ne coronaymış

20 yaş altı kişler sokağa cikma yasagı bugece başlıyor ve 30 buyuk sehirde giriş cikis 14 gun sure ile yasaklaniyor

Geçmişte ve bugün ki yaptıkları kötülüklerden dolayı Amerikaya söyleniyorsunuz bu yaptığımız kesinlikle yanlış yanlış yanlış. Bakın şuan Türkiye de durum kötü ölümler ve vakalar her geçen gün katlanarak artıyor sonumuz kötüye gidiyor bu durumda insan sorgulamaz mı hiç Amerika kötülük yaptı şimdi cezalarını çekiyor peki Türkiye kime kötülük etti de ceza çekiyor diye. Bu işin ülke ile millet ile alakası yok bakınız çin Türkiye ispanya italya Almanya vs tüm dünyayı sayabiliriz

30 BÜYÜKŞEHİR HANGİLERİ?
Adana – Adana Büyükşehir Belediyesi
Ankara – Ankara Büyükşehir Belediyesi
Antalya – Antalya Büyükşehir Belediyesi
Aydın – Aydın Büyükşehir Belediyesi
Balıkesir – Balıkesir Büyükşehir Belediyesi
Bursa – Bursa Büyükşehir Belediyesi
Denizli – Denizli Büyükşehir Belediyesi
Diyarbakır – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi

Erzurum – Erzurum Büyükşehir Belediyesi
Eskişehir – Eskişehir Büyükşehir Belediyesi
Gaziantep – Gaziantep Büyükşehir Belediyesi
Hatay – Hatay Büyükşehir Belediyesi
İstanbul – İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İzmir – İzmir Büyükşehir Belediyesi
Kahramanmaraş – Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi
Kayseri – Kayseri Büyükşehir Belediyesi
Kocaeli – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
Konya – Konya Büyükşehir Belediyesi
Malatya – Malatya Büyükşehir Belediyesi
Manisa – Manisa Büyükşehir Belediyesi
Mardin – Mardin Büyükşehir Belediyesi
Mersin – Mersin Büyükşehir Belediyesi
Muğla – Muğla Büyükşehir Belediyesi
Ordu – Ordu Büyükşehir Belediyesi
Sakarya – Sakarya Büyükşehir Belediyesi
Samsun – Samsun Büyükşehir Belediyesi
Şanlıurfa – Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
Tekirdağ – Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Trabzon – Trabzon Büyükşehir Belediyesi
Van – Van Büyükşehir Belediyesi

ALINAN TEDBİRLER:
İl Pandemi kurulları bu tedbirleri genişletebilecektir.
30 Büyükşehir ile Zonguldak'ta başlatacağımız yasağı 15 gün süreyle uygulayacağız, gerekirse uzatacağız.
Ülkemizin tamamıyla daha önce 65 yaş üstüne uyguladığımız sokağa çıkma uygulamasını 20 yaş altına getirmektir.
Gece yarısından itibaren 1 Ocak 2000 ve üstü tarihli doğumlularda tıpkı 65 yaş üstü gibi sokağa çıkamayacaktır.
Bununla gençlerimizi de çocuklarımızı da ciddi manada kontrol altına almak durumundayız.
65 yaş üstü sıkıntıda da 20 yaş altı sıkıntıda değil diye elimizde böyle bir garanti yok.
Dışarıya çıkmak zorunda olan vatandaşlarımız için yeni uygulama başlatıyoruz. Pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır.
Şehirlerimizde tamamında insan hareketliliğini azaltmak için gereken tedbirler yarından itibaren İl Pandemi Kurulları tarafından alınıp uygulanabilecektir. Sokaklar dahil, tüm kamuya ait mekanlarda kalabalık oluşturacak şekilde asla bir arada bulunulamayacak, sosyal mesafeye en az üç adım olarak riayet edilecektir. Aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenlere gereken idari ve adli cezalar uygulanacaktır.

kademeli tedbirler, almaya devam...
tedbir diye alınanlar, yetersiz. eksik.
tedbirlerin yetersiz olduğu nerden belli,
salgınla ilgili, günlük rakamlara bak,

iş yerleri açık
devlet daireleri açık
toplu taşıma vasıtaları çalışıyor
(otobüs, dolmuş,raylı taşıma vs)

pazarlar açık,
marketler açık,
mesafe kuralına uyan var, uymayan var

hemen tedbir alınmalı,
tedbirin ne olduğu belli
geç kaldık
geç kalıyoruz

başka ülkelerde yaşananlar, bizde misliyle yaşanacak...
son düzlükte, onları geçme ihtimalimiz var...

beytullah paşam,
ben bizdede ölümler olduğunu biliyor ve üzülüyorum,
bilakis amerikada ölen masumlarada üzülüyorum,
benim hayal ettiğim şu,

abd ve rusya veya günahsız insanlara zulmeden,sömüren diğer küresel güçler,
"belanın yaradan tarafından bir ikaz olduğunu varsaysalar,bunu, o yönde yorumlasalar,
birazda olsa imana gelseler, diye umut ediyorum.

yoksa tabiki amerikada ölen ve hiçbir kötü niyeti olmayan insanların ölmesi beni tabiki sevindirmez.

vakaların büyük kısmı, istanbul da.
beklenen de bu,
insan giriş-çıkışının en çok olduğu yer istanbul.

istanbulda tedbir alınmazsa, sonuç iyi görünmüyor.

yarından tezi yok, toplu ulaşım durdurulmalı,

iş yerleri 2-3 hafta kapalı tutulmalı

insanlar 2-3 hafta evlerinde durmalı

yoksa sonuç iyi olmayacak,

bu iş, hastaneyle, hekimle, hemşireyle, hatta siyasetçiyle, çözülemez.

şapkayı önümüze alıp, bu akşam karar verilmeli,

yarın çok geç olabilir...

benzer tatbikatlar öteki büyük şehirlerde de yapılmalı.

anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul-zurna az....

Acele etmeyin yavaş yavaş yapıyorlar, önlemler peyder pey artıyor, demekki neymiş, bu önlemler gerekliymiş keşke bugün ve daha önceden alınan önlemler ilk vaka olduğu zaman alınsa idi, belki bu kadar her ile yayılmazdı, şimdi daha çok vefaat haberi vede daha maliyetli oluyor sanki, ben öyle düşünüyorum, nisan 30 da pik yapsa , 1 temmuza anca söner bu ateş maddi manevi çok yara alacağız gibi görünüyor.Rabbim cümle kullarının yardımcısı olsun.

şimdi,
amerikayı, rusyayı, avrupayı konuşmanın sırası değil, diye düşünüyorum,

biz bu işin içinden nasıl çıkacağız,

çare nedir,

onu düşünelim,

unutulmasın, akıl akıldan üstündür...

köydeki çiftçinin de, dağdaki çobanın da fikri önemli...

ingilizce kitaplar okuyarak, şartlanmış yanlış yazdım bilgilenmiş, anadilini bile düzgün konuşmaz olmuş kişiler,
çare bulmada, yetersiz olabilir...

ilaç ve aşı olmadan da, bu işin içinden çıkılabilir mi?

bu salgında,
bulaşmayı önleme, durdurma tedbirleri nelerdir?

mesela,
salgını bizden önce yaşayan milletlerin, durumundan ders alınmalı,
yaşadıkları dikkate alınmalı,

çin işi, sadece tedaviyle, ilaçla mı halletti,
yoksa, aldıkları
bulaşmayı önleme tedbirleriyle mi...

tedbir alınmadan geçen, her gün, büyük kayıp demek....

Son düzenleme:
Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, “COVID-19’un tedavi protokolünde yer alan ilacın halihazırda Türkiye’deki tek yerli üreticisi olarak, tüm dünyada çok yüksek talep artışı ile karşı karşıya olan ham maddeyi Dışişleri Bakanlığımız ve Ticaret Bakanlığımızın sahada bize verdiği destek ile derhal tedarik ederek ilk parti üretimini gerçekleştirdik ve Sağlık Bakanlığımıza teslim ettik. Bu ilacın yıl sonuna kadar yapacağımız tüm üretimini bağış yoluyla Türk tıbbının hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Geçmişe takılıp kalmamak gerekli ama ister istemez insanın aklına geliyor. Yeri geliyor 11 günlük tatillerimiz oluyor ve üretim tamamen duruyor. Bir on gün önce bile, 20 günlük sokağa çıkma yasağı uygulansaydı bu yayılma hızına sert bir fren yapılabilirdi. Çok büyük ekonomik kayıplar da olmazdı.
Evinde belirti gösterip hasta olanlar, sağlık sistemi zorlanmadan tedavi olabilirdi.
Hala olayın ciddiyetini ve durumumuzu anlamayanlara aşağıdaki videoyu izletin. Rakamlarla arası iyi olmayanlar için ne durumda olduğumuzu göstermesi için iyi bir çalışma.
İnşallah bundan sonra keşke denilecek hatalar ya da geç kararlar olmaz ve bu belayı çabuk atlatırız.

her çare bulunmuş ise,
niye ortada bir sürü ölen var,
anlayamıyorum,

"alıntı"

Maltepe Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kuantum Optiği ve Elektroniği Teknolojileri Laboratuvarı Sorumlusu Prof. Dr. Afif Sıddıki ve ekibi, koronavirüsle savaşan bir cihaz geliştirdi. Sağlık çalışanlarının enfekte olma riskini en aza indirmek amacıyla laboratuvara kapanan bilim ekibi, ortamdaki en ağır virüsleri dahi öldürebilen ultraviyole bir cihaz tasarladı.

her çare bulunmuş ise,
niye ortada bir sürü ölen var,
anlayamıyorum,

"alıntı"

Maltepe Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kuantum Optiği ve Elektroniği Teknolojileri Laboratuvarı Sorumlusu Prof. Dr. Afif Sıddıki ve ekibi, koronavirüsle savaşan bir cihaz geliştirdi. Sağlık çalışanlarının enfekte olma riskini en aza indirmek amacıyla laboratuvara kapanan bilim ekibi, ortamdaki en ağır virüsleri dahi öldürebilen ultraviyole bir cihaz tasarladı.
Virusu ışınla dış ortamda öldürebilirler lakin virus insan vücudunda hücre içine yerleşiyor olay bizde bitiyor zaten verilen ilaçlarda vücudun direncini arttırıcı ilaçlar savunma hücrelerini uyarıyor virusun kendisine karşı bir ilaç daha geliştirilemedi zaten virusların en büyük problemi de budur ilacı yok lakin tek çaresi aşıdır aşı bulunursa vücut virusa karşı bağışıklık geliştirecektir
Umarım en kısa sürede aşı bulunur

Virusu ışınla dış ortamda öldürebilirler lakin virus insan vücudunda hücre içine yerleşiyor olay bizde bitiyor zaten verilen ilaçlarda vücudun direncini arttırıcı ilaçlar savunma hücrelerini uyarıyor virusun kendisine karşı bir ilaç daha geliştirilemedi zaten virusların en büyük problemi de budur ilacı yok lakin tek çaresi aşıdır aşı bulunursa vücut virusa karşı bağışıklık geliştirecektir
Umarım en kısa sürede aşı bulunur
başkanım sen olmasan yandık,
ciddiyim.

Çinlilerin hayvanları canlı canlı vura vura öldürdüklerini canlı canlı yaktıkları video izledim, paylaşmak istemedim, hayvana bunu yapan insana ne yapmaz, eskiden yokmuş savaş varmış yedin diyelim şimdidemi kıtlık var, bunlar insan değil tam bi canavar ,