Kesinlikle katiliyorum size ama isi fanatizim boyutuna getirmeyenlerden oldugunuzuda biliyorum az cok aylardir arastiriyorum zaten eleye eleye bu gunlere geldik hamd olsun yerlileri kafamda bitirdim direk tek dusuncem suan avrupa motorlar e sesiz takipci olarak sempatizanlik yapanlarla iki kelimede methedip yanlis yonlendirenleride gordum ustad o konuda sıkıntı yok merak etme 5083e ile ilgili izlenimlerin dusuncelerin nedir tam olarak m8540 ile bir kiyas yaparsak ki bende zaten iki ttaktor hakkinda da az cok bir fikir olustu mesela 5083e konusunda hidroliklerin zayif yakitin ne az ne cok oldugu vs gibi bir takim seyler var herkesin ortak kanaati olarak kabul edebilecegim kuboto konusuda apayri bir sey hic bir sekilde sikayetci bir kullaniciya denk gelmedim neden bilmiyorum herkes cok memnun mesela her anlamda her iki traktoru de yakindan gorup kullanma ve inceleme firsati buldugunuzuda dusunursek sizin tercihiniz hangsi olurdu ve neden ?sebazios link=topic=86940.msg1044058#msg1044058 date=1449790802' Alıntı:Hangi traktörü alacağınıza sizin karar vermemiz daha doğru olur. 'Şunu al' demek uygun davranış değil.
Lakin kıyaslanan traktörler hakimde detaylı bilgim varken sessiz kalmaya gönlüm razı gelmedi.
JD 5083 ' ü iki ay önce Amcam aldı. Peşin 87 bin. Kullanıp test etme, inceleme şansım oldu.
M8540 ' ı ise uzun zamandır bildiğim, incelediğim bir traktör. Zaten bir önceki kasası olan M9000 kullanıyorum. 10 gün önce da öz ağabeyim kadar sevdiğim bir ağabeyim 90 bin peşine aldı. Kendisinde zaten Kubota B1610 vardı. Bu 4. Traktörü.
Özetle kendiniz inceleyin. 'Şunu al' demek büyük sorumluluktur. Benim diyeceğim tek şey inceleyin. İyi ve kötüyü ayırt edebilecek yetkinliğe erişmezseniz, her zaman kötü olana mahkum okursunuz.
Axos cok guzel bir traktor zaten biraz korkmasam gozumu kirpmadan axos alirdim bi akrabamizda ayni zamanda arkadasim okur kendisi aldi bende gordumki gercekten guzel traktordustero link=topic=86940.msg1044059#msg1044059 date=1449790868' Alıntı:Axos ta aradığın kaliteyi bulamazsın Kubo onun yanında çok daha iyi bir seçenek.
_çiftçi_ link=topic=86940.msg1044065#msg1044065 date=1449792444' Alıntı:Çevremdeki kullanıcılar genel olarak kubo dan memnun fakat hidrolik hassasiyeti kötü olması ve vites geçişleri sert olması konusunda biraz yakınanlar var. Benim fikrim temiz ikinci el dyna şanzımanlı bir mf olabilir. Hem kalite bakımından kubodan iyidir.
Yılmaz abi dediklerin doğru.sebazios link=topic=86940.msg1044068#msg1044068 date=1449793280' Alıntı:Detayları anlatmaya kalksam çok sürer. Kıyaslanacak noktaları ben yazayım, sen farkları bulabilirsin.
- Montaj yerleri ve kalite kontrol standartları.
- Motor teknolojileri.
- Kullanılan malzeme kalitesi
- Hidrolik aksamı ve kapasiteleri (Kubota hitaci hidrolik motor kullanır)
- Malzeme kalitesi (kabin içinde kullanılan plastiklerden shuttle koluna kadar)
- Üretilme amaçları (JD ' nin en büyük kuyruk acısı buradadır. Kubota dünyada traktör piyasasına JD, NH, Massey gibi devleri karşısına alarak girdi. O maksatla traktör üretiyor. Amerika pazarında JD ' ye çok ağır darbe vurdu. Lakin JD hala, Meksika ' ya çok ucuza ürettirdiydi traktörleri sırf marka değeriyle satmaya çalışıyor vs)
- yakıt / pompa / enjektör teknolojisi
- tork
JD yukarıda saydıklarından birinden üstün olsa, diyeceğim ki evet, 5083 ' ün de iyi yönleri varmış.
JD kendini kanıtlamış, global bir firma. Düşük kalitede uygun fiyatlı ürünleri de var, olağanüstü ürünleri de.
Ama JD kalitesini görmek istiyorsan 6000 serisindeki düşüklere bakmayacaksın. Bu kadar basit.
Kubota ise bu kadar acımasız devlerin olduğu bir pazara sıfırdan girmeye çalışıyor. Amaçlarının zorluğunu düşününce, Nasıl emek harcadıklarını, ne kadar özveride bulunmak zorunda oldukları anlamak zor değil.
ben birşey etmedim beni inanamadıgıma sizde inanamıyorsunuz ama malesef dogruMevlut Han link=topic=86940.msg1044048#msg1044048 date=1449789924' Alıntı:Ustam sen neyttin yav bi koylumuz aldi ayni zamanda akrabamiz olur 2015 model td100d 90.000 bir kisi daha aldi ondan 2 ay kadar evel o da 92.000 aldi
Aklıma @<<B.Özyurt>> geldi. Fuarda bindirdik Berk ' i adamın dizleri direksiyona değdi.Sığamadı kabine bizim minik sonra levye ile çıkartmıştık.Kubota kabin konusunda bize göre değil İslam.İslamdogan link=topic=86940.msg1044071#msg1044071 date=1449797264' Alıntı:Bir de hemen inme sebebim 130 luk Kubota ya bile binsem kabin içi o kadar dar ki 130 hp lik traktöre hiç yakışmıyor. Yani içini daha geniş daha konforlu yapsalar olmaz mı ?
_çiftçi_ link=topic=86940.msg1044069#msg1044069 date=1449794349' Alıntı:Kubo iyi de şu kabin içine otomatik lift düğmesini neden hala koymuyorlar anlamadım. Bu şekilde Nasıl rekabet edecekler. Yıl 2016 ya girecez hala hidrolik kolları manuel.
[/quotbu video yu bi izleyin artık her marka traktöre böyle sistemler yapılıyor benimde yakın bi arkadaşım böyle bir ürün üzerinde çalışıyor yakında tamamlar_çiftçi_ link=topic=86940.msg1044069#msg1044069 date=1449794349' Alıntı:Kubo iyi de şu kabin içine otomatik lift düğmesini neden hala koymuyorlar anlamadım. Bu şekilde Nasıl rekabet edecekler. Yıl 2016 ya girecez hala hidrolik kolları manuel.
https://youtu.be/FoumVAdmFWo
alper4u link=topic=86940.msg1044085#msg1044085 date=1449820563' Alıntı:Aklıma @<<B.Özyurt>> geldi. Fuarda bindirdik Berk ' i adamın dizleri direksiyona değdi.Sığamadı kabine bizim minik sonra levye ile çıkartmıştık.Kubota kabin konusunda bize göre değil İslam.
Bu traktörlerden hangisi konusuna gelecek olursak Yılmaz gerekeni demiş.Benim bilgim yok.Sitemize üye Berkay Baskın var kubota m9540 ' ı var satıyor sahibindende.O da fikirlerini söyleyebilir.
haklisin kesinlikle ama iste napalim yemin sart edip 98 binden inmeyen bir bayi var karsinizda eylulde 87.500 fiyat alanlarda var cok sacma bizimkisi gavura kizip oruc bozmak gibi bir sey biraz da o yuzden sanirim jd yi aklimizin bir kosesinde tutmamiz ustad yoksa soylediklerine katikiyorum diger markalardaki sempatizanlik boyutuna varan yermeler ve ovvmeler kubota soz konusu olunca yok istisnasiz herkes memnun kabin olayinda herkesin haklilik payi olabilir ama nihayetinde bu bir is makinesi ve icide operatorun konforunu dusunerek dizayn edilmeli hersey elinin altinda olmali kolayca kullanilabilecek konumda olmali butun dugmeler kollar vs vites gecislerindeki sertlikte yine ortak bir problem vibi ama kullananlar zamanla yumusadigindan bahsediyorlar ha hala sert olabikir belki ama o kadar artiyi dusunursek vites gecislerinin digerlerine nazaran biraz sert olmasi normal diyelim her guzelin bir kusuru olur illakisebazios link=topic=86940.msg1044068#msg1044068 date=1449793280' Alıntı:Detayları anlatmaya kalksam çok sürer. Kıyaslanacak noktaları ben yazayım, sen farkları bulabilirsin.
- Montaj yerleri ve kalite kontrol standartları.
- Motor teknolojileri.
- Kullanılan malzeme kalitesi
- Hidrolik aksamı ve kapasiteleri (Kubota hitaci hidrolik motor kullanır)
- Malzeme kalitesi (kabin içinde kullanılan plastiklerden shuttle koluna kadar)
- Üretilme amaçları (JD ' nin en büyük kuyruk acısı buradadır. Kubota dünyada traktör piyasasına JD, NH, Massey gibi devleri karşısına alarak girdi. O maksatla traktör üretiyor. Amerika pazarında JD ' ye çok ağır darbe vurdu. Lakin JD hala, Meksika ' ya çok ucuza ürettirdiydi traktörleri sırf marka değeriyle satmaya çalışıyor vs)
- yakıt / pompa / enjektör teknolojisi
- tork
JD yukarıda saydıklarından birinden üstün olsa, diyeceğim ki evet, 5083 ' ün de iyi yönleri varmış.
JD kendini kanıtlamış, global bir firma. Düşük kalitede uygun fiyatlı ürünleri de var, olağanüstü ürünleri de.
Ama JD kalitesini görmek istiyorsan 6000 serisindeki düşüklere bakmayacaksın. Bu kadar basit.
Kubota ise bu kadar acımasız devlerin olduğu bir pazara sıfırdan girmeye çalışıyor. Amaçlarının zorluğunu düşününce, Nasıl emek harcadıklarını, ne kadar özveride bulunmak zorunda oldukları anlamak zor değil.
Evet kesinlikle katiliyorum sizede biraz ketum bir adam kestirip atiyor alirsan al almazsan alma edasi var dogrusu kayseri gibi bir ile boyle bir bayi yakismamis ki tarim pazari cok buyuk kayseride anlasilir gibi degilM. ALKAYA link=topic=86940.msg1044078#msg1044078 date=1449815867' Alıntı:kubato kayseri bayisi gıçık bi adam hacı hoca ayagından davranıyo tam kayserinin yerlisi aaşğıya çekmiyo fiyatı 70e erkunt vardı takasta üste m8540 65 bin dedi bizde 60 bine td90d aldık.kayseride en güzel indirimi case bayı yapıyor onların üstüne tanımam
Ikibci el degulde sifir dusunuyoruz biz mf dny4 olayina gekince daha oncede soyldigim gibi 4 ton agurkiginda koca bir traktor yapip intercol koymamak cok abes ve o paralari hakettigini dusunmuyorum dogrusu cok pahali kubota 16 vvalf 6 ana vites daha mantikli geliyor bence hem mf 185 ile tarla usleyen biri ilarak bu zaten yeterince luks bize birde otomatik vites diye diretmenin alemu yok bence_çiftçi_ link=topic=86940.msg1044065#msg1044065 date=1449792444' Alıntı:Çevremdeki kullanıcılar genel olarak kubo dan memnun fakat hidrolik hassasiyeti kötü olması ve vites geçişleri sert olması konusunda biraz yakınanlar var. Benim fikrim temiz ikinci el dyna şanzımanlı bir mf olabilir. Hem kalite bakımından kubodan iyidir.
Bizim burda çeltikçi bi arkadaş var 3 tane jd var 6330 5725 ve 5083 serviste görüştük adam suyun içinde sürüyorum diyo 5083 6330 dan daha seri kalıyo diyo tabi adam da 3 tane jd var haliyle övücek ama 5083 lerin hidroliği zayıf yani meksika MONTAj ların geri kalan yanında sıkıntı yok bende de 5625 var 2000 saatte daha tık yok maaşallah ama kubota da on numara 5 yıldız traktör bence ....Mevlut Han link=topic=86940.msg1044121#msg1044121 date=1449827958' Alıntı:Ikibci el degulde sifir dusunuyoruz biz mf dny4 olayina gekince daha oncede soyldigim gibi 4 ton agurkiginda koca bir traktor yapip intercol koymamak cok abes ve o paralari hakettigini dusunmuyorum dogrusu cok pahali kubota 16 vvalf 6 ana vites daha mantikli geliyor bence hem mf 185 ile tarla usleyen biri ilarak bu zaten yeterince luks bize birde otomatik vites diye diretmenin alemu yok bence