agusta80 link=topic=26685.msg252715#msg252715 date=1266217924' Alıntı:anladım ok saol werdiğin bilgiler için haftaya tahılları aliim başlarım.şuan ezme yapamıyorz sadece öğütme değirmen war ,ince öğütülmüş yem fazla gelince rumen asidozu oluyo ama gideriyorm ilaçlarla.teşekkr ederim. anlş-*s
Aslında tahılın büyük çoğunluğunu kendin üretebildiğin zaman, karlı bir iş. Neden derseniz; gidip tüccara sormuyosun, benim şu kadar arpam var, işte bu kadar fiğim var kaç krşa alırsınız.? Parasını ne zaman ödersiniz.? v.b. gibi. Veya bu yem kç tl, vadeli olursa vade farkı ne olur gibi.. Bu bahsettiğim ürünleri herhangi bir şekilde hayvanlarınıza yediripte dışa bağımlılığı ne kadar azaltırsanız, o kadar kar ' a geçersiniz. Nasıl, evimize hergün dışarıdan yemek söylersersek sonuç maddi açıdan hüsran olursa, hayvancılıktada durum aynen.. Geri kan kısmını sadece dinlerim... Bilmem anlatabildimmi.?agusta80 link=topic=26685.msg267249#msg267249 date=1270759917' Alıntı:anladım bende bi araştıriim söleriim.sizede zootekni arkadaşlar bilir heralde.sölediğim gibi bu tahıl öğütme işini pek sewmedim hem karlı değil hemde saklamak yedirmek biraz sorun gibi geldi bana.değirmenide yeni aldım 2000 tl.;;;;;;)))))))
agusta80 link=topic=26685.msg267093#msg267093 date=1270707540' Alıntı:konuştuğmz gibi yaptım biraz geç oldu ama arpa, buğday ,mısır ,yulaf ,alıp değirmende çektim sılaja önce50kg bir çuwal bira posasını karıştırıp kazanda sonra bu tahılları ekleyip güzel kardıktan sonra yemlikte ki samanın üzerine döküyorm bu karışımdan 15kg sabah 15 kg akşam olmak üzere weriyom süt yemini kesmedim gene 1.5 kg akşam 1,5 kg sabah olmak üzere weriyorm.süt werimi normal bi düşüş olmadı fakat tahıllar pahalıya geldiği için karlı olmadı gibi 650 tl ye geldi kilosu iki ton aldım 1300 tl birde haywanların pisliğinde çok fazla tahıl gördüm rumenden çok çabuk geçiyo bende akşamdan ıslatıyorm sıcak suyla şu an daha az ama pek beğenmedim bu değirmen işini ezme nasıl olur acaba.bişi daha silaj zamanı silaja ezerken içine arpayı eklesek ne olur sindirim daha iyi olmazmı erir mi içinde mesela 50 ton silaja 3 ton arpa ince bi tabaka halinde yada serperek konsa .warmıdır yapan bu yıl denemek istiyorm.saygılar.
agusta80 link=topic=26685.msg267093#msg267093 date=1270707540' Alıntı:konuştuğmz gibi yaptım biraz geç oldu ama arpa, buğday ,mısır ,yulaf ,alıp değirmende çektim sılaja önce50kg bir çuwal bira posasını karıştırıp kazanda sonra bu tahılları ekleyip güzel kardıktan sonra yemlikte ki samanın üzerine döküyorm bu karışımdan 15kg sabah 15 kg akşam olmak üzere weriyom süt yemini kesmedim gene 1.5 kg akşam 1,5 kg sabah olmak üzere weriyorm.süt werimi normal bi düşüş olmadı fakat tahıllar pahalıya geldiği için karlı olmadı gibi 650 tl ye geldi kilosu iki ton aldım 1300 tl birde haywanların pisliğinde çok fazla tahıl gördüm rumenden çok çabuk geçiyo bende akşamdan ıslatıyorm sıcak suyla şu an daha az ama pek beğenmedim bu değirmen işini ezme nasıl olur acaba.bişi daha silaj zamanı silaja ezerken içine arpayı eklesek ne olur sindirim daha iyi olmazmı erir mi içinde mesela 50 ton silaja 3 ton arpa ince bi tabaka halinde yada serperek konsa .warmıdır yapan bu yıl denemek istiyorm.saygılar.