Kocabaş link=topic=50636.msg508488#msg508488 date=1326204578' Alıntı:
Merhaba; öncelikle Diyarbakır kombinası bildiğim kadarıyla bakımda olduğu için kesim yapmıyor. Besiye başlarken bir programyapmış mıydınız? Sanırım hayır. Planlama yapmış olsaydınız kaç ay bakacağım, hangi yemleri vereceğim, bu yemleri nasıl alıp stoklayacağım, maliyetleri neler v.s. bu gün için sürpriz olmazdı sanırım. Besicilik de her işte olduğu gibi ekonomik bir olaydır. Alırken en ucuz dönemde (hem yem hem de beslenecek hayvan) satarken de ürünün en pahalı olduğu dönemi kollamak gerekir. Bu işte en verimli satış dönemi (iç-dış turizmin ve tüketimin yoğun olduğu) yaz aylarıdır. Örneğin yazın süt fiyatları da düşer v.b. Nasıl yılbaşında hindi fiyatları yükseliyorsa aynen öyle. Örnekleri çoğaltılabilir. Diğer yandan abilerimiz hep dert yanmış. Allah bereket versin demek gerekmez mi? Ben tüm forumlara bakıyorum da (bu veya başka yerde) hep bir önceki dönem daha karlıydı deniyor. Benim yakinen bildiklerimde var, onlar eskiden de sızlanırlardı. Yahu bunun hiç mi iyi günü olmaz. Hem şikayetçiysek niye yıllar yılı aynı işi yaparız anlamam. İstanbul ' da 800 TL maaş alıp, 400 kira verip varın gerisini siz düşünün (yakacak, yiyecek, elk. su) yaşamaya çalışıp -ki yaşamak denirse- toprağını bırakan insanlar bırakın da memleketlerine dönsünler. Biraz objektif olmak gerekir diye düşünüyorum. Toprak gibi olmak gerekmez mi? Tevazu sahibi, alçakgönüllü ve şükreden...