Malesef pek sanmiyorum
Ne kaba yemle ne de kesif yemle bas edemezsin , bircok örnegini gördüm kapali alanda yapmaya calisan genelde 1-2 yil icinde bu isi birakiyorlar
Sadece yem maliyeti , kazandigi paradan kat kat fazla oluyor
Dediğiniz gibi çoban parası yem parasını karşılaşsa yapılabilir ama bu işi yapanların görüşleri gerekli bizeHiç hesapladınız mı? Günde ne kadar hangi yemden yer ve maliyetleri ne olur diye. Aslında çoban parası yerine yem alınırsa aynı olur gibi? bilen varsa bilgilerini yazarsa sevinirim. Hesaplı kitaplı şekilde nedeniyle...
Üretenler bazen toklulara uc ay felan bakiyor sanki yada kuzudan cikarken ama bir yerde okumustum burada sanki gezmeyince yavru da ve kendilerinin saglik sıkıntisi cikiyormus
Abi ben koyun işini araştırmıstım. Bazı ırk koyunlar var dorper, charollais, ille de france gibi üstün et verimi olan koyunların üretimini yaparsan kurtaracağını zannediyorum. Dediğim ırklar yerli koyunlarımiz gibi ustün mera kabiliyeti üstun dayanıklılık olmaz ama verimleri iyidir. Zaten kapali alanda cok hastalık bulasmaz diger koyunlarla yakınlasmayacagi icin. Mera kabiliyetine zaten gerek yok. Dediğim ırklar yüksek verimli oldugu icin iceride bakmanın karşılığını çıkarır diye tahmin ediyorum
https://youtu.be/-ZvNAFCC1jU bu videoyu izle uzun biraz ama sorularina bu videonun cevap vereceğini düşünuyorum. Izledikten sonra fikirlerini benimle paylaşırsan sevinirimHaklısın charollais koyununda 8 haftalık kuzu 40kiloya ulaşır yaziyor dediğin gibi olabilir
bu videoda dayı merinoslardan daha iyi verim aldım gibi birşeylermi sayıklıyor.https://youtu.be/-ZvNAFCC1jU bu videoyu izle uzun biraz ama sorularina bu videonun cevap vereceğini düşünuyorum. Izledikten sonra fikirlerini benimle paylaşırsan sevinirim
Abi merinoslardan daha iyi verim alindigini bende duymustum. Nerelidir bilmem. Konuyu acan abimiz icin uygun bir sistem olacagini dusunuyorum. Abi o degilde sen izlemezdin noldu da izledinbu videoda dayı merinoslardan daha iyi verim aldım gibi birşeylermi sayıklıyor.
yenişehirlimi bu dayı ?
koyun mera hayvanıdır doğası gereği meraya çıkması gerekir evde beslenir olurmu olur günlük belli bir saat meradan besin olarak birşey almasa bile o meraya gidip gezinmesi işin doğrusu olur.
bunu köy kahvesinde canlı izlemiş olabilirim o öndeki yamuk koyundan hatırladım[emoji12]Abi merinoslardan daha iyi verim alindigini bende duymustum. Nerelidir bilmem. Konuyu acan abimiz icin uygun bir sistem olacagini dusunuyorum. Abi o degilde sen izlemezdin noldu da izledin
Vallamı abi anlatsana birazbunu köy kahvesinde canlı izlemiş olabilirim o öndeki yamuk koyundan hatırladım[emoji12]
koyun hakkında anlatacak çok şey yok.Vallamı abi anlatsana biraz
https://youtu.be/-ZvNAFCC1jU bu videoyu izle uzun biraz ama sorularina bu videonun cevap vereceğini düşünuyorum. Izledikten sonra fikirlerini benimle paylaşırsan sevinirim
Usta bak şimdi koyundan kâr etmek istiyorsan mera şart. Ama illa kapalı alan yapacaksan charollais dorper illedefrance suffolk gibi üstün et verimli olması lazım ki kazanç elde edebilesin. Ama öyle iskoçyadaki gibi super mera şart degil yani yerli koyunlarimiz her merada yararlanabilir cunku koyun inek gibi degildir inek diliyle koparir otu koyun isirir o yuzden inek icin coskun meralar lazimdir koyun icin ufak meralar olur. Sizin meraya cikmama isteginiz nedir?Videoyu anca izleyebildim adam güzel bir yer yapmış ama 30 dönüm arazide de yayılıyor koyunlar benim dediğim 3 5 dönümlük bir gezinme alanı olsa sadece yeter mi acaba ama ilhan_mkp abi de meraya gidip gezinmesi gerekir diyor bilemedim ben bu işi