Kesekleri hangi aletle kırmalı ?

Ynt: Kesekleri hangi aletle kırmalı ?

mf_3105 link=topic=83634.msg999503#msg999503 date=1430939377' Alıntı:
Yusuf abi rotatiller alırken fazla büyüğünü alma traktörün izini kapatsın yeter benim mf 285 varken babam 2.60 almıştı baya zorluyodu sonrada değişmedik 3 takviye 18 gaz patlamalar önde tarlayı eleyip gidiyordu adeta 2 litre yakıyodu erkuta taktığımda aynı durumda 1 tavşan ile 1 buçuk litre yaktı ben tohum zamanı surum yapmıyorum patlatmalı halde çekiyorum üzerine ekip bi sildir çekiyorum tamam devir tasarruf devri üz aletin yerini alıyo bi rotatiller
eyvallah yusuf..
güzel bilgiler..

640 2mt lık rotatılı oyle bahsettıgınız kesekde cekemez ancak 1800 luk ceker kesek nekadar buyukse okadar yavas gıdersın kesek hafıfse vıtes yukselır dırek anızda hıc cekmez ama naılın dedıgı gıbı yaptıgı iş tartışılmaz kıyaslanmaz

evimin kenarına hobi bahçesi yaptım. 500 metrekare kadar bir yer. Buraya 14 kamyon kaliteli toprak doldurduk. Kışın yağışlar nedeniyle iyice ıslanan toprağı dağıtmak için giren kepçe ileri geri hareket ettikçe toprağı iyice ezdi ve bazı yerler beton gibi oldu. Nemli toprak yapıştı birbirine. Pulluk ile işledik ama bırakın işlemeyi bazı yerlerine pulluk batmadı bile. arkadaşımda hisarlar alabora rotovatör vardı onunla bir girdik bahçeye ve muhteşem oldu. O beton gibi olan toprak şu an lokum gibi.

Katılıyorum devir tasarruf devri....Burada arkadaş direk nadas yerlerine giriyor, 1 karış yaklaşık 20-22 cm. toprağı bulgur gibi yaptı. Ama benim derdim farklı ben Ağustos ayında anıza çekeceğim. Bugün Ispartada Rototiller imalatı yapan TANUS isimli firmaya gittim, satışla ilgilenen patronun oğlu ile görüştüm, adam anıza direk girme, önce 7 li patlatma çekerek toprağı az kabart biraz yırt, sonra rototiller çek dedi. Bu şekilde hem ikinci kez rotatillerin patlatmaları devreye girecek, hemde rahatça toprağı 1 kerede ekime hazır hale getirecek. Yani tarlayı pullukla sürmemi istemedi. Benimde canıma minnet. Kesekleri kırmanın zorluğunu yaşayan bilir. Zaten bize lazım olan toprakta 20-25 cm. derinlik. Onuda makina bize veriyor. Konya çumra ilçesi pulluğu bırakmış, büyük çoğunluğu hep rotatiller kullanıyormuş. Tek seferde iş bitiriyorlar. Bakalım biz nasıl bitireceğiz.