ne coronaymış

Zaten kırk takla attırcakları kesin bu iştede , bazı sitelerde tohum dagıtımları başladı vs diye yazıyor bakan beyin ağzından . Bazı sitelerdede gerekli mevzuat ileriki günlerde belli olcak diye yazıyor . Bizim orada yeşil mercimek güzel olur bunlar kırmızı vercekmiş galiba . Bende bi şansımı deniycem bakalım kaç takla attırcaklar tohum verenece . Diger mevzu ise valla ben acik böcüklendim diyomya bunlar bi güzellik düşünüyo çiftçi olarak hazırlıklı olmada fayda var bence . Bizim orda güzel bi söz var kazın çüçüğünü güzün sayarlar diye .
Genç çiftçilere veriyolarmış, diye bikaç yerde duydum , mercimek, nohut, fasulye para edecek bu sene, tabi harman zamanı değil, ekin abi tarla bereketi olur, 1. ayada bekletin değerlenir.

hala birileri yardım bekliyor...dışarıdan para gelmiyor eldeki yabancı çıkıyor ..para olmadığı için millete ıban vermişler ama bizim çiftçimiz bir umut diye yardım bekliyor..

dikkat edin mazot indirimi olmuyor ? çünkü dolar artıyor az bir şey petrol varil fiyatı artsa zam yapacaklar ..yapacakları çok çok borçları bir iki ay ertlerler ondan sonrası malum...

kabuk değiştirmek şart..yoksa bu sene ekenler seneye bile ekemeyecek duruma gelebilir.

Bugün cornayla ilgili çok haber duyduk , fakat3 haber çok dikkatimi çekti . 1.RefikSaydam hıfsısıha enstütüsünün 2011 de kapatılmış olması(yerli ve milli aşı araştırma enstütüsü, hemde dünya çapında) 2.Corona virüs vakalarında dünyada ilk 5 e girmişiz. 3.Japonya virüs başlangıcı görmüş 980 milyar dolar paaaket açıklamış....yorumu bu sefer sizlere bırakıyorum çiftçi arkadaşlarım.

3. Maddeye takılayım biraz dedim

Japonlar hiçde coronayı takmış görünmüyor, oradaki Türk genç durumun videosunu youtube a atmıştı geçenlerde, işte link...

https://www.youtube.com/watch?v=E2y7zJYdoMQ&feature=youtu.be

980 milyar dolar paket büyüklüğü ama esasen japon yeni basıp piyasaya sokmak, yani mesele para basmak, para basmak için bahane buldular, son 20 yıldır ABD doları Avrupa Euro yu ve japonyada Yen i basa basa bi hal oldular, en çok parayı bunlar bastılar..

Reis en sonunda dediki, hiçbirşey eskisi gibi olmayacak

Dünya büyük bir değişimin içine girdi

Pandemi bu işin bahanesi görünüyor, evet corona gerçek ama çok iyide bir bahane

Ölüm korkusu hiçbirşeyin eskisi gibi olmamasını sağlayacak bir araç

Bu korku hiçbirşeyin eskisi gibi olmayacağını sağlar

Ölümü gören insanlık evden çıkmaz sıtmaya razı olur ne denirse yaparmı yapar, hemde kuzu kuzu....isterse yapmasın, ucunda ölüm var ölüm.

3. Maddeye takılayım biraz dedim

Japonlar hiçde coronayı takmış görünmüyor, oradaki Türk genç durumun videosunu youtube a atmıştı geçenlerde, işte link...

https://www.youtube.com/watch?v=E2y7zJYdoMQ&feature=youtu.be

980 milyar dolar paket büyüklüğü ama esasen japon yeni basıp piyasaya sokmak, yani mesele para basmak, para basmak için bahane buldular, son 20 yıldır ABD doları Avrupa Euro yu ve japonyada Yen i basa basa bi hal oldular, en çok parayı bunlar bastılar..

Reis en sonunda dediki, hiçbirşey eskisi gibi olmayacak

Dünya büyük bir değişimin içine girdi

Pandemi bu işin bahanesi görünüyor, evet corona gerçek ama çok iyide bir bahane

Ölüm korkusu hiçbirşeyin eskisi gibi olmamasını sağlayacak bir araç

Bu korku hiçbirşeyin eskisi gibi olmayacağını sağlar

Ölümü gören insanlık evden çıkmaz sıtmaya razı olur ne denirse yaparmı yapar, hemde kuzu kuzu....isterse yapmasın, ucunda ölüm var ölüm.
Sende para bas yiyen varsa japon yeni ile tl bir mi, bas parayı dolar daha çok artsın , para basmayla olmuyor bunun etkileri ne olur, esas geride ,bişekilde bi yerlere borçlanacaz, 980 milyar dolar nere 14 milyar tl nere , iç açıcı durumlar yok, günah keçisininde ağzı var dili yok, vur coronoya gitsin, bize bişey olmaz diyenlere söylüyorum devlet borçlanır millet öder,

Sende para bas yiyen varsa japon yeni ile tl bir mi, bas parayı dolar daha çok artsın , para basmayla olmuyor bunun etkileri ne olur, esas geride ,bişekilde bi yerlere borçlanacaz, 980 milyar dolar nere 14 milyar tl nere , iç açıcı durumlar yok, günah keçisininde ağzı var dili yok, vur coronoya gitsin, bize bişey olmaz diyenlere söylüyorum devlet borçlanır millet öder,
Para basmaktan başka hiç bir çare yok gıbı abi çok ama çok zor günler geliyor dolar 7 TL ye yerleşecek galıba orda da çok durmaz galiba bilmiyorum nolur yoksulluk yada çok aşırı para gelir elimize ama değeri kalmaz çeltik 5 TL olur ama mesela traktör 1 trilyon olur

Para basmaktan başka hiç bir çare yok gıbı abi çok ama çok zor günler geliyor dolar 7 TL ye yerleşecek galıba orda da çok durmaz galiba bilmiyorum nolur yoksulluk yada çok aşırı para gelir elimize ama değeri kalmaz çeltik 5 TL olur ama mesela traktör 1 trilyon olur

Evet, sonuçta ekonomiler etkilenecek, orta sınıfın hali duman olacak, bankalar batacak, enflasyon, hiperenflasyon...vs..vs..

Bu durumda çalışan fabrika veya orta ölçekli işletmeler olsa ne olur?

Çiftçi üretse ne olur?

ihtiyaçlar karşılanır, karşılanabildiği kadar

Ama karşılayanlara artısı olurmu?

üretene artısı ne olur?

hiperenflasyonda maalesef anca ayakta kalır, üreteceğim diye zarar edip batmazsa tabi...

ayakta kalamayıp batan noolurki zaten..

sürecin sonunda kim kazançlı çıkarki?

çamura batanda bir, yan gelip basılan parayı tüketende birmi olur?

Sürecin sonuna çıkanlar nasıl bir yaşam şekli olduğunu görecek ve yola devam edecek, eski yollar olmadan, yeni yolda devam edecek.

Çiftçilik yokolmazda, varlığı tarih boyunca devam etti yokolmadı, ama ekonomilerde hiç sürekli öncelikli olmadı, yine arka sıralarda önceliği olmaktan kurtulamaz bence.

Hiçbirşey eskisi gibi olmayacak derken bir yanılgıya düşülmesin demek istiyorum...çok şey değişir ama çiftçilik yada tarım tam tersine dönmez sıralamada 3 aşağı 5 yukarı aynı yerlerde kalır...

Son düzenleme:
korona yayılmaya devam ediyor...
can almaya devam ediyor...
dünya da, memlekette

çare yok
aşı yok
ilaç yok
tedbir yetersiz...

ulaşımda temas kırılmadı
iş yerlerinde temas kırılmadı
çarşıda, pazarda temas kırılmadı...
virüs bulaşması çok kolay, temas sırasında..
birkaç dakikada iş bitiyor...

allah korusun vatandaşı diyeceğim ama...
allah, 'size ben akıl vermedim mi' der gibi...

gençlerde, orta yaşlılarda koranalı sayısı artmaktadır....
bunun, muhtemel sebebi nedir?

toplu taşıma vasıtalarında korona bulaşması devam ediyor....
bu insanlar, çalışmaya devam ediyor....iş yerlerinde bulaşma devam ediyor...

tespit edilen koronalı sayısı, her geçen gün artmaktadır...

çare:
bulaşmanın engellenmesi....çalışmaya 2-3 hafta ara verilmesi
toplu taşıma vasıtalarının durdurulması...en az 3-5 hafta

yoksa, bu salgın önlenemez...
giderek yayılır, artar...
her gün, halk korona rakamlarını, tv ekranlarından izler, üzülür, elinden bir şey gelmez...

bulaşmayı kırmada, başarısız olanların hali...
bak: avrupa milletleri
bak: amerika

biz de aynı yolu izliyoruz, malesef...
sıkıntı, şehirlerde, özellikle büyük şehirlerde...istanbul, izmir, ankara vs..

bu işin çaresi, ne ilaç, ne aşı,
bulaşmanın kırılması....

profesörlerimiz,, aşı, ilaç, ölüm oranı, vaka sayısı, iyileşenlerin sayısı....vs
istatistik konularını tartışmaya devam ediyorlar

Son düzenleme:
bilim kurulu üyesi,

aşı olmadan, bulaşmayı, yayılmayı durdurmak imkansız...

çin , bulaşmayı, yayılmayı durdurduğunu söylüyor...
çıkan tek tük vaka , başka ülkelerden gelenler...

maske yok...
eczanede var....satışı yasak,
adam parayla almış, bedava vermiyor....
hadi hayırlısı...

ekranlardan...

evde kal, evde kal...
iş yerleri açık, devlet daireleri açık...
nasıl kalsınlar evde...

20 yaş altındakiler...evden çıkmak yaşak..
65 yaş üstündekiler...evden çıkmak yasak...
tv
virüs en çok orta yaştakilerde yayılıyormuş....

akıbetiniz hayırlı olsun...

Durmak yok halkımız çalışmaya devam covit 19 Uzak dursun
IMG_20200408_131830.jpg