ne coronaymış

korona konusunda,
bataklığı kurutmak yerine,
tek tek sivrisinek avına çıkıldığını,
görüyoruz...

kademe kademe, tedbir almaya devam....
geç kalmak, ne demek?
virüs yayılmaya devam eder...

sayın cumhurbaşkanı,
şu anda konuşma yapıyor,
herkese birşeyler müjde verdi,

kulakların radar,

"çiftçilerimiz' dedi,

bende çarpıntı başladı,

sonra dediki,,,,

çiftçilerimiz,ekilmedik toprak bırakmayacak,

siz ne arıyorsunuz burada,
hadi tarlaya beyler,

Ben destek erteleme vs bir şeyler bekledim açıkçası ama öyle bir atılım gelmedi. İlerleyen süreçte tarım bakanlığı açıklar umarım.

sayın cumhurbaşkanı,
şu anda konuşma yapıyor,
herkese birşeyler müjde verdi,

kulakların radar,

"çiftçilerimiz' dedi,

bende çarpıntı başladı,

sonra dediki,,,,

çiftçilerimiz,ekilmedik toprak bırakmayacak,

siz ne arıyorsunuz burada,
hadi tarlaya beyler,

IMG_20200406_172536.jpg
IMG_20200406_172557.jpg
IMG_20200406_172603.jpg
abi başkan dedi diye taşı toprağı sürüyoz [emoji3]

Ben de bunu anlamadım bakan çıkıyor boş yer kalmayacak vekil çıkıyor boş yer kalmayacak köylü sanki salak da boş yer bırakacak millet köyde yol bırakmıyor neredeyse eski toprak evlerin damını sürecek bunlar boş yer kalmayacak dıyor kırıkkalenın 200 km etrafında hemen hemen her yere gıdıyor um bir tane boş yer yok geçensene Şereflikoçhisar tarafına gıttım bildiğin çöl 80 km Bir tane ağaç yok adamlar orda bile tarla bırakmamış taşı kumu her yeri sürmüş ekmiş bunlar galıba meraları satacak ona yer yapıyorlar

Son düzenleme:
Bugün cornayla ilgili çok haber duyduk , fakat3 haber çok dikkatimi çekti . 1.RefikSaydam hıfsısıha enstütüsünün 2011 de kapatılmış olması(yerli ve milli aşı araştırma enstütüsü, hemde dünya çapında) 2.Corona virüs vakalarında dünyada ilk 5 e girmişiz. 3.Japonya virüs başlangıcı görmüş 980 milyar dolar paaaket açıklamış....yorumu bu sefer sizlere bırakıyorum çiftçi arkadaşlarım.

Fuat bey yazdıgınız gibi bunlar bi güzellik düşünüyo çiftçiye bencede . %40 gıda fiyatı verilcek vs diye garıp gatmış araya sıkıştırmış . Galiba harmandaki satılan ürünlerin %40 parasını verip kalanı öşüremi saycak nörcek.
Hacı abi olaya bak şimdi tohum satıcısıyla görüştüm, destek varmış beya uğraş biraz dedim.Çeltik tohumu için damla sulama yapanlara verecekmiş, vermemek için ellerinden geleni yapmışlar , bu şekil çeltik yapan yok damla sulama ile kimi gülüyo kimi sövüyo güldük eylendik[emoji2]

Ben destek erteleme vs bir şeyler bekledim açıkçası ama öyle bir atılım gelmedi. İlerleyen süreçte tarım bakanlığı açıklar umarım.
az kalsın kriz geçirdim,
çiftçiler boş yer bırakmasın dedi,
rahatladım :)
öyle korktumki, dedim şimdi,destek olarak çks başına 1 ile 5 bin, 10 bin verir felan, :)
sakın durmayın haa,
hiç değilse "çiftçilerimiz" dedi,
bu bize bir sene yeter, :)
Benim asker teskere alacak ay sonunda , nasıl gelecek bakalım Ankara dan
hayırlı olsun abim,
Allah kavuştursun,

Hacı abi olaya bak şimdi tohum satıcısıyla görüştüm, destek varmış beya uğraş biraz dedim.Çeltik tohumu için damla sulama yapanlara verecekmiş, vermemek için ellerinden geleni yapmışlar , bu şekil çeltik yapan yok damla sulama ile kimi gülüyo kimi sövüyo güldük eylendik[emoji2]
Zaten kırk takla attırcakları kesin bu iştede , bazı sitelerde tohum dagıtımları başladı vs diye yazıyor bakan beyin ağzından . Bazı sitelerdede gerekli mevzuat ileriki günlerde belli olcak diye yazıyor . Bizim orada yeşil mercimek güzel olur bunlar kırmızı vercekmiş galiba . Bende bi şansımı deniycem bakalım kaç takla attırcaklar tohum verenece . Diger mevzu ise valla ben acik böcüklendim diyomya bunlar bi güzellik düşünüyo çiftçi olarak hazırlıklı olmada fayda var bence . Bizim orda güzel bi söz var kazın çüçüğünü güzün sayarlar diye .