Hocam daha hic birinde kayislisina denk gelmedim foto yada link var mı hicSmf link=topic=81139.msg963883#msg963883 date=1422491504' Alıntı:rotovator kayıslı sıstem oluyor ve devır seceneklerı fazla oluyor rototoller ıse zıncırlı daha saglam ve devırlerı seceneklerı az mı oluyor acaba rotovatorle rototıller arasında ne fark var acaba :-\
2000 dekar yer işleyen rotavatör bıçaklarını temin eden arkadaşın telefon numarasını özelden alabilir miyim acaba?sagalassos link=topic=81139.msg963848#msg963848 date=1422482289' Alıntı:Arkadaş doğru söylüyor. Hiç bir diskaro anızı bu hale getiremez. Yalnız bazı arkadaşlar rotatiller için hem zaman hem mazot sarfiyatı fazla olur diyorlar. Ben buna katılmıyorum. Kendim denedim test ettim. Bir kere anızlı tarlayı sürmek için pulluk kullanacaksın yaktın mı mazotu, gitti mi zaman...Sonra dönüp diskaro çekeceksin, belkide 2 kere çekeceksin, yine mazot ve zaman harcadın. Buraya kadar doğru. OYSA rotatiller ile tarlaya bir kere gireceksin, toprağı bulgur gibi edip çıkacaksın. Sonuç nedir sizce... Zaman ve mazot eşit çıkacak. Tek fark daha düzgün işlenmiş ve anızı buhar olmuş, bir tarlaya sahip olacaksın. Sonuçta üründen daha çok verim alacaksın. Ben bıçak eskimesi konusunda da şunu söylemek isterim. Önünde patlatma olduğu için kabarmış toprağı işliyor. Eğer tarlada taş yoksa korkmayın, o bıçaklar 2000 dekar arazi işlemeden PERT olmuyor. Çünkü , IŞIL işlem görmüş italyan çeliği kullanacaksın. Saygılar.
Rotatiller de şanzuman var...Ayrıca Dik bıçaklı olanıda var, yarım ay bıçaklısıda var. İstersen L bıçakta takarsın. O sana kalmış. Ama Anız tarlayı direk işleyeceksen yarım ay bıçak kullanacaksın. Rotatiller adı önüne takılan dip patlatma tabir ettiğimiz demirlerden ötürü konmuştur. Zaten TAvlı toprağı rotatiller ile işlemenin mantığı yok. Bu makinatı Temmuz ağustos ayında tarlaya sokacaksın. Kesekle başın derde girmeyecek.ofas link=topic=81139.msg963864#msg963864 date=1422485372' Alıntı:Benim bildiğim rotatiller ile rotavatörün arasındaki fark rotavatörde şanzıman oluşu. Rotatiller 40-50 da yer işledim sadece, rotavatöre göre traktörü bariz fazla tutuyor. Zaten şanzıman farkıda burada anlaşılabiliyor. Sebazios bir mesajda rotatiller için çift taraflı zincir ile güc aktarımı yaptığını yazmış. Ben tıpkı rotavatördeki gibi makinanın sağ tarafından zincir ile güç aktarıldığını biliyorum. Tabi yanlışım olabilir.
İkisininde yeri ayrı ama orion ' un dediği gibi bence diskaro yakıt/süre açısından daha üstün. Yakıt süre problem değilse elbette rotavatör daha iyi hem daha estetik iş çıkartır. Toprak tavı ve yapısı çok önemli. Ayrıca sizin hangi ürün hasadı sonrasında ve genelde hangi çalışma dönemlerinde kullanacağınızıda düşünmek gerekir. Kuru ve normal tavda rotatiller iyi iş yapar fakat tav fazla ise zararda yapabilir. Diskaro daha nemli toprakta çalışabilir.
Diskaro toprağı çevirerek, sapları gömerek çalışır. Rotavatör toprak ve sapları parçalayarak çalışır. Unutulmamalıl ki toprağı un-ufak olacak şekilde parçalamak iyi değildir.
Münavebede Ayçiçeği varsa veya hasat sonrası çok artık kalıyorsa diskaroyu 3 kezde çekseniz bence rotavatörün bir kez çektiğinizden daha iyi tohum yatağı hazırlayamaz.
Sonuçta sizin kararınız şu yönde olmalı. Zaman ve yakıt problem olmuyorsa rotavatör alın. Rotavatör 2-2.5lt yakarsa ( 285s- 205cm kombinasyonu ) mazotun hakkını verir. Tarlada ayçiçek sapı vs iş değil diz boyu ot olsun isterse. Toprak yapınız kumlu ise diskaro sizin için daha iyi olacaktır düşüncesindeyim.
Not : Rototiller dediğim dik bıçaklı şanzımansız olanına bence hiç bulaşmayın.
İnternetten Isparta TANUS tarım makinaları yazarsan orada iletişim adresi çıkabilir.ydincbayram link=topic=81139.msg963940#msg963940 date=1422540147' Alıntı:2000 dekar yer işleyen rotavatör bıçaklarını temin eden arkadaşın telefon numarasını özelden alabilir miyim acaba?
Arkadaşımız rototiler mi diskaro mu dememiş rotovatör mü diskaro mu demiş. Adama rototiller önerecekseniz traktörün kaç beygir diye sormak gerekmez mi öncelikle.
sagalassos link=topic=81139.msg964107#msg964107 date=1422566818' Alıntı:Rotatiller de şanzuman var...Ayrıca Dik bıçaklı olanıda var, yarım ay bıçaklısıda var. İstersen L bıçakta takarsın. O sana kalmış. Ama Anız tarlayı direk işleyeceksen yarım ay bıçak kullanacaksın. Rotatiller adı önüne takılan dip patlatma tabir ettiğimiz demirlerden ötürü konmuştur. Zaten TAvlı toprağı rotatiller ile işlemenin mantığı yok. Bu makinatı Temmuz ağustos ayında tarlaya sokacaksın. Kesekle başın derde girmeyecek.