odeska (ukrayna) buğdayı hakkında düşünceleriniz

Ynt: odeska (ukrayna) buğdayı hakkında düşünceleriniz

SEYİT link=topic=26789.msg760005#msg760005 date=1374425660' Alıntı:
ben sulu şartlarda dk 800 kilo aldım odeska karsunya 700 krş sattım yakın bi arkadaşım evinin önündeki arazide dk 1050 kilo aldı
dekari kac m2 ?
bizde edirnede 4 yıl önce ektik 600kg/da aldık (1000m2)

deneyimlerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim, ukraynayı bundan 5 sene önce 10 dönüm bir yere ekmiştim iyi verim almıştım, hatta ofis rus fiyatı ile almıştı, ikinci sene tohumluk yapmıştım başka kıraç bir tarlaya 500 kg ' ı geçmişti. esperia ile ukrayna arasında kaldım bende bir tarla var bu sene onda deneme yapacam, tarlanın bir kısmında bodurlaşma, çökme oluyor hastalıklı biraz, onun için esperia ' ya pek güvenemiyorum, dona da fazla dayanıklı değil diyorlar esperia için. Bakalım hayırlısı, Allah kimsenin emeğini boşa çevirmesin...

dengesiz. deneme yaptınmı sonuç nedir bizi bilgilendirirmisiniz.

eski ukrayna ayrı odeska ayrı dır odeska yeni versiyon ukrayna ayrı bi cins ceşittir karışıklık olmasın salih abi sözleşmeli arpa ektim ben bu yıl 663 verdim sözleşmeli bugday ekmedim 700 735 arası gittin bugday dk 1000 m2 konya dölümü degil
salih abi yarın tlf görüşelim musayit zamanda ara

sulama gübreleme ve ilaçlama yapılsa nekadar verim verebilir acaba ??

kuru şartlarda toplamda 95 dönüm (1000 mkare hesabı toplamda 37 ton buğday çıktı taban gübresi 20- 32-0+ (15so3)+1zn 15 kg üst 33lük nitra 15 kg tohum 20 ila 21 kilo arası atatıldı 2.ekimdi baharın hiç yağış almadı gübrenin üstüne çürüdü gübre heç oldu gitti sadece nisan ayının sonlarında bir sefer yağmır aldı kısmen kuraktı ayrıca 3 gün sam yedi . ayrıca odeskadan hariç 32 dönüm pehlivan vardı 15 ton verdi en kuvvetli tarlamdı taba gübresi 20 kilo tohum 24 - 25 kg atıldı diğer şartları odeska ile aynı idi yalnız bu tarla yeri düz ve diğerlerine göre hafif çığsak tabanı.
bendenki durumlar bu vazitet

4-5 yıl önce yeni çıktığında ekmiştik krasunia odeskayı. ilk yıl 550 kg yapmıştı. flamura 85 in 400-450 kg yaptığı seneydi. değerleri güzel. 2 yıl o hevesle ektik umduğumuzu bulamadık.. hastalıklara karşı dirençsiz bir çeşit. bunu göz önünde bulundurun. akrabası olan syrena odeskayı hala ekiyoruz bu sene 550 kg ortalama yaptık. daha istikrarlı bir çeşit bizim topraklarımızda

Kırklareli kofçaz topçular köyünde bu yıl deneme imkanım oldu kumsal toprakta. Buğday taneleri ince olduğu için 24-25 kg ayarında ekim ayarı yaptık fakat 33 kg gibi ortalamada ekim yapıldı. Nadas toprakta 16 kg 20-20 alt gübre 12 kg üre ve 12 kg 26 lık nitrat gübreleri kullanıldı. Güz döneminde 1 defa hammer ile ot ilaçlaması yapıldı. Havaların yağışlı gitmesi bu yıl avantajımıza oldu. Buğdayda haziran başı yaptığım kontrolde ortalama 80-90 tane olduğunu gördüm boyu da 105 santim üzerinde ve tarlada yabancı ot yok denecek kadar az, pas vs hastalık yok tanelerin dolu olduğunu gördüm. Normalde 150-350 kg ortalaması olan arazilerimizde örnek tarla olduğunu düşünüyorum ve 500 - 700 kg aralığında verim vereceği kanaatindeyim. Önümüzdeki yıl 200 dönüm arazide bu buğdayı işleyeceğim bölgemizde ekim yapacak olan çiftçilerimize kesinlikle öneririm. ekimde 23-24 kg yı geçmemelerini tavsiye olunur. Hasat döneminde aldığım verimi de buradan paylaşacağım...

slm odeska demişsiniz ama hangisi belirtmemişsiniz syrena odeskamı yoksa krasuniaodeskamı tahmin ediyorum ki sizin oralara krasuniaodeska uygundur ve kaliteside çok yüksektir bende çok uzun zamandır ekiyorum ayni firmanın nota tohumunuda ekebilirsin