New Holland 05.03.2020 Fiyat Listesi

Ben değerlendirmeyi TL olarak yapmıştım
Dolar kuru açısından da şöyle bir durum var.
6.5 yıl önce 42.600 dolar Case Max Pro 100,
şu an 200.000 TL / 6.10 = 32.785 dolar ediyor.
Bu durumda dolar bazında fiyat düştüğü için şu an almak daha mı doğru?

Ya da başka bir bakış açısı da şöyle olabilir.
2014 kasımda 50 ton çeltik 95 bin TL ediyordu, yani case 100 max pro alabiliyordun.
Bugün 60 ton çeltik satıp ancak aynı traktörü alabiliyorsun.
Ürettiğim ürünün alım gücüne mı yoksa satın aldığım traktörün dolar cinsinden fiyatını mı dikkate almalıyım, ne dersiniz?
Liste fiyati ve alis fiyatini karistirmasak iyi olur mesela kubato 108 lik 33500 euro new 100 blue master 26500 euro yeni newholland tr5 100 EC 41500 euro civari subat ayi fiyati bunlar. Bayinin arzuladığı fiyat cok yüksek seyrediyor

Arka sokaklarda neler oluyor?
2015 te euro kuru:3 TL iken 2,3-2,7 TL kurdan alınan makineler satıldı. 25000 euro,75000 TL, 75 hp traktör alındı.
2017 de euro kuru: 4 TL iken 3 TL kurdan alınan makineler satıldı.Fiyatlar 100 000 TL civarıydı.
2018 de euro kuru; 4,70-4,95 TL kurdan alınan makineler satıldı. Fiyatlar 120 000 TL civarıydı.
2019 da sabit euro kuru ; 5 TL kurdan satışlara devam edildi. Fiyatlar 150 000 TL civarıydı.
2015 te 3 ton kırmızı etle*25 TL traktörü alabiliyorduk.Yaklaşık rakamlardır.
2019 da 3 * 30 TL alınmaz, 2020 de 3 * 35 TL alınmaz / alınamaz,
2018 de bayide kalanlardan 2016 model NH T5 115 alındı, yerinde karar verdik.
Zamanında alınız, demiştim.Şimdi, siz bilirsiniz, derim.
Hocam makinayi ve euro karşılığını yazin ve benim eski paylaşımlarimdan verdiğim fiyatla karşılaştırın hic indirim yok hep bindirim var[emoji28] inaniki sadece bir kalemle oynanıyorlar ama dövizde pek fark olmuyor

Dün amcamlar 2020 model New Holland Td 100 almışlar 183 bine 2019 modelide 180 bine bırakmış.
Hayırlı olsun.Allah utandırmasın.
Başak 2075 S Plus, yeni kasa, model traktörü geçen yaz 115 000 TL ye almıştık.
Hocam makinayi ve euro karşılığını yazin ve benim eski paylaşımlarimdan verdiğim fiyatla karşılaştırın hic indirim yok hep bindirim var[emoji28] inaniki sadece bir kalemle oynanıyorlar ama dövizde pek fark olmuyor
Temmuz ayında euro kuru 3,1 TL idi. Aynı kapıya çıkar.
2014 model 1000 saatte traktör 62 000 TL ye satılmıştı.
Sabah ne yediğimi unutuyorum. :)

eğer bu fiyatlara traktör alan birisi çiftçilik öldü battık bittik diyorsa ben onun aklından şüphe ederim. Ben ömrü hayatımda bu traktörlerin fiyatı kadar bir servete hiçbir zaman sahip bile olamamışken bu fiyata traktörü nasıl alırım. Allah herkese çok versin kimsenin malında gözümüz yok da, Bir insanda 200-400 bin tl parayı sadece traktöre bağlayacak yürek varsa kimse kusura bakmasın çiftçilik bitti battı lafları karalama, kötüleme kampanyasından başka birşey değildir.
Çiftçiliği Bu Zihniyet Senin Gibi Düşünenler Batırdı.!!!
Senin Dünyadan Haberin Yok Galiba.
Garibanın Çiftçilik Yapması öldü diyoruz. Sen Anlamak istemiyorsun..
Mevcut Düzen Zengini Daha Zengin, Garibanıda Ameleliğe Yönlendirdi.
Türkiyede Tarım Artık İşletme Statüsüne Terfi etti,Etmek üzere.
Siyaseten Yandaşlık yapıp Mevcut düzene itirazın yoksa sen Amele olmaya Talipsin demektir. Bununda başka izahı yolu yok.

Fazla eskitemıyorlar abı galıba aldıkları günden itibaren bozulmaya başlıyor td 110 alan bır arkadaşım 10 bın TL masraf ettı de fazlayı bılmıyorum eskisin hiç çıkılmaz işin içinden

Şöyle bir durum gözlemliyorum çevremde , nh satanlar , fazla eskimeden verip yine nh yada case alabiliyor, başka bi marka traktörünü almıyor, bi sarmal içine düşmüşler sanki bi türlü çıkamıyorlar.

Nh nin en büyük sıkıntısı sürekli çıkan arızaları. Çekiş vs yönünden sorun yok ama arızası bitmiyor. Dolayısıyla insan şöyle düşünüyor üste biraz vereyimde sıfır alıyım arızalara vereceğim paraya traktörümü sıfırlarım garantisi olur en azından.

Açıkçası bizde şuan td110 ü verip benzerini yapmayı düşünüyoruz. Üste 60 civarına sıfır alabiliyoruz. Garanti bitti biteli 20 bin TL arıza parası verdik, şimdi tekerleride bitmeye başladı kafadan bi 20 bin TL arızası daha var. Başka markalara bakıyorum Jd 5105 300 bini geçmiş, tr6 serisi 400 bin, mf ler 400 civarı. En yakın alternatif yine td serisi gibi gözüküyor. Sıfır alıp garantisini uzattırıp binecez gibi.

Sennde aynı sarmalın içindesin , sadece bu cazibesi var, üste para verip sıfırlamak , Jd 105 az çalışmış bulabilirsen olabilir .deseler ki td yi kıramazssın balatası bitmez, freni iyidir kendini ispat etse Avrupa almaya gerek yok. Millet aya çıktı, bi traktör yapamadılar.

traktör değiştirmeyi alışkanlık yapan bir güruh var.adam traktörü kullanıyor lastikleri değiştirme zamanı geldi mi gidip bayiye sıfırını alıp çıkıyor.lastikler 10 bin tl tutuyor üstüne 10 bin daha verip sıfır alıyor. yani 20 bine traktörü yenilemiş oluyor!!

traktör değiştirmeyi alışkanlık yapan bir güruh var.adam traktörü kullanıyor lastikleri değiştirme zamanı geldi mi gidip bayiye sıfırını alıp çıkıyor.lastikler 10 bin tl tutuyor üstüne 10 bin daha verip sıfır alıyor. yani 20 bine traktörü yenilemiş oluyor!!

Ee bunda ünlem işareti koyacak ne var? Gayet mantıklı bir hareket