Bugün 890 krş'tan erzurumlu büyük bir manava verdik Patatesi..
Bizim köy 3-4 yıl oldu başladı.Bende patatese bulaşacamda işi gözümü yıldırıyor.
Bugün 890 krş'tan erzurumlu büyük bir manava verdik Patatesi..
Emeği çoktur.Bizim köy 3-4 yıl oldu başladı.Bende patatese bulaşacamda işi gözümü yıldırıyor.
Ben anlamıyorum 15 kuruşa bunlar nasıl alıyor tohumluk mu çürük mü çarık mı15 kuruşa soğan satan adam ya çok zengindir yada aklı yoktur... Afyon'da pan 88 çıtır 30 kuruşa 3 kamyon sardılar hemde Acarlar tarıma çalışan elemanlar... ortaları kalitesine göre 45 ila 60 kuruş arası olduğunu söyledi...
vallaha bugun yıne gezdık vatandaş hala inada devam ediyor ancak müşterilere veriyoruz vatandaş da para yok ama bazen esnaflığı ve çiftçiliği anlamakta zorluk çekiyorum adam 10 krş ile mal satıyor ne para kazanıyor anlamak imkansız
ben sadece 15 ton depo yapacam..Yusuf biz ayni fiyata cekiyoruz daha da ama vallaha anlamis degilim bizim dun bi kamyon daha getirdik oda bitti de ufakliydi burda 1 liraya bile zor satiyoruz bide pazarci nasil veriyorsa 1 tl ye veriyor kafayi yememek elde degil bizimkiler nevsehirde de patates yok diyor bana kalsa biraz depoya koyum diyorum ama bilmiyorum
Gardas kaca aliyorsunuz bu sene fazla bisey kalmadi anlasirsak seneye ne kadar istersen veririm sivastanArkadaslar nevsehir tarafından patates; Çorum tarafindan da sogan alırım burda olanların varsa bana yazabilirsiniz biz uzun süredir bu işi yaparız fiyat ve urun konusunda anlasırsak tanidiklarimiz faydalansin istedim
Agria kizartmaya gelmiyor hemen icini cekiyor cips gibi oluyor disi var ici yok kuruyor eskiden sari patates vardi bu pattesciler gelince herkez onlardan tohum almaya basladi sari pattes kayboldu bu patateslerde yenmiyor on senedir sadece gecen sene bi kiside denk geldi eve almistim sari patates cikti adami bulmaya gittim gitmisti burada herkez sari patates istiyor tohumluk yumruk buyuklugunde yada daha buyuk olurValla genellikkle ayni adamdan cekiyoruz artik bu iste sari felan kalmadi zaten en iyisini uretiyormusun agria guzel ama biraz erken cillenir tohum da keske yardimci olsam iyi olur ama galiba yardim edemem tohum derken birde sen kucuk patatesi mi diyon yoksa boncuk gibi tohumumu diyorsun