Şöyle bi bakıyorum 11 yıldır çalış çalış asgari ücret kenarda hiç bir şey yok ne ileri gidiyorum ne geri aynı yerde sayıyorum inanırmısınız iş yerinden aldığım para kadar köyden destek geliyorSen olayı çözmussun arkadaş
Şöyle bi bakıyorum 11 yıldır çalış çalış asgari ücret kenarda hiç bir şey yok ne ileri gidiyorum ne geri aynı yerde sayıyorum inanırmısınız iş yerinden aldığım para kadar köyden destek geliyorSen olayı çözmussun arkadaş
Abi evliyim eşim köye dönmeme karşı değil köyde çalışsam bile evim yine çanakkale de olacak yada lapseki de 15 km arasıMesut evliysen esinle görüş köye git dene olmazsa tekrar şehre dönersin.bekarsan kız bulana kadar şehirde devam et.ben ilçede yaşıyorum.cam fabrikasında bakımcıyım. Köy 13 km.köyde icarları falan toplam 250 dönüm arazi çalışıyorum. Oğullarım ilçede okuyorlar.çok şükür geçinip gidiyorum.
Abim şuan zaten ağırlık olarak büyük baş hayvancılık yapıyoruz ve gerekli makinelerimizde var çok şükür patoz makinesi balya makinası çayır biçme makinası yem kırma ezme makinası meyva bahçeleri için ayrı makinalar herşey tam tek eksik benim sıfır traktör aldık yıllık ödemeli her yıl dana satıp taksit ödedik borcu bitti sıfır taksi aldık oda yıllık ödemeli dana satıp taksit ödedik hadi makinalar desen öyle hadi gel bunları benim aylıkla al ay sonu zor geliyor köyden destek olmasaEğer köye döneceksiniz kesinlikle hayvancılık üzerine yoğunlaşın,kuru tarım miadı dolmuş ve daha çok hobi amaçlı yapılan bir uğraşı dır.
Dün bölgemizde yaklaşık olarak 5-6 dakika dolu yağdı bugün arpalari kontrol ettim her başaktan 1-3 dane dane gitmiş. Eğer ki 5 dakika daha surseydi büyük bir zarar olurdu.
Dolayısıyla diyorum ki "büyükbaş hayvancılık"
Peki daha ne kadar anne babanı çalıştırıp sana bakmalarini düşünüyorsunAbim şuan zaten ağırlık olarak büyük baş hayvancılık yapıyoruz ve gerekli makinelerimizde var çok şükür patoz makinesi balya makinası çayır biçme makinası yem kırma ezme makinası meyva bahçeleri için ayrı makinalar herşey tam tek eksik benim sıfır traktör aldık yıllık ödemeli her yıl dana satıp taksit ödedik borcu bitti sıfır taksi aldık oda yıllık ödemeli dana satıp taksit ödedik hadi makinalar desen öyle hadi gel bunları benim aylıkla al ay sonu zor geliyor köyden destek olmasa
İşte bende buna bir son vermeye çalışıyorum başkasının işinde sabit maaşla bir yere gelemedim gelenide görmedim ben elbet bir gün köye döneceğim onca makinayı hayvanı tarlayı satıp bu işi yapamam başkasının yanında nereye kadar dükkan açsam 150 bin TL sade takım taklavat parası onca masrafı yapıp açmakla iş bitmiyor 11 yıldır piyasadayım adam arabayı yaptırıyor yarın veririm deyip 1 ay sallıyor sen peşin para parça yağ alıp rafa malzeme koyuyorsun çıkmazdayımPeki daha ne kadar anne babanı çalıştırıp sana bakmalarini düşünüyorsun
Hayırlısı olsun abiCenap arkadaşımızın yazdıklarına katılıyorum tarım işi gittikçe sıkıntıya giriyor büyükbaş hayvancılığı şu anda iyi görünüyor ilerde ne olur bilinmez. Bende çiftçiyim 9 yıldır özel sektördeyim iyi maaşım var ufaktan hayvancılığa başlama niyetim var bakalım.
Siz bu işlerin içindesiniz daha iyi bilirsinizSenin yaptığın biçim bağlama işi sana bakar
Merhaba abilerim kardeşlerim 11 yıldır sanayi de yetkili bir kamyon servisinde çalışıyorum teknik danışman olarak ailem ise köyde kendimize ait 20 büyükbaş açık besi ve süt işletmemiz var aynı zamanda meyve bahçeleri var kayısı kiraz erik şeftali kuru tarımda yapıyoruz patoz makinesi çalıştırıyoruz yıllardır çayır biçme makinası vardı sezonda 500 dönüm yer biçiyorduk piyasaya bu yıl balya makinası da aldık bunların hepsine babam tek başına koşturuyor ve ben kararsızım 11 yıldır başkasının işinde çalışıyorum kenarıya bir birikim yapamadım sadece sigortam yatıyor ben işi bırakıp köye kendi işimi yapmayı düşünüyorum ama kafam çok karışık siz ne dersiniz