Merak Edilen Konu Kapalı Sistem Koyunculuk Gerçekleşen Maliyetler ve Deneyimlerim Hk.

Dün doğdu bu minik , ikiz eşi . Başında değildim hayvanın , anası kabul etmemiş . Şimdilik beraber takılıyoruz böyle 😆 sabaha kadar 4-5 kez anasını tutup kuzuyu emzirttim , ağızdan 2 ml. Ademin verdim , 1 ml. yeldif vurdum . Bebe devam sütü içiyor şu anda . Sütün içine 3 günde 1 yumurta kiricam . Başka bi tavsiyesi olan var mı ? Şu an yaşayacak gibi duruyor , enerjisi ve vücut ısısı iyi ...
Ekli dosyayı görüntüle 43092
Arkadaşlar deneyim paylaşımıdır ; annenin almadığı kuzu daha iyi vitamin+mineral+protein alsın diye insanlar için satılan bebe devam sütü alıp kullandım . Giderek ağırlaşan bi ishale yol açtı bu durum . Kuzuda +%50 kıvırcık kanı var , muhtemelen bu nedenle ishale rağmen yemesi ve keyfi yerindeydi . İnek sütüne döndük , içine 1/3 oranında su karıştırıyoruz . İshali atlattı şükür .

abi ben çok yeniyim dediğim gibi koçları bu sabah getirdim başladılar çalışmaya kuzulu aldım koyunları kuzular 1-2 aylık arasında o yüzden tekrar geliyorlar koça koyunlar bu bir aşama başarırsam 100 baş daha alırım
Deneyimli arkadaşlarımızdan bir yardım isteyelim bence Osman ; burada garip bi durum var ... 1-2 aylık yanında kuzusu olan koyun kuzu ayrılmadan yanından koça gelir mi ?

Arkadaşlar deneyim paylaşımıdır ; annenin almadığı kuzu daha iyi vitamin+mineral+protein alsın diye insanlar için satılan bebe devam sütü alıp kullandım . Giderek ağırlaşan bi ishale yol açtı bu durum . Kuzuda +%50 kıvırcık kanı var , muhtemelen bu nedenle ishale rağmen yemesi ve keyfi yerindeydi . İnek sütüne döndük , içine 1/3 oranında su karıştırıyoruz . İshali atlattı şükür .

Veteriner Hekim Erol Aslan'ın tarifi var. 1 litre inek sütüne bir yemek kaşığı pekmez ve 1 adet yumurta. Hatta tarhana çorbası ile bir çok kuzuyu kurtardığını da söylemişti.

Son düzenleme:

Veteriner Hekim Erol Aslan'ın tarifi var. 1 litre inek sütüne bir yemek kaşığı pekmez ve 1 adet yumurta. Hatta tarhana çorbası ile bir çok kuzuyu kurtardığını da söylemişti.
Verdiğin tarife balık yağıda ekleyerek deniyeceğim Gökhan . Kuzunun gelişimini paylaşırım fotolarla .

Peki uygun mudur, bbaşta veteriner 60 gün ara verelim diyor.
Koyun önce altındaki kuzuyu emzirmesi gerekecek.
O kuzular damızlık kalacaksa 2.5 hatta 3 ay emmesi gerekir.
Koyunlardan her dönem kuzu almak doğru olmaz.
Bu gün koyun koç alsa o kuzu mayıs sicaklarinda annesi kalkıp emziremicek pişik kalacak ciğer hastalıkları ektima vs hepsine açık olacak.
Kuzu Nisan ayına kadar sütten kesilmicekse koçlar cekilmesi gerekir.

Koyun önce altındaki kuzuyu emzirmesi gerekecek.
O kuzular damızlık kalacaksa 2.5 hatta 3 ay emmesi gerekir.
Koyunlardan her dönem kuzu almak doğru olmaz.
Bu gün koyun koç alsa o kuzu mayıs sicaklarinda annesi kalkıp emziremicek pişik kalacak ciğer hastalıkları ektima vs hepsine açık olacak.
Kuzu Nisan ayına kadar sütten kesilmicekse koçlar cekilmesi gerekir.
Aklada uygub budur zaten , makine değil ys bu bütün canlıların bir ara verme süreci olmalı, teşekkürler.

Hicbir sikinti olmaz kuzulatacaksan birak gelsinler besiyle alakali ama 2 ay sonra gelirseler sicak havada kuzular iyi buyumuyo ben kocu ayirdim kuzulatmayacagim senede 1 kuzu yeter
Bende yok amcalarda var, tamamen bilgi edinme amaçlı sordum teşekkürler, bence kbaşcılar bu konuda sizin gibi düşünmezler sanki ikiye bölmüş gibi bir şey oldu, yani hayvan rahmi dinlenmese ilerde döl problemş olur gibi geldi bana , tabiki sizler daha iyi bilirsiniz.

Bende yok amcalarda var, tamamen bilgi edinme amaçlı sordum teşekkürler, bence kbaşcılar bu konuda sizin gibi düşünmezler sanki ikiye bölmüş gibi bir şey oldu, yani hayvan rahmi dinlenmese ilerde döl problemş olur gibi geldi bana , tabiki sizler daha iyi bilirsiniz.
Tamamen besiyle alakali bizim burda eylulde kuzulayan koyunlarin hepsi gebedir kuzuyu 2ayda ayirirlar koyunlar toparliyor ama yilbasindan sonra koc olmamali bence dogumlsr sicaklara kaldimi buyuk sikinti

merhaba,

senede bir kuzu kazanc olarak yeterli geliyor mu? kac koyununuz var?
8 koyunum var senede bir dönem kuzularsa büyük bölümü ikiz yapar.
Kazanç olarakta yeter neden yeter koyunlar damizliktan daha geç düşer kuzular daha fazla kilo alir.
Abi ölümler kuzu ölümleri cok az olur.
İyi dönem Kuzulatma uc yılda bir defa yapılır.
Sebebi iki yılda kızgınlık İlk bahar sonbahar döneme denk getirilir.