Ynt: Rasyon Hesabı Yapmayı Biliyormusunuz?
Kod:
[QUOTE=nailyetek link=topic=26685.msg222087#msg222087 date=1255638511]
Elbetteki hayvan besleyebeilen, veya hayvanın dan süt sağabilen kişi mutlaka bu konuda bişeyler biliyorki hala hayvan ları var.. Rasyon konusuna gelirsek bu konu çok hassas bir konu.. Şimdi Ziraat Mühendisi arkadaşımız bize elimizde olanları soruyor.. Kalori, enerji , protein hesabı yapacakya... Anlatıyoruz.. Arpa var, buğday var, çavdar bir miktar, işte fiğ var, yulaf var.. Olmaaaaaaaz diyor....Önce kızarıyor yüzümüz , utanıyoruz birazda ter basıyo..
Hani diyor; bunun dane mısırı % de bilmem kaç rutubette olandan, nerde ATK, nerde PTK, Toz vitamin , mineral ilavesi, nerde senin Yonca balyan, Fiğ balyan, kaç ton mısır slajın var, yaş pancar posasının zaten bi..ka faydası yok sil onu aklından..
Bize de demek düşüyor ki; vardı be bilmem ne yaptığım .. Onları ben yedim.. Biraz kaba oldu ama, kusura bakmayın.. Eh bizde okuyouz aldığımız yemlerin içinde ne var ne yok.. görüyoruz binde bilmem kaç hassas ölçekle yapılan yemleri.. Onlarında yemin içine neler kattığını.. Ada olsa ara sıra bizim kötü buğdaylara sahip çıkıyolar ve üç kuruşa kapatıyolar dar zamanımızda..
Burdan çıkan sonuç hayvanı aç bırakmadan susuz bırakmadan bakabiliyosak,, en azından ahirette birde hayvan hakkından yargılanmayız..
[/QUOTE] abi yanlış düşünüyosn senin o elemanlar samimi değilmiş bana göre ben çok ciddiyim bu rasyon we doğru haywan besleme üzerine zaman ayır biraz daha bak göreceksin yemin edrim çok kara geçeceksin.ama süt ama besi farketmez.senin o yazdığın atk ptk onlar basit onları öğrenirsin ilk başta kafa karışıyo ama sonra anlıyosn.ben bu sitedeki bütün arkadaşlarn 500 ineği 500 er besi haywanı olmasını isterdim sizin yem maliyetiniz çok düşük çünkü ben arpayı mesela 600 den alıyodm ilk başta yinade karlıydı şimdi 350 ciwarında buluyorm.bütün yemimi kendim yapıyorm yemciden protein dışında bişi almam ben hem haywanlarn döl tutma sorunu da pek olmaz doğru beslenirse .saygılarımı sunarım bol kazançlar.
anlş-*s