Ynt: Ne olucak bu et piyasasinin hali lutfen bi akil verin
Tekrar merhaba; cevap vermemdeki amaç polemik yaratmak değil sadece net bilgiye ulaşmak. 650 ' şer kg gelen danaların nasıl oluyorda 2 tanesine 7.500 TL veriyorlar anlamak güç. Satmamakta fayda görülüyor. EBK %55 randımanlı olarak 13,86 TL fiyat veriyor. Bu durumda danalarınızın ikisi 9.910 TL ediyor. Dün yazmıştım, kombinanın bakımının ne zaman biteceğini 0412 226 01 65 no.lu telefondan öğrenebilirsiniz. Bu işi bırakın gibi bir isteğim olamaz, sizin gibi değerli yetiştiricilere ihtiyacı var bu ülkenin. Yalnız, bu işe başlamak isteyenlere daha net sonuçlar vermek gerekli diye düşünüyorum. Tabi eğer pasta payı küçülür düşüncesi yoksa. 10 dana 3 Bin TL aylık yer demişsiniz. Bu bir dana için aylık 300, günlük 10 TL demektir. Rakam sıkıntılı gibi. Hazırladığınız rasyon nedir öğrenmemiz mümkün müdür? Bu arada rasyonu hazırladığınız hayvanın kaç aylık olduğu, ortalama canlı ağırlığı, ırkı, bakım yeri (açık - yarı açık - kapalı v.s.), bulunduğunuz yerin ortalama sıcaklığı bilgilerini de verirseniz bir kıyas yapabilecek birileri mutlaka vardır. Bir arkadaşımız bu bilgiler ışığında kolaylıkla hazırlanabilen, Selçuk Ünv. görevli 3 değerli Profesörümüzün rasyon programını paylaşmışlardı. Ona göre bir yorum yapılabilir diye düşünüyorum. anlş-*s