Ne olucak bu et piyasasinin hali lutfen bi akil verin

Ynt: Ne olucak bu et piyasasinin hali lutfen bi akil verin

Hebun021 link=topic=50636.msg510202#msg510202 date=1326386120' Alıntı:
Tesekurler cerran kardes zaten mecbur bekletecem biraz daha insallah duzelir kardesim Allah (c.c) kimsenin emegini bosa cikarmasin .
amin inşşal amegin karlıgını alırsın burda piayasa 14200 idi 14500 suan

Aynı dertten bütün besiciler madur bende düşünüyordum birkaçtanesini kestirmeyi burada 13 küsürlerde kesim şu şekil giderse geçen yılki piyasayı yaşıyoruz,baharı bekleyeceğiz ama ne olacak bakalım geçen yıl baharda 12 den kesim yaptırdım

Kocabaş link=topic=50636.msg508488#msg508488 date=1326204578' Alıntı:
Merhaba; öncelikle Diyarbakır kombinası bildiğim kadarıyla bakımda olduğu için kesim yapmıyor. Besiye başlarken bir programyapmış mıydınız? Sanırım hayır. Planlama yapmış olsaydınız kaç ay bakacağım, hangi yemleri vereceğim, bu yemleri nasıl alıp stoklayacağım, maliyetleri neler v.s. bu gün için sürpriz olmazdı sanırım. Besicilik de her işte olduğu gibi ekonomik bir olaydır. Alırken en ucuz dönemde (hem yem hem de beslenecek hayvan) satarken de ürünün en pahalı olduğu dönemi kollamak gerekir. Bu işte en verimli satış dönemi (iç-dış turizmin ve tüketimin yoğun olduğu) yaz aylarıdır. Örneğin yazın süt fiyatları da düşer v.b. Nasıl yılbaşında hindi fiyatları yükseliyorsa aynen öyle. Örnekleri çoğaltılabilir. Diğer yandan abilerimiz hep dert yanmış. Allah bereket versin demek gerekmez mi? Ben tüm forumlara bakıyorum da (bu veya başka yerde) hep bir önceki dönem daha karlıydı deniyor. Benim yakinen bildiklerimde var, onlar eskiden de sızlanırlardı. Yahu bunun hiç mi iyi günü olmaz. Hem şikayetçiysek niye yıllar yılı aynı işi yaparız anlamam. İstanbul ' da 800 TL maaş alıp, 400 kira verip varın gerisini siz düşünün (yakacak, yiyecek, elk. su) yaşamaya çalışıp -ki yaşamak denirse- toprağını bırakan insanlar bırakın da memleketlerine dönsünler. Biraz objektif olmak gerekir diye düşünüyorum. Toprak gibi olmak gerekmez mi? Tevazu sahibi, alçakgönüllü ve şükreden...
Sizede merhaba Kocabaş bey foruma hoş geldiniz yazdıklarınıza göre hayvancılıktan anlıyorsunuz herkezin bildiği gibi hayvancılığa başladıktan sonra bu işi bırakması çok zor özellikle orta derece (30-50 baş) hayvancılıkla uğraşıyorsanız zaman zaman zararda etseniz ahırıydı binasıydı vs. bir dünya yatırım yapılıyor altyapıya bu yıl bıraktım zarar ediyorum dese üretici altyapıya harcanan paralar ne olacak birde bu işe başlarken herkezin aklında 5 le 10 (herhangi bir rakamla) la başlayıp zamanla kar ettikçe büyütürüm diye geçer tabiki bu işte kar etmek için planlı ve profesyonel iş yapmak lazım ucuz zamnında mal almak,para ederken kestirmek,yemini ucuza maal etmek vs. ama gerçekten ülkemiz şartlarında durum hiçte dışardan görüldüğü gibi değil şuanki hayvancılık politikası üreticiyi çok mağdur ediyor özellikle yem konusunda çok dertliyiz girdiler çok yüksek olunca üretici nasıl kar edecek herşeyi ithal eden sistem neden yem vs. hem ucuza hemde kalitelisini ithal etmiyor,buradaki amaç sanayiciyi korumak öylede yapıyorlar yemi ithal etseler yem fabrikaları sıkıntıya girecek o zaman doğrudan piyasaya müdehale etsinler onuda yapmıyorlar tüketici hayvan sahipleri ne yaparlarsa yapsınlar zararda etseler bu işi yapıyorlarya ,politiklar ne yaparsa ne yapsın kimse ses çıkarmıyorya formda bir arkadaş yazmıştı sanırım Norveçte yaşıyor oradaki çifçi politikalardan rahatsız olunca hükümet meydanını işgal etmiş ve oraya hayvan gübresi boşaltmışlar bunumu yapalım yapmayalım ama bu politikaları uygulayanlarda biraz biz üreticileri düşünsünler,Hayvancılık zor iş havalar soğudu suluk yalak oluk dondu bu günler zor günlerimiz az bir para kazanıyoruz oda çok zor şartlarda.

valla biz yonca i$i yapıyoruz bi kaç kez niyetlendik büyük ba$ hayvancılıga girmeye tüm mal sattıgımız ciftciler aman sizin i$iniz iyi bula$mayın bu i$e sakın dediler .. biz bula$tık i$in icinden cıkamıyoruz dediler .. gerçekten öyle bugun orta ölcekte bir ciftlik en azından 200 300 milyara mal oluyor bakıcı evi deposu sagım hanesi agırı vs vs .. icine 30-50 arası inegide attın mı bu rakam yarım milyon liraya denk gelio .. 500 binlira yatırım yaptıktan sonra bu i$ten cıkmak kolay değil en fazla inegini satarsın kurtulursun ama 200 300 binliralık alt yapı ciftlik yatırımın ne olacak öyle bekleyecek .. onun icin cıkmak o kadar kolay değil .. her yeni gün yeni bi umut icin beklemey devam ediyor türk hayvancısı .. kazandıgıda oluyor .. cok yakın bi arkada$imın 50 ba$lık bi ciftliği var 40 irili ufaklı hayvanı var bunlarda 13 sağılırı var .. tam 2 yıldır zarar ediyor .. yarın iyi olcak bu ay süt artcak et artcak diye diye bekliyor .. bu yıl bilmiyorum hayvancıların genel sorunumu tam 4 inegi buzağı attı 16 aylık tosunu öldü .. i$in icine bu hayvan ölümüde girdi mi varın siz hesap edin gerisini .. ve görüyorum ki ziraat bankasının kredileriyle bu i$e soyunan insanda cogaldı.. doktoru müdürü avukatı her biri hic bilmemelerine ragmen %0 faizi duyunca ( i$i bilipte bu krediyi kullananları tenzih ederim ) ciftlik yaptılar hayvan aldılar .. yakın vadede büyük ba$ hayvancılıgın durumunu iyi görmüyorum .. en azından 2 3 yıl sürecektir biraz yukarı biraz a$ağı eğilimler gösterip devam edecektir i$ .. ancak 2015 yılından sonra özellikle gıda sektörünün önem kazanmasıyla artık kazanclı hale geleceğini dü$ünüyorum .. bunca zaman dayandınız 2 3 yıl daha iyi kötü dayanın .. elbet bu sürede iner cıkar .. sabredelim arkada$lar .. güzel günler yakındır ..