. Aynen hocam dediginiz gibi sigara bile 13.5 bu senede üreticinin yüzü gülsün patatestenO zaman fiyatlar normal 2 liraya aldığını halci nakliye market kdv işçi masrafı normal itiraz eden gitsin tarlada yetiştirsin veya esnaflık yapsın hak verir adam yok 65 liraya et pahalı diyor gidip dışarıda 200gr kavurmaya 200lira veriyor yârim ekmek döner zaten 5 lira 10 lira bi paket sigara 13.5 lira
200 krş iken küfür eden bizler,
200 krş iken batan yine bizler,
3,5-4 tl iken küfür eden bizler,
3,5-4 tl iken yerlere yatan,çamur atan,yıllardır kazanamayan patates üreticisinin cebine girecek parayı kıskanan yine ve yine.... yine bizler!!!
Abi niye kıskanalım zaten almanya bizi kıskanıyor diye diye bu hallere geldik. Çiftçi kazansa keşke itiraz etmesek. Patates soğan ithalatı serbest bırakılmış alacağımız yer ve miktar bile belliymiş. Bizim itirazımız buna. Eskiden soğan patates için kapı kapı gezerlerdi. Çok ekmesek bile çürümesin ziyan olmasın diye satardık. Şimdi kimse gelmiyor. Çöpe gidiyor malımız.
Gemicik olmazmı.Hollanada su an 0.25 euro cent kilo patates gemisi olanlar arasin beni Rotterdam liman teslim
TEKEL peşkeş çekilmese o parada yahudiye gitmezdi. Buda burda bulunsun belki düşündürür.
Sizin gibi düşünebilmeyi o kadar çok istedim ki... Kafa hep rahat, ne olsa dış güçler, ne olsa bizi kıskandıkları için deyip gülerdim sürekli. Patates fiyatı artıyor stokçular yaptı, et artıyor birileri stok yapıyor, mazot artıyor bu suni, dış güçler... Arkadaş tarım bakanlığı ne iş yapıyor, Ekonomi bakanı ne iş yapıyor? Sanayi bakanı ne iş yapıyor? diye düşünen yok.
Ha pardon onlar neyi nasıl yandaşa peşkeş çekeriz, neyi ithal edelimde arada bizim adamlar parayı götürsün derdindeydiler dimi...
Siyaset yapmayın derseniz cevabım şudur; siz ince ince siyasetin ağa babasını yapıyorsunuz. Her olayda çiftçiyi, vatandaşı veya aracıyı suçlayıp aklınızca iktidarı aklıyorsunuz.
Erişemedik bir türlü kafaya, vallah bravo.
geçen yıl buğdayı 1 tl den verdik hemen ithal buğdayı yığdılar bu yıl buğdayı 90 kuruşa verdik ithal buğday getirmiyorlar çünkü ithalden daha ucuz doğrularıda yazınca bura siyset meydanı değil diyorlar e hadi bu sene patatesi soğanı dışardan getirdin önümüzdeki sene de çiftçi ekmedimi ne olacak
neyse yazmıyorum
ama şunu iyi anladım.
sorunun kendinde olduğunu anlayamayan kafalar,
meseleyi halletmek için;
başkalarının huzurunu bozmak ve aklıyla alay etmekle hallettiğini sanıyor.
yazık.... !!!
kardeşim herkes senin düşünceni kabul etmesi şart değil sen kendini baya bir üstün görüyon sana göre her şey padişahım çok yaşa burdaki tartışmalarda hangimiz siyasetçilerin kendisi hakkında kötü yorum yaptık mazot pahalandı diyoruz burası yeri değil gübre pahalandı diyoruz burası yeri değil sen bu trakklubu baya baya sahiblendin devamlı takip ediyorum senden başka yazılanlara karşı çıkan yok hiç yazmasam ne olur al trakklup senin olsun istediğin kadar sahiplen