Beklentim 400 kilo ve üstüMaşallah 400 450 kiloyu görür heralde
Beklentim 400 kilo ve üstüMaşallah 400 450 kiloyu görür heralde
Teşekkürler, bu cins buğday daha önce ektiğim için benim de tahminim o yöndeRahat 400 yapar
Sağol abi. Dün çok iyi yağış aldık. Bir iki yıl içinde flamura 85, Esperia, andino ya da Rumeli cinsi ile değiştirmek istiyorum, tam karar veremedim.bereketli olsun, dün inşallah yağmur almışsınızdır,
bence experya denemelisin,
geçen yıl Topçuköy'de iyi bir verim almıştık
toprak yapınız benziyor gibi.
kolay gelsin
Çok sağolun Rıfkı abi. Normalde bu sezon son olarak ekmeyi düşünüyordum ama bir dahaki sertifikalı ekimini yine bu sezon ekilecek buğday tarlalarına ekeceğim. Seneye bu buğday tarlalarına ayçiçeği ekimi yapacağız. Yani sıraya göre seneye sertifikalı tohum alımı yapmayacağım. Bir sezon daha bu tohum ile devam kısaca.maşallah İsmail kardeşim bereketi bol olsun çok güzel görünüyorlar
naçizane fikrimi sorarsan ne cins olursa olsun üç kereden fazla ekme yüzde 30 ve ya 40 verim daha yüksek oluyor ben denedimsonuç bu iki seferden fazla ekmiyorum selamlar
Çok sağol Şenol abi. Pas için ortam ideal sayılır. Geçen tarla dolaşma esnasında farklı yerlerde 2 süne rastladım. Durumu takip edip bir şey düşününceğim.bereketli olsun İsmail. maşaallah çok güzel buğday. pas zamanı gelmiş attın mı pasları.
evet kısmetse bizde bir kaç gün sonra düşünüyoruz pas atmayı.Çok sağol Şenol abi. Pas için ortam ideal sayılır. Geçen tarla dolaşma esnasında farklı yerlerde 2 süne rastladım. Durumu takip edip bir şey düşününceğim.
Bizde son durum böyle Ömer.. Şimdilik verim tahmini ne kadar sağlıklı olur bilemem ama hiç olmadı 450 kilo gibi duruyor.Maşallah 400 450 kiloyu görür heralde
Bizde son durum böyle Ömer.. Şimdilik verim tahmini ne kadar sağlıklı olur bilemem ama hiç olmadı 450 kilo gibi duruyor.
Bu ilk iki fotoğraf en son durum.
Rüzgar ile karışık şiddetli yağış yüzünden yatan kesim. Bu yıl Allah'a şükür fazla yatan olmadı, geçen yıl hatırlayan vardır, çok yattı bizde pehlivan.
Çiçeklenme bitti Ömer, artık harman zamanı yaklaşıyor. Kumsala yakın yerler bayağı kurumuş, fotoğraf geçen pazar çekildi. Başakta kaç tane var diye bu güne kadar hiç merak etmedim doğrusu. Yinede tahmini olarak ortalama 50 den aşağı olsun sanmıyorum. Başak boyları 10 ila 15 cm arasında değişiyor, civarda yaygın olarak ekilen diğer çeşitlere göre daha iri başaklar var ve taneleri daha tombul.Maşallah çok güzel görünüyorlar daha çiçek hali devammı ediyor?başakta kaç tane dane var?
Teşekkürler, Allah hepimize hayırlı bol kazançlar nasip etsin..İlk iki fotoğrafta maşallah taneler dolgun ama yatan yerler sıkıntı. Birde buğday biraz seyrek geldi bana. ALLAH bereketli kazançlar versin.
Çok teşekkür ederim Gürcan. Pehlivan Buğdayını 2008 yılından bu yana ekiyoruz. Bunu yanı sıra Balkan tarafında bulunan tarlalarımızın tamamına flamura 85 ekiyoruz. Her ne kadar yatma konusunda kaygısız olan flamura 85 bile zayıf orman içi tarlalarımızın bazı bölgelerinde yatıyor.Bol bereketli olsun Ismail abi pehlivan buğdayı boylu buğday olarak biliniyor gübreyi fazla kaptırıp yağışlı hava tutturdumu yatma yapıyor. Yatma işi çok sıkıntılı biçilen buğday romorka boşalirken 20 metre uzaklaşmak gerekiyor ona keza arabadan indirmekte çilekeş fiyatta daha ucuz gidiyor... Buğday da mümkün oldukça boysuz çeşitler ekmek bence daha mantıklı mesela Golia. Orta kaliteli Hem boysuz buğday hem de erkenci çeşit köyümün merasinda şu an haldir haldir makina golia biçiyor bizim esperialar daha 5-10gün sallar ha tabi hayvancılık varsa boylu buğday da çok sap çıkıyor o da avantaj olacaksa pehlivan mantıklı olur diye düşünüyorum.[emoji4]
Bol bereketli olsun Ismail abi pehlivan buğdayı boylu buğday olarak biliniyor gübreyi fazla kaptırıp yağışlı hava tutturdumu yatma yapıyor. Yatma işi çok sıkıntılı biçilen buğday romorka boşalirken 20 metre uzaklaşmak gerekiyor ona keza arabadan indirmekte çilekeş fiyatta daha ucuz gidiyor... Buğday da mümkün oldukça boysuz çeşitler ekmek bence daha mantıklı mesela Golia. Orta kaliteli Hem boysuz buğday hem de erkenci çeşit köyümün merasinda şu an haldir haldir makina golia biçiyor bizim esperialar daha 5-10gün sallar ha tabi hayvancılık varsa boylu buğday da çok sap çıkıyor o da avantaj olacaksa pehlivan mantıklı olur diye düşünüyorum.[emoji4]