Ynt: Massey ferguson 6613 Dyna-6, John deere 6125R, New holland T6060 sizce hangisi ?
çok güzeel araştırma yapmışınız traktörde önemli olan servis ikinci el değeri yakıt ve konfor ben bunların hepsini mf de görüyorum.
tarım makine müh. link=topic=84284.msg1008945#msg1008945 date=1434576557' Alıntı:Şimdiye kadarki araştırmalarıma göre traktörlerin artı ve eksi yönleri:
MF 6614
Artı yönleri: Geniş servis ağı,Dyna-6 versiyonda 165 hp güç, standart ecoshift şanzıman ile 1800 d/d da 40 km/s, adblue kullanan traktörler içinde en düşük tüketim değeri 500 lt yakıt kullanımı sonucu 30 lt adblue sarfiyatı,%50 tork rezervi, en büyük yakıt deposu 250 lt,DLG testlerine göre nominal devirde en düşük yakıt tüketimi, ikinci el durumu orta seviyede, muadillerine göre ek ağırlıksız durumda 800-900 kg daha ağır, en yüksek dingik açıklığı 2,67 m.
Eksi yönleri: 3 farklı donanım paketi olması ve baz versiyonla ile en dolu donanım paketi arasında fiyat farkının 10 bin euro ' dan fazla olması, 500 saatte yağ değişimi, kabin içinde yer alan hostes koltuğunun çok küçük oluşu, adblue kullanımı.
JD 6125R
Artı yönleri: Yüksek yararlı çekiş gücü (muadillerine göre nominal devirde %10-12 daha fazla), motorun düşük devirlerde çalışma sonucu daha düşük motor sıcaklığı, adblue kullanımı olmaması sadece dizel versiyon motor, 750 saatte yağ değişimi.
Eksi yönler: Muadillerine göre yüksek fiyat, yüksek yakıt tüketimi (nominal devirde DLG testlerine göre %9-10 daha fazla), donanım açısından muadillerine göre baz versiyon, ikinci elde satışı ağır, 2000 saatte oksidasyon filitresi değişimi (adblue kullanımı olmadığı için mecburi).
NH 6060
Artı yönleri: Geniş servis ağı, muadillerinin fiyatları göz önüne alındığında en yüksek donanım seviyesine sahip traktör, ikinci elde satışı rakiplerine göre daha iyi, yerli üretici ve distribütör kanalı ile satılıyor olması, DLG testlerine göre yakıt tüketimi orta seviye, adblue kullanımı yok.
Eksi yönleri: Traktör gösterge panelinin sabit oluşu, gösterge panelinin yeterli seviyede görünür olmaması, en düşük dingil açıklığı 2,38 m, ek güç üretiminin düşük seviyede gerçekleşmesi, DLG testlerine göre muadilleri ile karşılatırıldığında düşük seviyeli tork, en küçük yakıt deposu 176 lt.
çok güzeel araştırma yapmışınız traktörde önemli olan servis ikinci el değeri yakıt ve konfor ben bunların hepsini mf de görüyorum.