New Holland TL-A serisi yakıtı ne kadar bilen warmı?

Ynt: New Holland TL-A serisi yakıtı ne kadar bilen warmı?

ya arkadaslar tartismayin arkadas gercekten 1 kg sen ne yaptin zaten litre olarak ölcülür

kimin kullanıp kullanmadığını bilmem aynı tarlada 6460 4lü16 numara pulluk 2300gr , tl100a 3250 gr 4lü 14 mumara ,285 S 4*4 3lt yakıyorsa bu hesaplamalar evde bulunan mazot saati az buçuk tahsilimize dayanarak hesaplanıyorsa.Şimdi kardeşim ne bu fiat ın fabrikası benim ne fergosonun ,ne bunlara mazotu ben satıyorum ne de traktör satışından kar alıyorum.Böyle olunca benim ne zorum var size yalan atayım birşey söyleniyorsa vardır bir sebebi yakıyor kardeşim. Yakmasın diye bi işlem yapıyorlatmış burdaki plazaya ekip geldi benimle beraber 25 kişi c ivarında pompasını söktürdü DEĞİŞEN YOK hatırı sayılır para verdik, ama yakıt var çekişine diyecek yok. ister kızın ister inanmayın olan biten bu FAZLA YAKIYOR

kimin kullanıp kullanmadığını bilmem aynı tarlada 6460 4lü16 numara pulluk 2300gr , tl100a 3250 gr 4lü 14 mumara ,285 S 4*4 3lt yakıyorsa bu hesaplamalar evde bulunan mazot saati az buçuk tahsilimize dayanarak hesaplanıyorsa.Şimdi kardeşim ne bu fiat ın fabrikası benim ne fergosonun ,ne bunlara mazotu ben satıyorum ne de traktör satışından kar alıyorum.Böyle olunca benim ne zorum var size yalan atayım birşey söyleniyorsa vardır bir sebebi yakıyor kardeşim. Yakmasın diye bi işlem yapıyorlatmış burdaki plazaya ekip geldi benimle beraber 25 kişi c ivarında pompasını söktürdü DEĞİŞEN YOK hatırı sayılır para verdik, ama yakıt var çekişine diyecek yok. ister kızın ister inanmayın olan biten bu FAZLA YAKIYOR
6460 galiba masseymi demek istedin 6460 burda dekarda 3.5 litre yakıyor pulluğuda 5 li 12 profil

L 95 i 10 senedir kullanıyorum hep 5 li 12 profil pulluk taktık bi kere patates yeri sürdüm ağirdı biraz 5 li nin son bacağını söktüm ama gidişte hiç bi farkı olmadı aynı vitesle gidiyordu 2 nin 2 si
yani 4 12 li ufak gelir o motora
dekarda 2 litreden düşmez tarla kumsal olursa belki düşebilir

sonuç olarak arkadaşlar bu motor alınmaya değer mi değmez mi.yakıt olarak
kullanış olarak nasıldır çok konforlu ve kullanması rahat olduğunu söylüyorlar.
kullanan arkadaşlar mesela bir td 95 ten nekadar fazla yakar.aradaki fark çok mu fazladır.
bende almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz

kardeş bizim burda var 5 6 tane tla100 adam ünlü tam otamatikli 5li 12numaralı pulluk takıyor önünü hiç aşşagı indir miyor hep havada yani önunu dikiyor biz valtrayla bu ünlü tam otamatikli 5li 14 numara pulluk la tarla sürdük tla100 de hemen yanımızda sürdü adam 50 dekar a 2 defa petrole gitti yakıtımı anla artık

arkadaşlar bende 2006 tl100 a var 4lü 14lüpullukta dönüme 4500 lira felan yaktı yaylı kültövatörde dahada düşük ...ama 12,13gazı geçmedim. tork sürümde hat başlarında kolaylık saglıyo ve gayet rahat. yakıt toprak durumuna kulanıcıya traktördeki ekipmana ve arazi yapısına göre degişiyor kısacası memmunum. makina güçlü...saygılar

bence dünyanın en çok mazot yakan motorları :) böyle bişey yok biz tla 90amibzeri taktık 3105ede kazayağı taktık ben önden hazırladım3105le, babam arkadan ekti tla90la ayrıca3105extra işlerde yaptı başlarken depolar doluydu eve çektik tla90 10litre fazla yakmış yaptığı işmibzer :D tarlalar çok gönenliydi derin çektim kazayanıda haa birde mibzeri çekmekte zorlanıyo komedi ya :D

• Beğen
Tepkiler: LS90PLUS

anayurtlu 3105d link=topic=9218.msg313920#msg313920 date=1292021526' Alıntı:
bence dünyanın en çok mazot yakan motorları :) böyle bişey yok biz tla 90amibzeri taktık 3105ede kazayağı taktık ben önden hazırladım3105le, babam arkadan ekti tla90la ayrıca3105extra işlerde yaptı başlarken depolar doluydu eve çektik tla90 10litre fazla yakmış yaptığı işmibzer :D tarlalar çok gönenliydi derin çektim kazayanıda haa birde mibzeri çekmekte zorlanıyo komedi ya :D
usta çifçeker makinaya ha mibzer cektirmişssin ha kazayagı fark eden bişey olmuyor aynı yakıtı yakıyor..aynı devirle kullanıyorsun aynı vitesle.. mibzer kaçlıksa okadar bıcak batıyor ve derinde ekim yaparsan oda tutar traktörü..belki biraz daha zorlayabilir kazayagı derin sürüme göre
mibzeri çekmekte zorlanacagı sanmam ama gevsektir zemin ondan dolayı egimli yerde patinaj yapabilir.

ceya023 link=topic=9218.msg313967#msg313967 date=1292026787' Alıntı:
usta çifçeker makinaya ha mibzer cektirmişssin ha kazayagı fark eden bişey olmuyor aynı yakıtı yakıyor..aynı devirle kullanıyorsun aynı vitesle.. mibzer kaçlıksa okadar bıcak batıyor ve derinde ekim yaparsan oda tutar traktörü..belki biraz daha zorlayabilir kazayagı derin sürüme göre
mibzeri çekmekte zorlanacagı sanmam ama gevsektir zemin ondan dolayı egimli yerde patinaj yapabilir.
yok kardeş ya mibzerdemi motoru zorlarmış ya bildiğin ekermek 20li mibzer ,bukadar hantal motor görmedim ben çamurda pancar çıkardık komşulardan motor getirdik başkent285, tla90dan kat kat iyi çıkarıyodu

anayurtlu 3105d link=topic=9218.msg313968#msg313968 date=1292027183' Alıntı:
yok kardeş ya mibzerdemi motoru zorlarmış ya bildiğin ekermek 20li mibzer ,bukadar hantal motor görmedim ben çamurda pancar çıkardık komşulardan motor getirdik başkent285, tla90dan kat kat iyi çıkarıyodu
valla okadarını bilemicem.. ben genel olarak söyledim.. çifçeker traktörün yakıtı hafif iştede agır iştete cok fark etmiyor onu demek istedim.. aynı devirde ve aynı viteste gittigi için pek fark eden bişey olmuyor.. zorlanırsa fark eder ama bayagı..

bende tl 80 vardı yakıtı diğerlerine göre çok fazla şimdi t 5060 var 80lile aynı yakıyo ama yaptığı iş daha fazla ayrıca 5725 e hiç heves etme tl 100 veya 5060la çifte gitme şansı yok masseyi kullanmadım bişe diyemem karar senin

slmlar tl100a hakkında aklıma bi soru takıldı kullanıcılardan cewabını alabilirsem memnun olurum. yarı otomatik denilen olay sadece ileri - geri vites geçişinde mi yoksa her vites geçiişi debriyajsız yapılabiliyomu cevab verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler :)