Lda her traktör e takılırmı güç artışı sağlarmı?

LDA nin içerisini açıp bir işlem yapıldı mı yada bir basınç uygulayarak ayarlarını değiştirdi mı. Yoksa LDA hep standart mı?

Ama siz pompayı da açtırdınız akabinde sadece LDA ilave edilmedi. Pompacı ek güç vermiştir pompaya.

bnmkınde lda hıc yoktu ılave edıldı ek guc verdımı net bısey dıyemem ama cok farkettı motor ust tarafda yazmıslar para tuzagı dıe alakası yok bn motorun oncekı yakıtınıde bılıdodum sonrakınıde test ettık ve ldaya verdıgım 850 tl parayı 4 ay gıbı kısa surede cıkardı yakıtından onuda soyle acıklayayım yakın bı koydekı seralr ıcın kuru gubre nakledıoduk bnmle bırlıkte 60 56 traktorde gıdıodu bnm yolum ona gore 3km dha uzak o 10 lıtre yakıomus her turda bnde dha uzaga gıtmeme ragmen 10 lıtre yaktım

bnmkınde lda hıc yoktu ılave edıldı ek guc verdımı net bısey dıyemem ama cok farkettı motor ust tarafda yazmıslar para tuzagı dıe alakası yok bn motorun oncekı yakıtınıde bılıdodum sonrakınıde test ettık ve ldaya verdıgım 850 tl parayı 4 ay gıbı kısa surede cıkardı yakıtından onuda soyle acıklayayım yakın bı koydekı seralr ıcın kuru gubre nakledıoduk bnmle bırlıkte 60 56 traktorde gıdıodu bnm yolum ona gore 3km dha uzak o 10 lıtre yakıomus her turda bnde dha uzaga gıtmeme ragmen 10 lıtre yaktım

Sen yaptırdıktan sonra bende L95 in pompasını söktürdüm kontrol ettirdimz 600tl de para harcadım. Ek güç vs verildi. Değişen bişey olmadı mazotu içiyor resmen çeki falanda yok.

3 km de 1 litre bile yakmaz zaten.. 4.1km de 1 litre yakıyordu eskiden lda taktırdım yine aynı yakıyor.

o 3km gıdıs sadce ve gelısıde var dha ayrıca cıkısı asırı dık
tamamda servisin abarttığı kadar fark etmiyor. boş kafa 5 km rampada gece yarısı o da sıkıştordım şişdi kaldı hararet kırmızıya vurdu. ayriyeten intercollarde taktırdığım halde. bana neler anlattı öyle yaptırdım zamanında şimdi olsa 100 tl harcamam. rampada 4 le çıkacak dedi arkaya boş remork takınca 3 e düşüyor. onu yapacağına elindeki ile traktörü değişmek daha karlı bence. şimdi 850 tl için borcamı girecem diyecekler ama eğer bir motor rampada şişiyorsa 100 tl için bile değişilir. kanaatimce

tamamda servisin abarttığı kadar fark etmiyor. boş kafa 5 km rampada gece yarısı o da sıkıştordım şişdi kaldı hararet kırmızıya vurdu. ayriyeten intercollarde taktırdığım halde. bana neler anlattı öyle yaptırdım zamanında şimdi olsa 100 tl harcamam. rampada 4 le çıkacak dedi arkaya boş remork takınca 3 e düşüyor. onu yapacağına elindeki ile traktörü değişmek daha karlı bence. şimdi 850 tl için borcamı girecem diyecekler ama eğer bir motor rampada şişiyorsa 100 tl için bile değişilir. kanaatimce

ben memnunum yanı

Çok heves etmeyin arkadaşlar çok bi fakı olmuyor masrafa değecek bi artış yok. İlla n çekiş artsın istiyorsanız pompadan basınç civatasını bir iki tur daha sıkın biraz da avansı yükseltin yeterli
zaten lda nın yaptığı şeyde sıkışınca mazot basıncını yükseltmek

Fabrika neden lda lı traktör piyasaya sunmuyor Yada seçenek koymuyor
Lda lı lda sız diye

Pompa farkları var.Turbolu erkuntlarda rampada turbo gecikmesinden dolayı çekiş düşüyor, düz arazide sıkıntı olmuyor.Rampada ve yükte LDA lı motor daha geç bayılıyor.Yakıta çok etkisi yok.Turbo egzoz gazıyla çalıştığı için bayılma durumunda motor devir düşüyor,mazot pompasının devri azalıyor, motora az mazot gönderiyor.Turbodan gelen hortumdaki basınç LDA yı açıyor, motora fazladan yakıt veriyor ve motor biraz daha canlı çalışıyor.
Taktıran arkadaşlar memnun.Ama her motora uygulanmaz.

L95 in orjinali zaten lda lı. Bide bizimki buçuklu arka ağırlıklar sökük. Önlerde 5 tane var. Olmuyo ne yazıkki.
Subap ayarların iyiyse enjektörler temizse sıkıntı yoktur.
Motoru uzun süre daha kullanacağım diyorsan elektronik enjeksiyon sistemler var.Ama masraflı.Büyük motorlarda 8-12 silindir gibi motor revizyonunda kullanılıyor.Mekanik enjeksiyon komple atılıp Birim enjektör pompası takılıyor.Bir araştırmakta fayda var.