Bu konuda haklısın ama fabrikasyon la karşılaştırmak doğru değil. Fabrikada traktör toplamadan 4 WD yada 2 WD oluyor. Ama bu şekilde traktör komple dağıtılır yeni parçalarla tekrar toplanacak zaman ve usta masrafı baya olur. Ama fiyat bencede çok 30 bin civarı makul gibi duruyorErkunt 1 ocak 4wd ve 2wd farkları en baba fark 25.000 tl ruhsatlı ve fabrikada mühendislerin tasarımı
Orasını ben bilmemBu konuda haklısın ama fabrikasyon la karşılaştırmak doğru değil. Fabrikada traktör toplamadan 4 WD yada 2 WD oluyor. Ama bu şekilde traktör komple dağıtılır yeni parçalarla tekrar toplanacak zaman ve usta masrafı baya olur. Ama fiyat bencede çok 30 bin civarı makul gibi duruyor
Zaten çiftçeker pketinde turbo yoksa o para verilmez ben onuda dahil ediyorlardı diye tahmin ediyordumOrasını ben bilmem
Massey fiatlar hariç 2.elde genelde 10 bin vardır tek çeker ve çiftceker arasındaki fark budur
Revizyonda 10 bin ki şuda var yorgun ve turbosuz trakktörü çiftçeke yapmak o traktòrü hantallaştırır eskiler zaten atik olması ve bayılmaması ile tanınır
Bizdeki erkunt 60 lik çiftçeker olduğu icin bayılıyordu ama tek çekerler bayilmıyor o sebepten turbo taktırdık
Turbo intercooler ve klimalı kabin vs uzar gider eskiler olduğu gibi güzel benceZaten çiftçeker pketinde turbo yoksa o para verilmez ben onuda dahil ediyorlardı diye tahmin ediyordum
Listeye bakınca işe yarayacak traktör en kötü 70 Hp kabinli 4w onunda fiyatı 200 kusur milyar elinde traktör yoksa mantıklı elinde benim gibi steyr varsa satıp almak mantıksız çünkü üste nerdeyse 180 200 milyar para vermek gerek. Benin gibi 100 dekar arpa buğday işleyen birisi için çok para. Onun yerine o parayla gider tarla alırım traktörü almakla da iş bitmiyor bu sefer aletleri de değiştirmen gerekiyor. 4 çeker yaptırmak için o kadar para verilir mi orasıda ayrı bir konu. Elindeki traktör yaptığın işe yetmiyorsa değiştir ama yetiyorsa da yetinmeyi bilmek gerekir. 200 300 dekar yer işleseydim muhtemelen ihtiyarların yanına Bi traktör daha düşünebilirdim.Erkunt 1 ocak 4wd ve 2wd farkları en baba fark 25.000 tl ruhsatlı ve fabrikada mühendislerin tasarımı
Steyr kaç model bilmiyorum ama 50-60 arası piyasası varListeye bakınca işe yarayacak traktör en kötü 70 Hp kabinli 4w onunda fiyatı 200 kusur milyar elinde traktör yoksa mantıklı elinde benim gibi steyr varsa satıp almak mantıksız çünkü üste nerdeyse 180 200 milyar para vermek gerek. Benin gibi 100 dekar arpa buğday işleyen birisi için çok para. Onun yerine o parayla gider tarla alırım traktörü almakla da iş bitmiyor bu sefer aletleri de değiştirmen gerekiyor. 4 çeker yaptırmak için o kadar para verilir mi orasıda ayrı bir konu. Elindeki traktör yaptığın işe yetmiyorsa değiştir ama yetiyorsa da yetinmeyi bilmek gerekir. 200 300 dekar yer işleseydim muhtemelen ihtiyarların yanına Bi traktör daha düşünebilirdim.
dönüşümde yeni dingil dışında başka neler yapılıyor acaba.
Ama elindeki traktör bakımlı ise , aldığın 2. El traktörden kat be kat üstündür. Bence massey ve ford için değer.Abi 30 un üstü çok bence 5000 lik in üstüne 45 koysan kabinli cifceker alırsın zaten yanlış mı ?
Ben fordu hiçbir traktöre değişmem bu kabin fiyatı 14.500 dediler. Elimdeki fordu boyatıp elektrik tesisatını yenileyeceğim bu kabini bağlattıktan sonra 4x4 yaptım mı New holland halt etmiş düz hesap tüm hepsi boya 4x4 elektrik tesisatı ses yalıtımı 70.000 TL tutuyor. Resimdeki traktörü birde 4x4 düşünsenize bana heyecan veriyor doğrusu.(çift egzosu görmezden gelin saçma olmuş bana göre Bazıları traktörü değiştirir bazıları benim yoldan gider tercih meselesi