New Holland TL-A serisi yakıtı ne kadar bilen warmı?

Ynt: New Holland TL-A serisi yakıtı ne kadar bilen warmı?

serkanarslan link=topic=9218.msg334546#msg334546 date=1296670164' Alıntı:
slmlar tl100a hakkında aklıma bi soru takıldı kullanıcılardan cewabını alabilirsem memnun olurum. yarı otomatik denilen olay sadece ileri - geri vites geçişinde mi yoksa her vites geçiişi debriyajsız yapılabiliyomu cevab verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler :)
tla cı arkadaşlar daha iyi bilirde,, benim bildiğim ileri geride ama şu şekildede kullanılabiliyor mesela yolda2ile gidiyorsun hiç debriyaja basmadan ileri geri vitesini boşa alıyosun vitesi 3e takıyosun sonra ileri geriyi tekrr ileriye itekleyince devam ediyo :D :D sakıncası varmıdır bilemem ama geçiyo :D debriyajsız böyle geçebiliyor öle artırmalı vites filan yok sadece kaplumba tavşan varr düğmeli

volkan olum süper buluş la :D ben t4030 u sürerken hiç böle şeye dikkat etmedim elektro hidroliği kullanıyorlardı ama öle yamıyordu debrejle değiştiriyordu vitesi

BASAYEV link=topic=9218.msg334583#msg334583 date=1296671486' Alıntı:
volkan olum süper buluş la :D ben t4030 u sürerken hiç böle şeye dikkat etmedim elektro hidroliği kullanıyorlardı ama öle yamıyordu debrejle değiştiriyordu vitesi
olum bu işleri sen bana sor nekadar gavurluk varsa denerim motorlarda :D :D 398i debriyaja basmadan vites bile değiştiriyodum :D ;D

BASAYEV link=topic=9218.msg334597#msg334597 date=1296672312' Alıntı:
ne oldu valla babam 3 lü 11 liyi baa bağlar ondan sonra o değil harmak felan alırsa onuda çektirir ;D ;D ;D ;D
çekmesine çekersinde şaftı kim döndürecek :D neyse konuyu yeterince dağıttık yeter :)

bizim halaoğlunda tl90a var 398 i verip onu aldı teknoloji olarak çok güzel motor ama iş yakıt ve çekmeye gelince pek iyi değil valla adamın ağlayacağı geliyo 398 i verip onu aldı mazot yetiştiremiyo çok yakıyo diyodu.

anayurtlu link=topic=9218.msg334611#msg334611 date=1296672939' Alıntı:
bizim halaoğlunda tl90a var 398 i verip onu aldı teknoloji olarak çok güzel motor ama iş yakıt ve çekmeye gelince pek iyi değil valla adamın ağlayacağı geliyo 398 i verip onu aldı mazot yetiştiremiyo çok yakıyo diyodu.
ok-*-s ok-*-s ok-*-s

anayurtlu link=topic=9218.msg334611#msg334611 date=1296672939' Alıntı:
Bütün nh alanlar böyle diyo zaten zuha-*-s

anayurtlu 3105d link=topic=9218.msg334586#msg334586 date=1296671581' Alıntı:
olum bu işleri sen bana sor nekadar gavurluk varsa denerim motorlarda :D :D 398i debriyaja basmadan vites bile değiştiriyodum :D ;D
Bizim köyde adamın agrometi varmış adam ilk alınca pek bilmiyomuş debriyajı bilmiyomuş tam 1 sene debriyajsız kullanmış zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s

arkadşlar bizde de var TLA 90. yakıyor ama arkadaşın da dediği gibi uygun artım aleti ile aslında yaktığı kadar da iş yapar. kullanım konforu rahatlığı çık hoş. yormaz. sesi çok kısık tarlada 28 li diskaro ile ağustos ayında tarla iyice serleşmişken sürüm yaparken V sonuna kadar açıkken mazotu içiyordu, ama normalde bizim buralarda 1 litrenin pek üzerine çıkmaz. elinde birden çok makine olunca da sadece ağır işlerde bunu kullanınca sorun olmaz.
evet vitesleri debraja basmadan Anayurtlu Volkanın da dediği gibi yapılınca oluyor. sadece kademe viteslerinde debraj kullanıyorsun. fran bile kullanmasan yeridir. tavşandan kablumbağaya geçince hız çok yavaşlıyor, aynı hızda da vitesini düşürecek olursan ani duruşlar hariç yavaşlaması çok hoş oluyor. ama tarlada gerçektensesi yok kadar az. ondan inip te aynı tarlada aynı işi yapan diğerlerine binecek olursan kulakların duymaz oluyor.