küçükbaş hayvancılık her babayiğidin yapacağı iş değil benim görüşüm,
dikkat etmezsenaşısını takip etmezsen bulaşıcı bir hastalık toplu ölüm getirir,bir bakarsın 100 koyun ertesi gün yok,
mera işi olmazsa sıkıntı,sağım işi öyle göründüğü gibi kolay değil,
yapanların çoğu kazancını kasaplık hayvana bel bağlamış,sütü yok sayıyor yada kim uğraşacak diyor,halbuki bugün sütü toptan en kötü 6-7 lira,peynirini yapsan 60 lira
bugün büyükbaş besi yada süt çiftliği olanlara allah kolaylık versin tonlarca süt döküp karşılığında tonlarca yem için hamallık yapıyor,
meradaki otu en verimli şekilde paraya çeviren hayvan bence koyundur,hastalansa kesmek zorunda kalsan 30-40 kilo et at dolaba bol bol ye büyükbaşı ahırında kessen kasap kesim ücreti 40 lira ise 15 liraya etini alırım diyor,hiçbir kasapta uygun fiyata satılan ve satılırken bu hasta hayvan etidir fiyatı onun için uygun diyenini görmedim,
piyasanın şişmeside işte pandemi nedeniyle millet köylere geri kaçtı,,yetmedipara hırsı patladı 8 ayda bir doğumu yok ikizliği yok 3-4 ayda 50-60 kiloları gören hayvanlar çok para kazandırıyo diye balon bilgilerle,kağıt üstündeki hesaplarla milletin zihni bulandı bilmedikleri bir dünyaya adım attılar,ama gerçekçi bakamadıklarından bence zarar eden çok,ambarda darı yok koyunu alan binlerce lira vakitsiz zamanda 2 katına ambar doldurmaya uğraştı,e bi işe başladık 1 yılın sonunu görelim çok kar edeceğiz umudu ile evdeki hesap çarşıya uymadı,kuzu ölümlerini hastalıkları uykusuz geceleri veteriner masraflarını hesaba katmadılar ,,sonuç hüsran eldeki hayvanı masrafınıda ekleyerek satma çabası ve şişen piyasalar,
hayvancılıkta gelecek var ama bizim gibi hem etinden hem sütünden hem yününden faydalanarak yapanlar para kazanır.sütünü işleyen para kazanır,merada yatan sürüsüne kendisi çobanlık yapan üretici kazanır,yemini tarlasından çıkarabilen üretici kazanır,gözlemi iyi olan en önemlisi hayvanı seven üretici kazanır,söve saya ahıra giden adamın ahırında bereket olmaz,