Merak Edilen Konu Kapalı Sistem Koyunculuk Gerçekleşen Maliyetler ve Deneyimlerim Hk.

maşallah kzularına :)
bu hesaplama için biz zeytin yapragı yerine kendi otumuzu bağlasak aynı fiyata gelir gibi. başlangıcta karaman veya kırma merinos anac alıp koçları güzel ırk secersek tecrübesiz biri için daha iyi olur diye düşünüyorum.
bir sey daha soracağım doğumda koyun zorlanırsa mudahale zor mudur ? cok kaybımız olurmu?

maşallah kzularına :)
bu hesaplama için biz zeytin yapragı yerine kendi otumuzu bağlasak aynı fiyata gelir gibi. başlangıcta karaman veya kırma merinos anac alıp koçları güzel ırk secersek tecrübesiz biri için daha iyi olur diye düşünüyorum.
bir sey daha soracağım doğumda koyun zorlanırsa mudahale zor mudur ? cok kaybımız olurmu?
Teşekkür ediyorum , ben tecrübesiz her arkadaşıma ucuz ve yaşama tutunma içgüdüsü yüksek yerli hayvan tavsiye ederim .

Hayvanların beslenmesinde mera yoksa mutlaka kuru ot mümkünse cayır otu olması iyi oluyor.
Daha abartıp fiğ ve kuzu ve temizlik toklular için yonca çok iyi olur.
Ama kaba yem olarak zeytin yaprağına dayalı bir beslemenin sonucu muhtemelen ikinci kiş sonu anlam verilemeyen ölümler olabilir olasılık Ama olabilir.
Geviş getiren hayvanların sindirim sistemi ot olmadığında iflas eder diyebilirim.
Her kilolu koyun obez değildir kilolu koyunlar kızgınlık sorunu yaşar yanlış Bir tabir hareketsiz hayvanlar Bu sorunu yaşar gün dönümünü hissedemeyecek kadar doğasından uzak yaşayan hayvan kızgınlık sorunu yaşar.

Hayvanların beslenmesinde mera yoksa mutlaka kuru ot mümkünse cayır otu olması iyi oluyor.
Ama kaba yem olarak zeytin yaprağına dayalı bir beslemenin sonucu muhtemelen ikinci kiş sonu anlam verilemeyen ölümler olabilir olasılık Ama olabilir.
Geviş getiren hayvanların sindirim sistemi ot olmadığında iflas eder diyebilirim.
Her kilolu koyun obez değildir kilolu koyunlar kızgınlık sorunu yaşar yanlış Bir tabir hareketsiz hayvanlar Bu sorunu yaşar gün dönümünü hissedemeyecek kadar doğasından uzak yaşayan hayvan kızgınlık sorunu yaşar.
Teşekkürler İlhan Abi , hiç saman almadım ama kuru çayır otunu eksik etmiyorum hayvana ne yedirirsem yedireyim ... Dogumlarla beraber koyun süt yemi+ufak bi miktar arpa ve yonca+kuru çayır otu devam edicem , uygun mudur ?

Teşekkürler İlhan Abi , hiç saman almadım ama kuru çayır otunu eksik etmiyorum hayvana ne yedirirsem yedireyim ... Dogumlarla beraber koyun süt yemi+ufak bi miktar arpa ve yonca+kuru çayır otu devam edicem , uygun mudur ?

Kuru cayır otu yiyorlarsa zayıf bile olsalar ölüm olasılığı çok çok düşük olur.
Koyunlar kuru ot yiyorsa yem takviyeside varsa kolay kolay hastalık bilmezsin.

ben 3 gün önce koyunculuğa başladım size bir kaç sorum var şimdi aldığım tüm koyunlar kuzulu şuan tekrar gebe kalıyorlar adnan oktar ile taner iyi çalışıyor :D şimdi size sormak istediğim şey şu bunları nasıl beslemeliyim elimde yulaf ve çayır otu mısır silajı ve pancar küspesi var tabi tane yem olarak arpa buğdayda var ne kadar vermeliyim

ben 3 gün önce koyunculuğa başladım size bir kaç sorum var şimdi aldığım tüm koyunlar kuzulu şuan tekrar gebe kalıyorlar adnan oktar ile taner iyi çalışıyor :D şimdi size sormak istediğim şey şu bunları nasıl beslemeliyim elimde yulaf ve çayır otu mısır silajı ve pancar küspesi var tabi tane yem olarak arpa buğdayda var ne kadar vermeliyim
Hayırlı olsun Osman , tüyü kadar kazandırsın inşallah ! Flushing dönemi gecirdi mi hayvanlar koç salınmadan ?

Kuru cayır otu yiyorlarsa zayıf bile olsalar ölüm olasılığı çok çok düşük olur.
Koyunlar kuru ot yiyorsa yem takviyeside varsa kolay kolay hastalık bilmezsin.
Dün doğdu bu minik , ikiz eşi . Başında değildim hayvanın , anası kabul etmemiş . Şimdilik beraber takılıyoruz böyle 😆 sabaha kadar 4-5 kez anasını tutup kuzuyu emzirttim , ağızdan 2 ml. Ademin verdim , 1 ml. yeldif vurdum . Bebe devam sütü içiyor şu anda . Sütün içine 3 günde 1 yumurta kiricam . Başka bi tavsiyesi olan var mı ? Şu an yaşayacak gibi duruyor , enerjisi ve vücut ısısı iyi ...
IMG_20191207_175147.jpg

Bereketli olsun

Hunharca yiyebildikleri kadar cayır otu tadımlık miktarda slaj kilo olarak hiç hesaplamadim isterseniz tartarim hayvan başı ne kadar Bir avuç arpa yeter artar.
Buda benim tahir Nisan ayına kadar zincire vurdum nasip kısmet olursa nisanda tekrar salicam.
IMAG3638.jpg

Koyunculuk yapan arkadaşım var.Silajin çok zarar verdiğini bu yüzden bıraktıklarını söyledi.
Buraya bakarsanız gebeliğin 15.haftasına kadar 1.5 kg çayır otunun yeterli geldiğini söylüyorlar.

adnan bey foto vermiyor ve aldığım adam kırkmamış bir karış yapağı var üstünde 3-4 gün sonra bir foto atarım tahirin maşşallahı var bu arada :) silaj konusuna gelince büyükbaş hayvancılıkta yapıyorum o yüzden silajım çok bol bu nedenle veriyorum biraz fakat pancar küspesi aldım şimdi o gelince vermicem silajı

adnan bey foto vermiyor ve aldığım adam kırkmamış bir karış yapağı var üstünde 3-4 gün sonra bir foto atarım tahirin maşşallahı var bu arada :) silaj konusuna gelince büyükbaş hayvancılıkta yapıyorum o yüzden silajım çok bol bu nedenle veriyorum biraz fakat pancar küspesi aldım şimdi o gelince vermicem silajı
Slaj ver usta büyük baştaki gibi Bol bol verme koyun daha çok ot türevi besinlerle sağlıklı beslenir.
Slaj fazla verirsen ot tüketimi azalır sindirim sistemi sorunları başlar sonuç celerme hastalığını müteakiben kavurma [emoji16]

Şimdi besleme üzerine konuşurken birkaç hayvanın farklı dönemlerde çekilmiş fotoğraflarını atayım.
Hiç meraya cikmadiklari dönemde.
18 litre oluyor sanırım Yağ tenekesi tıka başa dolu slaj.
3 litre yoğurt kovası ile arpa.
Eğer koyunlar yakın gebe ise bunun yarısı arpa yarısı süt yemi.
Yinede 3litre Kova ole.
Yonca balyasinin Beste biri kadar yonca.
Karaçim(reygras) balyasinin Beste biri kadar karaçim.
Yemlemeyide gün doğarken ve gün batarken yaparsanız iyi olur.
Bu ölçü 8 koyun için.
Sabah akşam aynı.
Her fırsatta mümkün olduguncada meraya.
IMAG3659.jpg
IMAG3664.jpg
IMAG3417.jpg
IMAG3290.jpg