bakmak lazım.gönen ve bandırmadaki eşe dosta sormak lazım. son zamanlarda kim satıyor bilgileri geldikçe paylaşırımBen 200 koyun almak istesem gebe kaça alabilirim şuan
bakmak lazım.gönen ve bandırmadaki eşe dosta sormak lazım. son zamanlarda kim satıyor bilgileri geldikçe paylaşırımBen 200 koyun almak istesem gebe kaça alabilirim şuan
Aklımın bi köşeşinde abi,gönen ve bandırmanın köyleri koyun yetiştiricigi hayli gelişmiş durumda.uygun fiyatlara bulunabilir. hele köyleri dolaşırsanız daha uygun alınabilir.yazın almak isterseniz kurban sonuna göre planlama yapın.kurban sonu fiyatlar epey geri çekilir.
dogrudur.fiyatlar karma karışık.kim ne tuttursa piyasa. ben alım yaparken 3000 tl isteyen bile oldu tanesine. akıllı hareket etmek lazım. aceleci olmamak lazım.sabırla hareket etmek lazım2.000 bin TL'ye gebe koyun alınmış köyde . Cinsi ne anlamam ama başları kırmızı olan . Çok para vermiş gibi geldi.
Bende pek bilmem ama buralarda hırrıklı derlerdi sanki mutlaka yöresel bi isimdir2.000 bin TL'ye gebe koyun alınmış köyde . Cinsi ne anlamam ama başları kırmızı olan . Çok para vermiş gibi geldi.
Hayirli olsun Abi .bunlar daha önce bahsettigin almayi dusundugun hayvanlarmi?ayip olmazsa mahsuru yoksa kaca aldin hayvanlari.dogrudur.fiyatlar karma karışık.kim ne tuttursa piyasa. ben alım yaparken 3000 tl isteyen bile oldu tanesine. akıllı hareket etmek lazım. aceleci olmamak lazım.sabırla hareket etmek lazım
sagol kardeşim. bahsetsettiklerimi alamadım. geç kaldım adam elinden çıkarmış. sonra gönen hayvan pazarına çıktım fiyatlar uçuktu.bende köylere çıktım .köyden direk üreticilerden topladım. 12 tane bir köyden aldım tanesi 790 tl ye 3.5 aylık. başka köyden aldım tanesi 900tl ye 6 tane 4 aylık .başka köyden aldım tanesi 1000 tl ye 22 adet. 4.5 aylık.hepsi merinos. hayvan pazarında aynı hayvanlara 1300 ile 1600 tl fiyat istiyorlar. bende direk köylerden yerinden aldım. daha fazla alacaktım yer sıkıntım var 40 tane alabildim. yeni ahır inşaatım bitince 150 ye tamamlayacagım nasipse. uygun hayvan çok yerinden alırsan.Hayirli olsun Abi .bunlar daha önce bahsettigin almayi dusundugun hayvanlarmi?ayip olmazsa mahsuru yoksa kaca aldin hayvanlari.
Hayirlı olsun.Dönbaş için ilaçlama yapmayı unutmayinizsagol kardeşim. bahsetsettiklerimi alamadım. geç kaldım adam elinden çıkarmış. sonra gönen hayvan pazarına çıktım fiyatlar uçuktu.bende köylere çıktım .köyden direk üreticilerden topladım. 12 tane bir köyden aldım tanesi 790 tl ye 3.5 aylık. başka köyden aldım tanesi 900tl ye 6 tane 4 aylık .başka köyden aldım tanesi 1000 tl ye 22 adet. 4.5 aylık.hepsi merinos. hayvan pazarında aynı hayvanlara 1300 ile 1600 tl fiyat istiyorlar. bende direk köylerden yerinden aldım. daha fazla alacaktım yer sıkıntım var 40 tane alabildim. yeni ahır inşaatım bitince 150 ye tamamlayacagım nasipse. uygun hayvan çok yerinden alırsan.
Abi hayırlı olsun seni merak edıyordum 2 gündür köylüden almakla en ıyısı nı yapmışınsagol kardeşim. bahsetsettiklerimi alamadım. geç kaldım adam elinden çıkarmış. sonra gönen hayvan pazarına çıktım fiyatlar uçuktu.bende köylere çıktım .köyden direk üreticilerden topladım. 12 tane bir köyden aldım tanesi 790 tl ye 3.5 aylık. başka köyden aldım tanesi 900tl ye 6 tane 4 aylık .başka köyden aldım tanesi 1000 tl ye 22 adet. 4.5 aylık.hepsi merinos. hayvan pazarında aynı hayvanlara 1300 ile 1600 tl fiyat istiyorlar. bende direk köylerden yerinden aldım. daha fazla alacaktım yer sıkıntım var 40 tane alabildim. yeni ahır inşaatım bitince 150 ye tamamlayacagım nasipse. uygun hayvan çok yerinden alırsan.
vetenerim var anlaşmalı 3 günden beri aşılarının hepsini yapıyor. şuanda hepsi kapalıda. aşılar bitince 15 gün sonra meraya çıkacak .Hayirlı olsun.Dönbaş için ilaçlama yapmayı unutmayiniz
ufuk bir aydır koşturmaca. hayvan baktım. yeni ahır için ruhsat işi ugraş. traktörlerle ugraştım sezon öncesi bakımlarla ilgili.kendi işlerim derken günler geçip gidiyor. siteye pek takılamadım.Abi hayırlı olsun seni merak edıyordum 2 gündür köylüden almakla en ıyısı nı yapmışın
Anladım abi herşey hayırlı olsunufuk bir aydır koşturmaca. hayvan baktım. yeni ahır için ruhsat işi ugraş. traktörlerle ugraştım sezon öncesi bakımlarla ilgili.kendi işlerim derken günler geçip gidiyor. siteye pek takılamadım.
oh maşallah abi hayırlı olsun,sagol kardeşim. bahsetsettiklerimi alamadım. geç kaldım adam elinden çıkarmış. sonra gönen hayvan pazarına çıktım fiyatlar uçuktu.bende köylere çıktım .köyden direk üreticilerden topladım. 12 tane bir köyden aldım tanesi 790 tl ye 3.5 aylık. başka köyden aldım tanesi 900tl ye 6 tane 4 aylık .başka köyden aldım tanesi 1000 tl ye 22 adet. 4.5 aylık.hepsi merinos. hayvan pazarında aynı hayvanlara 1300 ile 1600 tl fiyat istiyorlar. bende direk köylerden yerinden aldım. daha fazla alacaktım yer sıkıntım var 40 tane alabildim. yeni ahır inşaatım bitince 150 ye tamamlayacagım nasipse. uygun hayvan çok yerinden alırsan.
sagolun.allah herkesin yar ve yardımcısı olsun.bütün aşılarını yaptık.ahır için sıfırdan ruhsat almak zor. benim tapuda kayıtlı iki ahır gözüküyor.ama ahırlar yıkılmış . ben tadilat ruhsatı aldım.oh maşallah abi hayırlı olsun,
sen daha iyi bilirsin ama kuzudan damızlık yapacaksan delibaş için muhakkak önlem al abi,
toplama olduğundan kimde ne var bilinmez,
ahır için ruhsatta sorun yaşadın mı?
Peki hesabiniz ne hocam, kurbana ne kadar yerler, kurban piyasasi ne olur, ne kadar kar bırakır?Haftasonu 54 adet kurbanlık erkek dişi karışık kuzu 1100 tl ye aldım yer sivas
dişilerin bir kısmı damızlık kalacak hocam geri kalanı baskül hesabı vereceğim. fazla değil zaten. şuan yayılıyor ot çok köyde de birtek bizde koyun var. simental çogunluklu büyükbaş oldugu için köyde ot çok. kuzu başı yaklaşık 100 gr arası tritikal ve arpa ezmesi karısımı başladım. 1500-1700 arası vermeyi planlıyorum ortalama 60 kg ulaştırmam içinde yeterli süre var. bu hafta çiçek aşısı olduktan sonra aşı olayıda bitiyor. bakalım kısmetimizde ne varsa artık.Peki hesabiniz ne hocam, kurbana ne kadar yerler, kurban piyasasi ne olur, ne kadar kar bırakır?
maşallah tüyünce bereketli olsun inşallahEkli dosyayı görüntüle 63193İkinci katım Kangal Koç 8 bin TL alındı.