MİLLETTEN DALGA GEÇİYORLAR ARTIK RESMEN

Torpil ve rüşvet yok edilmedikçe hiç bir şey düzelmez. Gerçek müslüman gibi yaşamıyoruz ve doğal olarak hakkaniyet hep göz ardı ediliyor. E hâl böyle olunca zincirleme olarak sorun bitmiyor her konuda. Bizim yanlışımız bu. M. Akif diyor ya avrupalı için "işleri var dinimiz gibi, dinleri var işimiz gibi." diyor ya gayet doğru bir söz. Allah'tan korkmayan adamdan her türlü şerefsizliği bekleyebilirsin abi kısaca diyecegim bu.
Dinsiz tanidiklarim vardi okulda yere cop atmazlardi desteklemiyorum ama kotu insanlar degillerdi... bazilari Allah derken bile calmayi dusunuyor... gecenlerde traktor saati konusunda yazmisti bir uyemiz traktorun saatini geri almak hirsizliktir diye aynen oyle... basit avuntular ile kebdilerini kandirip calmaya devam..

Sanma ki onlar kotu insan olduklarinin farkinda.... para kazanmak icin her yolu denemekle, kotu tarafa gecmek arasinda ince bir cizgi var. O insanlar oturup dinlesen bir dunya hakli sebepleri vardir s sutten cikmis ak kasiklardir...

Ama yine eskilerin bir lafi varya cehenneme giden yol iyilik taslariyla oruludur diye.

Ama ozelde de bakmazlar gozunun yasina 1 olur 2 olur 3.de hadi bak uegenim sen isine deyiverirler. Devlet iste burada devreye giriyor. Ozellestirilecek kisiler gecmisleri adam gibi arastirilip guve ilir kisilere verilmeli verildikten sonra denetlenmeye devam edilmeli. Ama yine devlet bu isleri adam gibi yapmayacagindan ozelleatirme olmamasi daha hayirli gecte olsa pancar parasi aliyoruz suan :)

Dinsiz tanidiklarim vardi okulda yere cop atmazlardi desteklemiyorum ama kotu insanlar degillerdi... bazilari Allah derken bile calmayi dusunuyor... gecenlerde traktor saati konusunda yazmisti bir uyemiz traktorun saatini geri almak hirsizliktir diye aynen oyle... basit avuntular ile kebdilerini kandirip calmaya devam..

Sanma ki onlar kotu insan olduklarinin farkinda.... para kazanmak icin her yolu denemekle, kotu tarafa gecmek arasinda ince bir cizgi var. O insanlar oturup dinlesen bir dunya hakli sebepleri vardir s sutten cikmis ak kasiklardir...

Ama yine eskilerin bir lafi varya cehenneme giden yol iyilik taslariyla oruludur diye.

Ama ozelde de bakmazlar gozunun yasina 1 olur 2 olur 3.de hadi bak uegenim sen isine deyiverirler. Devlet iste burada devreye giriyor. Ozellestirilecek kisiler gecmisleri adam gibi arastirilip guve ilir kisilere verilmeli verildikten sonra denetlenmeye devam edilmeli. Ama yine devlet bu isleri adam gibi yapmayacagindan ozelleatirme olmamasi daha hayirli gecte olsa pancar parasi aliyoruz suan :)
Doğru diyon abi onlar müslüman değiller ama müslüman gibi yaşıyorlar bak bugün japonlar dinsiz ama ne kadar medeni insanlar adamların yasantisi 1400 sene once peygamberimiz zamanindaki muslumanlarin yasantisi gibi biz de müslümanız güya ama yasantimiza bak hayvanlar bile bizden daha insafli bu devlet islerinde ne dalavere dönüyor bi bilsen rezilliğin dibi herkes sadece lafta Allah diyor.

Bir devlet şeker fabrikası işletemeyecek kadar acizse yazık bu devlete yazık bu insanımıza.Bir işletme yeteri kadar kar etmeyebilir ya da zarar edebilir.Zarar etti diye hemen satalım ya da kiralayalım demek acizliktir.Hepimiz üreticiyiz burada.Öyle seneler gelmiştir ki seneyi ya da seneleri zararla kapatmışızdır.Hangimiz zarar ettim satayım tarlaları ya da kiraya vereyim dedi?Ben nerede yanlış yaptım ki zarar ettim demişsinizdir.Hatanızı düzeltip zararınızı telafi etmişsinizdir.O yüzden bu fabrikalar önce nasıl karlı hale getirilir bunun tartışılması gerekir.Bugün şeker fabrikaları satılır, kiralanır yarın TMO öbür gün Trakya Birlik böyle gider.Devlet hepsini özelleştirdikten sonra piyasayı kim düzenleyecek?Çiftçi özel sektörün kucağına oturtulacak.En az kar eden devlet malı bile özelleştirilmiş halinden alınacak vergiden daha fazla gelir getirir.81 ilde üniversitemiz yok mu bizim?Mühendisimiz mi eksik hamalımız mı neyimiz eksikte işletilemiyor?Bu raporu hazırlayan Cargill şirketi Sarımsaklı Tigem'in özelleştirilmesi esnasında aktif rol oynadığı söyleniyor e bir de Ziya Tarım gerçeği var trakyada.Yani bir şirket devletin politikalarına yön verebiliyorsa daha da yazık!!!

Devlet fabrika isletmekte herzaman basarisizdir. Bircok ulkede boyledir.

Genc olanlar hatirlamaz ama, Karabuk Demir Celik kapatilacakti, zarardaydi, isciler direndi 1 TL fiyatla devraldi koca fabrikayi, hala calisiyor. Mesele artik kendi fabrikalari olmasinda. Bir fikra var,

Cin`de adamin bir bogasi varmis gunde 40-50 duveye asarmis. Gelmis devletin adamlari sen bunu bize ver, devlet ciftliginde kullanalim, millet faydalansiz falan deyip alip goturmusler. Aradan biraz zaman gecmis gelip adama demislerki gunde bir ancak yapiyor ne oldu dersin ? Adam gidip boganin kulaguna birseyler demis, boga birseyler demis. Tamam demis adam, dediki, eskiden zevk icin yapardim simdi memur oldum gunde 1 yeter !

Gunde iki saat verimli calismayan isci ozel sektorde tam calisir yoksa atarlar. Devletteyken 1000 isci varsa ozelde 500 isci daha fazla uretim yapar maliyeti dusurur.

Onemli olan iyi niyetli sirketin almasi, basina adam gibi adam koymalari. Yani yandasa peskes olmasin.

Tekellikten çiftçi kurtulmuş olur piyasada rekabet olur devletin yapacağı iş var yapmayacağı iş var şimdi
Bazı arkadaşlar devlet şeker fabrikalarının ödemeyi geciktirğinden bshsetmiş devleti kime şikayet edecektin ama özel şirket vermese dayanır çiftçi kapına hakkını arar iyi olmuş bence

Liberal ekonomiyi piyasa ekonomisini cok iyi bilirim. Bu seker fabrikaları satılınca her şey düzelecek mi bu satışların arkası gelmeyecek mi zannediyorsunyz siz? Bu satışın arkası TMO dur bunuda yazın kenara çiftçiler kendileriyle olan işleri bu kadar kolay kabul ettikçe ardı arkası kesilmeyecek bunun. Daha geçen sene TMO başkanı açıkladı devlet buğday işinden çekilecek depoculuk yapacak diye yani sunu demek istiyor biz buğday almayacagiz zamanla bunu özel sektöre bırakacağız diyor yahu devlet buğday almayı bırak fiyatını açıklamadığı zaman tüccar bu millerin anasını aglatıyor siz neden bahsediyorsunuz. Devlet her sektöre girmez buna bende katılıyorum ama eğitim savunma ve tarım bir ülkenin en önemli candamarıdır bu üç sektör özel sektöre teslim edilemez. Devlet tarım işine karlı mı zararlı mı diye bakamaz.

Bir devlet şeker fabrikası işletemeyecek kadar acizse yazık bu devlete yazık bu insanımıza.Bir işletme yeteri kadar kar etmeyebilir ya da zarar edebilir.Zarar etti diye hemen satalım ya da kiralayalım demek acizliktir.Hepimiz üreticiyiz burada.Öyle seneler gelmiştir ki seneyi ya da seneleri zararla kapatmışızdır.Hangimiz zarar ettim satayım tarlaları ya da kiraya vereyim dedi?Ben nerede yanlış yaptım ki zarar ettim demişsinizdir.Hatanızı düzeltip zararınızı telafi etmişsinizdir.O yüzden bu fabrikalar önce nasıl karlı hale getirilir bunun tartışılması gerekir.Bugün şeker fabrikaları satılır, kiralanır yarın TMO öbür gün Trakya Birlik böyle gider.Devlet hepsini özelleştirdikten sonra piyasayı kim düzenleyecek?Çiftçi özel sektörün kucağına oturtulacak.En az kar eden devlet malı bile özelleştirilmiş halinden alınacak vergiden daha fazla gelir getirir.81 ilde üniversitemiz yok mu bizim?Mühendisimiz mi eksik hamalımız mı neyimiz eksikte işletilemiyor?Bu raporu hazırlayan Cargill şirketi Sarımsaklı Tigem'in özelleştirilmesi esnasında aktif rol oynadığı söyleniyor e bir de Ziya Tarım gerçeği var trakyada.Yani bir şirket devletin politikalarına yön verebiliyorsa daha da yazık!!!
Cargill dünyanın 4. zengin firmasıymış yıllık geliri cirosu Avrupa'daki birkaç devlet hariç gerikalanın dan daha fazlaymış, yahudi rochild ailesinin kurduğu şirketler bünyesindeymiş , başkan Trump un şirketleriylede ortaklıkları bulunuyor, güçlü Yahudi lobisini ve Amerikan devletinin gücünü kullanarak Turkiye ve diğer devletlere zorla, NBŞ (kimyasalla hazırlanan nişasta bazlı şeker) ürünlerini dayatıyorlar, zararları bilim adamlarınca kanıtlanınca Amerika da kullanımı bazı eyaletlerde yasaklanmış geri kalanında kota getirilerek azaltılmıştır, en büyük zararı kanserin herturlüsü ve siroz, vücut metobolizmasini tamamen bozarak hastalıklara karşı bağışıklık sistemini felç ederek ortadan kaldırıyor.
Kanada da bazı tohumları toplatılıp imha edilmiştir

beyler siyaset veya art niyetle yazmıyorum. devletimizde bir suç yok devlet için fabrika çalıştırmak çocuk oyuncağı bile olamaz ancak şu siyasilerimiz var ya bütün suç bence onların çünkü üst yazımda dikkat ederseniz fabrika tahminen 50 gün veya 60 çalışıyor ki siyasilerimiz yandaşlarına birer koltuk alıp fabrikada yer açıyor . işlenen pancar yarıya düştüğü halde sabit çalışanlar yıllar içinde katlanarak artmış peki bunların maaşları kimden çıkıyor.
daha yazmak istemiyorum .

Devlet kapısı çalışmadan para kazanma yeri olarak görüldükçe malesef altın madeni bile zarar eder.Bunlara kim sebep olduysa mel'undur.Olmmasına göz yumanda mel' undur.

beyler siyaset veya art niyetle yazmıyorum. devletimizde bir suç yok devlet için fabrika çalıştırmak çocuk oyuncağı bile olamaz ancak şu siyasilerimiz var ya bütün suç bence onların çünkü üst yazımda dikkat ederseniz fabrika tahminen 50 gün veya 60 çalışıyor ki siyasilerimiz yandaşlarına birer koltuk alıp fabrikada yer açıyor . işlenen pancar yarıya düştüğü halde sabit çalışanlar yıllar içinde katlanarak artmış peki bunların maaşları kimden çıkıyor.
daha yazmak istemiyorum .
fehim abi bende yazmıyordum.
ama erzurumda şeker fabrikası var.
Yıllardır yüzlerce adam maaş alıyor.
hemde çoğusu yaşlı iş göremez halde.
pancar dersen eken yok.

peki bunların servisi.
yemek giderleri.
elektri,su
ekipmangideri,
amortisman,
çalışanların maaşı,
Sigortaları,
primleri,
sağlık giderleri,
fabrikanın umumi ihtiyaçları.
daha onlarca kalem harcama. hep BOŞ.
e niye bu boş adamların masrafları senle benim cebimden çıksın.

versinler Torkuya.
torku gelsin atsın bu keneleri dışarı.
adam gibi işletsin.

pancar dersen eken yok.

peki bunların servisi.
yemek giderleri.
elektri,su
ekipmangideri,
amortisman,
çalışanların maaşı,
Sigortaları,
primleri,
sağlık giderleri,

versinler Torkuya.
adam gibi işletsin.
Satilacak 15 fabrika icerisinde var mi abi orasi

Bütün bunlar işte ismet özeli anlamamanın ve okumamanın sebebi
Gerekirse herşeyde millileşmeli ve yerlileşmeli toprak reformu yapılmalı ekilmeyen araziler en yakınındaki komşusuna verilmeli gerekiyorsa

pancar dersen eken yok.

peki bunların servisi.
yemek giderleri.
elektri,su
ekipmangideri,
amortisman,
çalışanların maaşı,
Sigortaları,
primleri,
sağlık giderleri,

versinler Torkuya.
adam gibi işletsin.

Evet torkuya değeri oranında satılsın. Başka kişileri zengin yapmak yerine torkuya gitsin en azından ülkemiz için bir kayıp olmaz. Bedavaya başkasına peşkeş çekileceğine torkuya verilsin. Devlet eli çekilirse belki ekim oranına kota koyulmaz çiftçi için çok daha hayırlı olur.