ceya023 link=topic=52305.msg537234#msg537234 date=1329209339' Alıntı:
vergi yok yerlilerde diyosunda senin ital traktörlerden hangi vergileri ne oranda alındıgını biliyormusun ? ital traktörlerde ital arabalarda oldugu gibi yuksek ötv ler yok !! kdv oranlarını da araştır italle yerli arasında biliyorsan paylaş net rakamları bilelim... nakliye dediginiz gemi ile gelir ital traktörler ve konteyner bası ücretle artık nekadar sıgdırabilirseniz konteyner a ona göre nakliye ödersiniz buda traktör başına çok az bi tutar tutuyor.. çin den gecen yaz aylarında mesela konteyner ı 5bin tlye geliyor diye duymuştum... yani böle bayi agzıyla konuşmayalım.. verirsiniz italle 120bin sesiniz çıkmaz sordunuz mu hiç bu italler neden böle pahalı.. yada erkunt servetle kıymeti karsılaştırın liste fiyatlarını karşılaştırın özelliklerini karşılaştırın.. sizce hangisinin liste fiyatları özellik ve güçüne göre fazla... bence kıymet in fiyatı servete göre daha uygun özelliklerine göre... liste fiyatı 86bin olan traktörü 80bin civarına alına bilir buda uygun bi rakam 90bg traktör için.. yada tumosan 8095 ile öelliklerini karşılatır ek özelliklere fiyat vur ve tumosanın fiyatının üzerine ekle bakalım nekadar çıkıcak toplamı ?? ben bu yönlerden degerlendirip fiyatının uygun oldugu kanısına vardım... siz ne yönden degerlendiriyosunuz bilmiyorum... bütcene fazla gelir o ayrı ama fiyatı özelliklerine göre degerlendirmek durumundayız.. ha eksileri yokmudur illaki olacaktır henuz inceleyemedik kagıt üzerinde yazıyoruz.. agırlıgı nekadar bilmiyoruz umarım 4.5ton u geçmez.. 5ton üzeri ise çok fazla..