odeska (ukrayna) buğdayı hakkında düşünceleriniz

Ynt: odeska (ukrayna) buğdayı hakkında düşünceleriniz

metehan yenioğlu link=topic=26789.msg427494#msg427494 date=1311234653' Alıntı:
öncelikle merhaba , bizde yeni rus buğdayı agromar arkadaşada odeska aldık odeska biçime 1 ay kala yattı başakklar karardı benim rus agromara gelince kullandığımız yulaf + yabancı ot ilacı agromarı durdurdu başaktan 15 - 17 çıkıyor ama kardeşlenmesi iyi sık yani fakat sapı ince samanlık buğday değil baştan söyleyeyim ama benim gözüm esperia da kısmetse bu yıl alıcam.Allah muhabbetinizi arttırsın.

Allaha emanet olun.
allah razı olsun muhabbetimiz beraber olsun

dolcevita link=topic=26789.msg427505#msg427505 date=1311239127' Alıntı:
hemşerim kıracmı sulumu dün arkadaş odeska albatrosu bicti 2500 m2 1700 kilo oldu bir kere yagmurlama ile suladı odeska Krasunia Odeska Syrena Odeska albatros olmak üzer 3 çeşidi var 2 si kırac ceşidi 1 de suluk çeşidi hangisini ekiyorsunuz

bilmem valla abi sadece ukrayna oldugunu biliyorum o kadar :D ben suluya ekiyorum ama pancar arkası kıraça ekincede tonu rahat alıyorum

çeşit ayrımı bu yıl yapıldı sanırım bu çeşit eski kılçıklı rus diye tabir ettiğimiz buğday mavi 25 kg torbada olandan almıştık tohumu odeska syrena bu yıl satış fiyatı 587 çıktı 675 de çıkan oldu.( esperia ise proten oranı en çok çıkan buğday çeşididir) kıraçlarda yağmur yağmazsa sıkıntıya düşer kanısındayım yoksa bütün araziye ekmeyi düşünüyorum.

kıraçda SOGUYA KURAGA YATMAYA DAYANIKLI EKMEKLİK VEYA MAKARNALIK en verimli buğday hangisi.içanadoluya uygun.

simyam link=topic=26789.msg427635#msg427635 date=1311282383' Alıntı:
çeşit ayrımı bu yıl yapıldı sanırım bu çeşit eski kılçıklı rus diye tabir ettiğimiz buğday mavi 25 kg torbada olandan almıştık tohumu odeska syrena bu yıl satış fiyatı 587 çıktı 675 de çıkan oldu.( esperia ise proten oranı en çok çıkan buğday çeşididir) kıraçlarda yağmur yağmazsa sıkıntıya düşer kanısındayım yoksa bütün araziye ekmeyi düşünüyorum.
proteini yüksek olarak ayrımcılık yapıldı 720 tl ye kadar sulu espirya satılmış odeska albatrosda bundan geri kalmamış diye duydum benim hasat namazdan sonraya kaldı hemen albatrosu bicecem verimi hakkında bilgi veririm biraz önce komsu ahmetaga diye unluk bictirmiş ekine bakmamış 535 vermiş esnaf

Biz 3 senedir ekiyoruz ve gayet memnunuz bu sene dönümüne 1 - 1.5 ton arası verim aldık.Ama 1 tonu rahat alıyoruz.

odeskayı hiç duymadım biz ceyhan ekeriz 47 dekardan 37 ton buğday sattık fiyatı 610 liradan

köylü link=topic=26789.msg428181#msg428181 date=1311504481' Alıntı:
bakalım araştırıyoruz.
araştırda malına pazarda bul abi sen ben yemlige ayrılmış tosunbeyi 575 verdim tüccarla ograşma bence ya ofis yada borsa tüccarda saaten borsada satar

yakınyerlerde tarım fuarı olsa oda yok.ankarad eylülde çok uzun zaman var.karar veremedim.

ofis bugun 601 den aldı benim ahmetağa yı ukrayna yarın gelir herhalde pazara işlemeye devam çünkü

arkadaşlar kuraga,soguga yatmaya dayanıklı kıraç arazi için nasıl bir buğday tohumu alayım.ön fikir istiyorum.

arkadaşlar bu odeska hakkında daha genş bilgisi olan yokmu soğuğa dayanıklımı hangi bölgelere ekilir fiyatı nedir
proteini aç çıkıyor kurakmı sulakmı şöle daha detaylı bilgi verecek eken arkadaşlardan ......

atabey link=topic=26789.msg428334#msg428334 date=1311598118' Alıntı:
arkadaşlar bu odeska hakkında daha genş bilgisi olan yokmu soğuğa dayanıklımı hangi bölgelere ekilir fiyatı nedir
proteini aç çıkıyor kurakmı sulakmı şöle daha detaylı bilgi verecek eken arkadaşlardan ......
odeska bugdayı 3 ceşitdir kıracıda var sulusuda ben sulu olanını ektim albatros cinsini

Odeska Syrena
Odeska Krasunia
Odeska albatros bunların hangisi sizin yetiştime yönteminize uyarsa ekecen ben albatrosu ektim yüksek verimleri aldım

köylü link=topic=26789.msg428329#msg428329 date=1311594718' Alıntı:
arkadaşlar kuraga,soguga yatmaya dayanıklı kıraç arazi için nasıl bir buğday tohumu alayım.ön fikir istiyorum.
abi dana önce tlf da söylemiştim ben fazla yardımcı olamam kıraca bilgi veremem bende sizlerden bilgi bekliyorum

ben meslek gereği bir köyde çalışırken her tarlanın her köşesini gezerim bu sene tarımada ağırlık verince ilgimi çeken sürekli ektiğimiz bezusta rusbuğdayının ukrayna odeska buğdayı kadar verimli olmadığı verimsiz topraklarda bile tırtıkale çeşidinin üstün verim verdiğini gözlemledim bizde bu sene SUNGURLU da odeska buğdayını 10 dönüme ekeceğiz ......
.....biz bezusta yı dönüme 24 kg atmaktayız
..............ancak kardeşlemesi azdır bu buğdayın Ancak kardeşlemesi fazla olan Odeska buğdayını dönüme kaç kg atmak lazım

sizin yörenizde bezusta kaç kg atılır ukrayna kaç kg atılır ?

Atkaracalar- Kurşunlu ilçelerinde Rus bezusta 29-30 kg ukrayna odeska 24 kg atılmaktadır....

......... Kurşunlunun rakımı 1200 m iken Sungurlu ' nun ki 750 m dir verimde sıkıntı olurmu ....?

susuzluğa ve kuraklığa hangisi dayanıklıdır kaç kg dönüme atmamı önerirsiniz?