MF 265 S in bittiği anlar.. ( Nam-ı değer Kral)

Ynt: MF 265 S in bittiği anlar.. ( Nam-ı değer Kral)

aribas link=topic=35194.msg339808#msg339808 date=1297542529' Alıntı:
kardeş haksızlık yapma bende kullandım265 s kabinli 5 tane 4 tonluk pancar römorkunu çekio du zorda olsa hakkını yeme
o römorklar doluysa onları ..... sene çekemz kardş biraz sallamışın sen boşsa onları dedem de ceker oap*-s

265 deyip geçmeyin..ağırlıkları olduktan sonra çekmez diye bişey yok..benim peder zamanında ağırlıklı düz 265 le tarlada saplanan römoğun okunu koparıp,köde kimsenin 2 römorkla cesarte edemediği köy içindeki bayır 3 danesiynen çıkmış..borç olduğu içinde satmış..265 ağırlık atmadınmı gıcık eder amma jantın içine ve dışına birer tane daha attınmı fazladan o zaman fark atıyo...nail abey sende suynan uğraşma jantın içine ve dışına birer tane daha attır..

feuer_frei link=topic=35194.msg340078#msg340078 date=1297600410' Alıntı:
o römorklar doluysa onları ..... sene çekemz kardş biraz sallamışın sen boşsa onları dedem de ceker oap*-s
sen öyle de kendini sallaya dur.

nail abicim selamlar ..

geçen hafta sonu köyde kazayağı çekmeye gittim. ağustos ayında sürmüştük tarlaları, abicim o kadar güzel tav vardı ki toprak kum gibi dağıldı,
bi görsen abi o kadar tatlı gidiyodu ki .. 1,5 la( hızlı takviye vn 2 ) 15-16 gazda çok güzel gitti. gerçi bizim tarlaların hepsi düzlük o da var :)

ama hidrolik çalışması çok şeyi fark ettiriyo abi, kazayakları batıp , orta kola baskı uyguladıkça , hidrolik kolları kendi kendini azar azar yukarıya kaldırıyo, eğim değişince de tekrar aşağı çekiyo :) başağın hidroliklerine hayranım abicim :) çok güzel hızlı tepki veriyo, çok hassas :) traktörün seyiri hep sabit . başak o kadar güçlü değil ama hidrolikten, şanzımandan kazanıyo :)

keşke kamera olsaydı da çekseydim :) seninle özlellikle paylaşmak istedim abi :)

senol_84 link=topic=35194.msg340816#msg340816 date=1297722090' Alıntı:
nail abicim selamlar ..

geçen hafta sonu köyde kazayağı çekmeye gittim. ağustos ayında sürmüştük tarlaları, abicim o kadar güzel tav vardı ki toprak kum gibi dağıldı,
bi görsen abi o kadar tatlı gidiyodu ki .. 1,5 la( hızlı takviye vn 2 ) 15-16 gazda çok güzel gitti. gerçi bizim tarlaların hepsi düzlük o da var :)

ama hidrolik çalışması çok şeyi fark ettiriyo abi, kazayakları batıp , orta kola baskı uyguladıkça , hidrolik kolları kendi kendini azar azar yukarıya kaldırıyo, eğim değişince de tekrar aşağı çekiyo :) başağın hidroliklerine hayranım abicim :) çok güzel hızlı tepki veriyo, çok hassas :) traktörün seyiri hep sabit . başak o kadar güçlü değil ama hidrolikten, şanzımandan kazanıyo :)

keşke kamera olsaydı da çekseydim :) seninle özlellikle paylaşmak istedim abi :)
Yorumun için teşekkürler.. Zaten bu çektiğimiz sıkıntılar tamamen traktöre maledilmemeli, toprak tav durumu, arazi eğimi v.b. bi çok etken var. Ben zaman zaman olumsuzlukları burda paylaştım, eğer okuduysanız traktöre fazla suç bulmadım.. Bana göre bu dudurmlarda tek yapılacak şey; değişik ebatlarda lastik kullanmak.. Duruma göre dar tabanlı, duruma göre daha geniş tabanlı v.s. buda tamamen maddiyata bakıyor..:)

bence en önemli etken toprağın tavıdır abi :)
aynı tarlaları ağustos ayında takviye 3 le zoru zoruna sürmüştüm mesela :)
abi lastiğe falan para verme bence tavı olmadımı ne olsa pek bişey değişmez bence