odeska (ukrayna) buğdayı hakkında düşünceleriniz

Ynt: odeska (ukrayna) buğdayı hakkında düşünceleriniz

iç anadolu icin kuruya soguga dayanan bence konya 2002 nın tatını veren bugday yok tounbeyde ıyı fıyat ve verım bakımından bu sene hastalıkdan bahsedıldı amabenımtarlalarımda yoktu tarla kenarları (an) lardakı otlar bıle pas pldu tosunbeyde yoktu ılac felan kullanmadım bayraktar kıraca ıyı guzel verım ve gosterişi var ama netıce olarak ıkıncı sınıf ekmeklık satışda ofis paklar

Tekirdağ tarla günlerinde Odeska bölümünden bilgi aldım. Bizim (sulu)tarım için kırmızı ambalaj (albatros) önerdiler. ' Odeskanın kardeşlenmesi çoktur.Dönüme fazla tohum atılırsa buğday boğuluyor,verimi düşüyor.Bu nedenle dönüme 17 kg dan fazla tohum atılmamalı ' dediler. Katkı olarak yazıyorum.

2 yıldır ekiyorum fakat vazgectim ekmekten. verimde cok farklılık yok sulu arazilerde verim iyi fakat kendi yetistirdiginiz üründen tohum olmuyor verim cok dusuyor illakı sıfır tohum alacaksınız. BU yıl ektıgım tarlanın bırınden bıctırıp dırekt fabrıkaya yolladım fakat bugdayda herturlu ılac atmamıza ragmen herturlu hastalık vardı. Kör, Pas ve Küf ılk defa duydum bugday kokuyordu. Bezostanın kılçıklı ve yapraksızı baska bır fark tespıt edemedım ben. Kıraç diyorsan Bayraktar ekebilirsin Tosunbeyle aynı paraya alıyorlar verimide yuksek.

Göktürk- link=topic=26789.msg442340#msg442340 date=1315637556' Alıntı:
Tekirdağ tarla günlerinde Odeska bölümünden bilgi aldım. Bizim (sulu)tarım için kırmızı ambalaj (albatros) önerdiler. ' Odeskanın kardeşlenmesi çoktur.Dönüme fazla tohum atılırsa buğday boğuluyor,verimi düşüyor.Bu nedenle dönüme 17 kg dan fazla tohum atılmamalı ' dediler. Katkı olarak yazıyorum.
ne çıkarsa hayırlısı olsun temennisiyle dönüme 21 kg atacam bakalım sonuç ve verim nasıl olacak...kardeşlemesi fazlaymış verimde fazla ...bakalım nasip

mustafagursacli link=topic=26789.msg442362#msg442362 date=1315645427' Alıntı:
ne çıkarsa hayırlısı olsun temennisiyle dönüme 21 kg atacam bakalım sonuç ve verim nasıl olacak...kardeşlemesi fazlaymış verimde fazla ...bakalım nasip
biz rusu 20 kg atarken ukraynayı 14 kg a kada düşürenler var bukadar farklı kardeşlemeleri yinede kendin bilirsin bide niye 21? :)

anayurtlu 3105d link=topic=26789.msg442365#msg442365 date=1315646175' Alıntı:
biz rusu 20 kg atarken ukraynayı 14 kg a kada düşürenler var bukadar farklı kardeşlemeleri yinede kendin bilirsin bide niye 21? :)
rusu 24 kg da tam verim alınoyor o zaman 19 kg atacan ama 19 da çok az bi sayı 5 er dönüm iki tarlaya birine 21 birine 20 atacaz bakalım ne olacak

mustafagursacli link=topic=26789.msg442498#msg442498 date=1315675517' Alıntı:
rusu 24 kg da tam verim alınoyor o zaman 19 kg atacan ama 19 da çok az bi sayı 5 er dönüm iki tarlaya birine 21 birine 20 atacaz bakalım ne olacak
ben sulu yerde 20 kilo attım tohum fuarındaki odeska mühendisi cok olmuş 17 18 düşür diyor düşürmeyide düşünmüyürum 20 kilo devam tohum fuarından Odeska Krasunia aldım birde onu deniycem sulu arazide

dolcevita link=topic=26789.msg442924#msg442924 date=1315776227' Alıntı:
ben sulu yerde 20 kilo attım tohum fuarındaki odeska mühendisi cok olmuş 17 18 düşür diyor düşürmeyide düşünmüyürum 20 kilo devam tohum fuarından Odeska Krasunia aldım birde onu deniycem sulu arazide
bursa fuarındada tohumcular olacakmış bakalım konuşacağım ne olur nasıl biter ne ekmeliyiz diyeceğim

mustafagursacli link=topic=26789.msg442217#msg442217 date=1315593196' Alıntı:
ben meslek gereği bir köyde çalışırken her tarlanın her köşesini gezerim bu sene tarımada ağırlık verince ilgimi çeken sürekli ektiğimiz bezusta rusbuğdayının ukrayna odeska buğdayı kadar verimli olmadığı verimsiz topraklarda bile tırtıkale çeşidinin üstün verim verdiğini gözlemledim bizde bu sene SUNGURLU da odeska buğdayını 10 dönüme ekeceğiz ......
.....biz bezusta yı dönüme 24 kg atmaktayız
..............ancak kardeşlemesi azdır bu buğdayın Ancak kardeşlemesi fazla olan Odeska buğdayını dönüme kaç kg atmak lazım

sizin yörenizde bezusta kaç kg atılır ukrayna kaç kg atılır ?

Atkaracalar- Kurşunlu ilçelerinde Rus bezusta 29-30 kg ukrayna odeska 24 kg atılmaktadır....

......... Kurşunlunun rakımı 1200 m iken Sungurlu ' nun ki 750 m dir verimde sıkıntı olurmu ....?

susuzluğa ve kuraklığa hangisi dayanıklıdır kaç kg dönüme atmamı önerirsiniz?

bizde her çeşiti 1 kile atarlar ama ben 22 kg atıyorum

Arkadaşlar merhaba, en son mesajdan sonra 1 sezon geçmiş. Harman sonrası ukrayna buğdayı hakkındaki deneyimlerinizi paylaşırmısınız. Kaç kilo attınız, suladınız mı, verim nasıldı? Birde esperia ile karşılaştırmalı eken arkaşlar vardı, nasıl bir fark oldu ?

Teşekkürler.

Bizde bu sene aynı aileden Karasunia ektik , ekim dönemindeki kuraklık , geç gelen yağışlar yüzünden geç bir ekim oldu , çok seyrek bir çıkış gerçekleşti , daha buğday kendini toparlayıp tam anlamıyla çıkamadan bu sefer kış donları başladı. Tarlada alan alan boşluklar bile vardı. Bu nedenle verim olarak çok ümitli değildik. buna rağmen çok güzel bir verim aldık , 12 dekar yerden , yaklaşık 6000 kg civarı bir verim aldık. Bizim bölgemiz için bu yıl şartlarında üst düzey bir verimdi. Uygun çıkış şartları yakalanmış olsaydı biraz daha iyi olacağını düşünüyorum.

köylü link=topic=26789.msg443118#msg443118 date=1315847742' Alıntı:
sitede yeni konu var hvalarla ilgili.
kurak geçecegi agır basıyor.

ben sizleri kuraklık konusunda uyarmıştım.ekmeden önce.

daha bilgileri almadım.son bahrda gelir bilgi.
ben bu konuları çok kez açtım bilgileri verdim kimse ilgilenmedi.inanmadı.
2012 için bol yagışlı ve kurak olcagını şidetli kış olcagını yazmıştım.eski konularda var.

köylü link=topic=26789.msg618760#msg618760 date=1344025929' Alıntı:
2012 için bol yagışlı ve kurak olcagını şidetli kış olcagını yazmıştım.eski konularda var.
usta bilgileri nerden alıyorsun bilmiyorum ama, varsa böle tahminlerin, paylaşımlarının devamını bekleriz.

Ziraat mühendisi bir arkadaşla görüştüm geçenlerde, bizim en verimli nadas taban yeri tarlalardan verimi az aldık (genede Allah ' ın verdiğine çok şükür), anız ve çekirdek,kimyon yerleri daha iyi döktü neden böle bişey olur dedim, bu sene kışın yağan kuvvetli kar yağışları ilkbaharda eriyerek topraktaki azotu, fosforu derinlere indirdi, toprağın verimli tabakasını yıkayarak alta çekti, ekinlerin yararlanamayacağı derinliğe çekti, ondan dedi.

ben bu yıl odeska 2 ceşidini ektim albatros ve karasunya verimler şükür iyidi 700 kilo verim aldım 3 yagmurlama sulama odeska albatrosun rengi cok güzel tatlı kırmızı rengi var bende devamlı ekmeyi düşünüyorum birinci kalite ekmeklik bugday tutumu parasıda cok iyi bu yıl odeska nota diye tohum var ınu ekecem

köylü link=topic=26789.msg618760#msg618760 date=1344025929' Alıntı:
KÖYLÜ kardeş senin uyarıların yağmur yağmadığı hergün aklıma geldi forumda yılın kurak geçeceğine dair paylaşım olmuştu diye ama malesef bahar aylarında müdale etmek için çok geçti bu yılda bekliyoruz mevsim normlarını.