Kafam çok karışık siz bi çözüm yolu bulurmusunuz

suan için düzenli maaş en iyisi cunku fiyatların ne olduğu belli ne olacaguı belli değil. herseyin maliyeti artıyor fakat sattıgın ürünün fiyatı artmıyor. en azından 1-2 sene bekle derim bende seninle aynı dusuncedeyim ama ortalık piyasa cok karısık

ayırca sunu soyliim ben kurumsal şirkette memur olarak calısıyorum aynı zamanda 150 dönüm yer kip biçiyorum iksiini bir arada yapıyorum eger gelirini-giderini düzenli şekilde hesaplarsan olur ama sabit işini henuz bırakma duygusaldan ziyade suan profesyonel olarak düşün

Eğer köye döneceksiniz kesinlikle hayvancılık üzerine yoğunlaşın,kuru tarım miadı dolmuş ve daha çok hobi amaçlı yapılan bir uğraşı dır.
Dün bölgemizde yaklaşık olarak 5-6 dakika dolu yağdı bugün arpalari kontrol ettim her başaktan 1-3 dane dane gitmiş. Eğer ki 5 dakika daha surseydi büyük bir zarar olurdu.
Dolayısıyla diyorum ki "büyükbaş hayvancılık"

Mesut evliysen esinle görüş köye git dene olmazsa tekrar şehre dönersin.bekarsan kız bulana kadar şehirde devam et.ben ilçede yaşıyorum.cam fabrikasında bakımcıyım. Köy 13 km.köyde icarları falan toplam 250 dönüm arazi çalışıyorum. Oğullarım ilçede okuyorlar.çok şükür geçinip gidiyorum.

Mesut evliysen esinle görüş köye git dene olmazsa tekrar şehre dönersin.bekarsan kız bulana kadar şehirde devam et.ben ilçede yaşıyorum.cam fabrikasında bakımcıyım. Köy 13 km.köyde icarları falan toplam 250 dönüm arazi çalışıyorum. Oğullarım ilçede okuyorlar.çok şükür geçinip gidiyorum.
Abi evliyim eşim köye dönmeme karşı değil köyde çalışsam bile evim yine çanakkale de olacak yada lapseki de 15 km arası

Eğer köye döneceksiniz kesinlikle hayvancılık üzerine yoğunlaşın,kuru tarım miadı dolmuş ve daha çok hobi amaçlı yapılan bir uğraşı dır.
Dün bölgemizde yaklaşık olarak 5-6 dakika dolu yağdı bugün arpalari kontrol ettim her başaktan 1-3 dane dane gitmiş. Eğer ki 5 dakika daha surseydi büyük bir zarar olurdu.
Dolayısıyla diyorum ki "büyükbaş hayvancılık"
Abim şuan zaten ağırlık olarak büyük baş hayvancılık yapıyoruz ve gerekli makinelerimizde var çok şükür patoz makinesi balya makinası çayır biçme makinası yem kırma ezme makinası meyva bahçeleri için ayrı makinalar herşey tam tek eksik benim sıfır traktör aldık yıllık ödemeli her yıl dana satıp taksit ödedik borcu bitti sıfır taksi aldık oda yıllık ödemeli dana satıp taksit ödedik hadi makinalar desen öyle hadi gel bunları benim aylıkla al ay sonu zor geliyor köyden destek olmasa

Abim şuan zaten ağırlık olarak büyük baş hayvancılık yapıyoruz ve gerekli makinelerimizde var çok şükür patoz makinesi balya makinası çayır biçme makinası yem kırma ezme makinası meyva bahçeleri için ayrı makinalar herşey tam tek eksik benim sıfır traktör aldık yıllık ödemeli her yıl dana satıp taksit ödedik borcu bitti sıfır taksi aldık oda yıllık ödemeli dana satıp taksit ödedik hadi makinalar desen öyle hadi gel bunları benim aylıkla al ay sonu zor geliyor köyden destek olmasa
Peki daha ne kadar anne babanı çalıştırıp sana bakmalarini düşünüyorsun

Maaşlı çalışıyorsunuz sigortanız ödeniyor, köyde dursan prim yetiştiremezsin.Kör topal ikisini de idare et, hayvancılık piyasası bi güldürüyor, bi süründürüyor, geçmiş seneleri bir hatırlayınız.

Peki daha ne kadar anne babanı çalıştırıp sana bakmalarini düşünüyorsun
İşte bende buna bir son vermeye çalışıyorum başkasının işinde sabit maaşla bir yere gelemedim gelenide görmedim ben elbet bir gün köye döneceğim onca makinayı hayvanı tarlayı satıp bu işi yapamam başkasının yanında nereye kadar dükkan açsam 150 bin TL sade takım taklavat parası onca masrafı yapıp açmakla iş bitmiyor 11 yıldır piyasadayım adam arabayı yaptırıyor yarın veririm deyip 1 ay sallıyor sen peşin para parça yağ alıp rafa malzeme koyuyorsun çıkmazdayım

Cenap arkadaşımızın yazdıklarına katılıyorum tarım işi gittikçe sıkıntıya giriyor büyükbaş hayvancılığı şu anda iyi görünüyor ilerde ne olur bilinmez. Bende çiftçiyim 9 yıldır özel sektördeyim iyi maaşım var ufaktan hayvancılığa başlama niyetim var bakalım.

Bu işlerde işi sıkı takip eden, disiplinli çalışan, arz-talep dengesini iyi yakalayan, Kayserili olup ticarete kafa çalıştıran, iş çevresi olan kendini geçindirir.
Mor ineğin akıllısı romanını okumanı tavsiye ederim.

Merhaba abilerim kardeşlerim 11 yıldır sanayi de yetkili bir kamyon servisinde çalışıyorum teknik danışman olarak ailem ise köyde kendimize ait 20 büyükbaş açık besi ve süt işletmemiz var aynı zamanda meyve bahçeleri var kayısı kiraz erik şeftali kuru tarımda yapıyoruz patoz makinesi çalıştırıyoruz yıllardır çayır biçme makinası vardı sezonda 500 dönüm yer biçiyorduk piyasaya bu yıl balya makinası da aldık bunların hepsine babam tek başına koşturuyor ve ben kararsızım 11 yıldır başkasının işinde çalışıyorum kenarıya bir birikim yapamadım sadece sigortam yatıyor ben işi bırakıp köye kendi işimi yapmayı düşünüyorum ama kafam çok karışık siz ne dersiniz

Bende 2006 da babamin besiciliği bırakması ve agirin şehir içinde kalması nedeni ile özel sektörde çalışmaya başladım.Aldigim maaş seninkinden çok az fazla...Geçen yıl eşimle oturup hesap yaptık genç çiftçi kredisi uzerine...
Yıllık : 24000 maaş
Yıllık :12000 SSK
Yani yıllık 40.000 TL üzeri kazanırsam daha iyi bı hayat surebilecegimize karar verdik.Koyde inek işi yapan arkadaşımla görüştükten sonra yeni yatırımın gereksiz olduğuna karar verdik.

Ama senin elinde sabit yatırımlar mevcut durumunu kendin çok iyi değerlendirmelisiniz Bende babamın desteği ile yıllık 80 dönüm kuru tarım yapıyorum...Şehirde kira veriyorsanız 1800 TL çok az

insanın kendi işi gibi olmaz ama işin gerçeği ve asıl olan şu dur; Toprak hiç bir zaman nankörlük etmez tamam sıkıntılı dönemlerin olur ama toprak gibisi yoktur. emeğinin karşılığını bi şekilde alırsın

hocam çalışkan birisi isen ekmegini taştan cıkarırsın bizim burda ot cöp(roka maydonoz vb) öretip pazarda satan aile var gecinip gidiyorlar heleki hayvancılık falan da varsa kendi işini yap en kötü şartlarda stresten uzak olursun şunu unutma köyde aç kalmaz

Bende konyada sanayide özel bir şirkette dış ticaret departmanında çalışıyorum. Ev kendimin maaşım da iyi. ama senin gibi köyde bir düzenim olsa hiç durmam giderim. sanayinin yağı pası gürültüsü hiç mutlu değilim burda herşey para değilki. az aşım dertsiz başım Hatta aradım çalışmak için çiftlik fakat bulamadım herkes tecrübeli eleman arıyor :) çiftlikler hep ilçelerde git gel sıkıntı. veterinerlik okucam açıktan bu sene başlıcam bakalım. hiç düşünme git derim ben