittir.
Bosfara da Corala yakın bir çeşittir yanlız biraz geççi çeşittir,
Ben bosfora ekiyordum hep ama cok uzun oluyor yaklasik 2 m ve buda yatmaya neden oluyordu..
Benimde aklimdan coral ekmek geciyor bugun pancarr koop. Gittim coral gelecek iyi bi tohum dediler

sayın azoxystrobin daha önce Trakya ayçiçeği yağ oranları başlığı adı altındaki linkte potasyum nitratı 300gr/da kullandığınızı söylemiştiniz

evet haklısınız 300 gr/da. dar yaprak ilacı ile beraber karıştırıp kullandığımız yerlere 100gr/da uyguladığımız için karıştırmış olabilirim. o dönem taze taze yazdığımdan o konu altındaki bilgiler daha nettir.

Son düzenleme:
GncL..
Arkadaslar taban arazi yeterli yagis alan arazimde hangi yaglik cicek tohumu ekmeliyim ?
Aklimda coral var .. Bosfora ekiyordum boyu uzun oyuzden biraktim 350,400 kg arasi verim aliyordum ?