Arkadaşlar belki biraz erken ama hiç kar felan yağmıyor bu ne alamet öbur sene susuzluk sorunu hat safhaya çıkabilir
Yeşil kurutan olduruyor dolume 1kg atman lazımKışın Göl gelip su altında kalan bir tarla var 20dekar. Mayıs haziran gibi de göl çekiliyor. Saz ve hasir otu yapıyor. Uğraşıp temizleyenler bişeyler Ekiyor Bu yıl ben de temizlik yaptım sazlari bicip yaktım. Göl de çok uzaklaşmış ayçiçegi ekmeyi düşünüyordum yeni çıkan sazlari da temizlersem. Bu yıl böyle gidecek olursa arpa mı eksem acaba diyorum su gelmezse çok güzel arpa yapacak. Cidden gölün bile bu zamanda bu kadar çekildiği yılı İlk kez görüyorum. Allah hayırlısıni versin.
Şuan tarlada saz Yok kurudu yaktım sürdüm. Saz çıkmaya başladıginda Göl de gelebiliyor yeşil aksama ilaç atmayı beklesem Bir daha giremem su çekilene kadar bir iki metre oluyor sazlar. Toprağa atılan sazı ve hasiri öldüren bir ot ilacı var mı?
Bence zaman geldi ekin toprakta dursun havalar sogudu50-60 dönüm yer ektim bıraktım.Salı günü azda olsa yağış gösteriyordu oda kaydı.Bugünde gittim merdane çektim.250 dönüm yeri ekmeyecem daha.Bu sene gerçekten kötü olacak gibi..İlk defa bu kadar ekim için kararsız bir yıl geçiyorum.Mısır yerleri iyi ama anızlar kupkuru.
Hazır yerlerinizi ekin yagmur yağacaktir bizim gibi hayvancilik yapanlar mecbur ekecek hayvani olmayan ekmesede olur çiçek 5tlAllah tan umut kesilmez inşallah
Rabbim masum günahsız çocuklarımıza , yaslilarimaza , hayvanlarimiza acısın
Ne yapacağımızı şaşırdık
Yazdan cizel cektigim yerleri kuru hazırlayıp arpa ektik
Uygun olursa biraz daha ekeriz
Olmazsa kalsin bahara çiçek te umutlar
Kalan çizel cekili yerleri tezek leri biraz incelttim öyle bekliyor
Yok ilk baharda beklicen hepsi ciksin bir karis olsun atin 15 gün icinde oldurur ondan sonra cicek ekebilirsin ama geç olur erkenci cesit ekebilirsi nAma şuan yeşil aksam yok saz ve hasır kurudu biçtim yaktım ama kökler duruyor illaki çıkacak. Toprağa atsak çıktıktan sonra da etki eder mi ?
iç anadoluda mı yoksa ülke genelinde miUzmanlar Aralık ve Ocak ayında mevsim ortalamasını biraz daha altında yağış alacaklarını söylediler Şubat ve Mart’ta normal seyredeceğini Nisa’n Mayıs yağışlarının Ümit verici olduklarını söylüyorlar
Bidede yagmur hafiften basladi balkan koylerine karda baslamisAllah a şükür ler olsun dün akşam dan beri yağmur vardı şimdi kar yağışı başladıEkli dosyayı görüntüle 54754
Ooo maşAllah bereketli olsunAllah a şükür ler olsun dün akşam dan beri yağmur vardı şimdi kar yağışı başladıEkli dosyayı görüntüle 54754
Bende bizimkiler le görüştüm az önce köyde de hafif yağmur varmış hamzabeyli gümrük te arkadaşım çalışıyor o paylaşım yapmış kar var Bulgaristan iç kesimlerinde 20 cm geçmiş hayırlısıBidede yagmur hafiften basladi balkan koylerine karda baslamis
Sağolasın kardeşim teşekkürler buğdayı ektik 25 gün oldu daha tam çıkamadı İnşallah bu yağıştan sonra çıkar hayırlısıylaOoo maşAllah bereketli olsun
Çok güzel haber dostum, çok sağol.Allah a şükür ler olsun dün akşam dan beri yağmur vardı şimdi kar yağışı başladıEkli dosyayı görüntüle 54754
Teşekkürler sağolasın dostum ne demek paylaşırım tâbi bizde fazla yağmaz büyük ihtimalle ama başka bölgelerden paylaşayımÇok güzel haber dostum, çok sağol.
Kar yerlerde tutunca paylaşır mısın?
Havsa da damla yok rüzgar soğuk okadarSağolasın kardeşim teşekkürler buğdayı ektik 25 gün oldu daha tam çıkamadı İnşallah bu yağıştan sonra çıkar hayırlısıyla
hafta sonu gösteriyor yağar İnşallahHavsa da damla yok rüzgar soğuk okadar
Maşallah ne güzel yağmış, darısı başımıza dostum.Teşekkürler sağolasın dostum ne demek paylaşırım tâbi bizde fazla yağmaz büyük ihtimalle ama başka bölgelerden paylaşayımEkli dosyayı görüntüle 54755Ekli dosyayı görüntüle 54756